Dolar 32,5740
%0.1
Euro 34,9757
%0.42
Altın 2.419,780
%-0.14
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de ilçe başkanları Menemen'de toplandı: Gündem disiplin!

CHP İzmir'de ilçe başkanları Menemen'de toplandı: Gündem disiplin!

CHP İzmir ilçe başkanları toplantısında disiplin süreci masaya yatırıldı. Basına kapalı toplantıda İl Başkanı Ali Engin’in, Genel Başkan’a hakaret ve parti kimliğini eleştirmenin dışındaki durumlarda ‘görmezden gelin’ mesajı sonrası, bazı ilçe başkanları tepki gösterdi. Buca İlçe Başkanı Bektaş Gül’ün, “Sosyal medyada Oktay Gökdemir ve Levent Köstem’in yazdıklarını görmediniz mi. Bunları disipline nasıl vermem” dediği, Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in ise, “Daha önce 50 bin kişiyi atarız demiştiniz. Biraz cesaretli olun" dediği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2014 - 17:36
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Her ay rutin olarak yapılan CHP İzmir ilçe başkanları toplantısı bu kez  Menemen’de gerçekleşti. Tepe restoranda gerçekleşen toplantıya, İl Başkanı Ali Engin, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, il yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı. Toplantının basına açık bölümüne Menemen Belediye Başkanı Şahin’in ‘önseçim’ çıkışı damga vururken, basına kapalı olarak yapılan ikinci bölümde ise parti içi yaşanan disiplin sürecine yönelik farklı görüşler ortaya atıldı.

ENGİN’DEN DİSİPLİN SÜRECİNE FREN!
Yerel seçimlerden sonra parti içi disiplin harekatını başlatan ve “Gerekirse 50 bin kişiyi atarız”  çıkışı yapan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in ilçe başkanları toplantısında disiplin konusunda ‘frene bastığı’ öğrenildi. Engin’in “Genel seçim sürecine girdik. Her şeyi disipline göndermeyelim. Beni eleştirdiler, hakaret ettiler neler söylediler işlem yapmadım. Genel Başkanı eleştirip hakaret ediyorsa, partinin kimliğini eleştiriyorsa müdahale edin. ‘O ona böyle demiş, bu şöyle demiş’ bunları bırakalım. Bazı şeyleri görmezlikten gelelim” dediği öğrenildi. Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın da Engin’le aynı düşünceyi paylaştığını dile getirdiği ifade edildi.

BUCA VE BAYRAKLI KARŞI ÇIKTI
Engin’in disiplin harekatına yönelik mesajı sonrası disiplin hareketliliğinin en fazla yaşandığı Bayraklı ve Buca’nın ilçe başkanlarının tepki gösterdikleri öğrenildi. 

GÜL: OKTAY’I VE LEVENT’İ GÖRMEDİNİZ Mİ'
Buca İlçe Başkanı Gül’ün, “İlçede imza süreci yaşandı. Partiye zarar verdiler. Bu işi sosyal medyada organize eden Oktay Gökdemir ve Levent Köstem’in yazdıklarını görmediniz mi. Bunları disipline nasıl vermem” dediği öğrenildi. Engin’in de “Sen disipline verip atılsalar da yine yazacaklar “dediği belirtildi.

ALPER: CESARETLİ OLUN
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in de tepki gösterdiği ve, “Size katılmıyorum. Daha önce 50 bin kişiyi atarız demiştiniz. Biraz cesaretli olun. Parti aleyhine çalışanları partiden temizleyelim.Geçmişte il başkanlığı yapan, milletvekilliği yapan, YDK üyeliği yapan çıkıyor sosyal medyada,TV'de eleştiri yapıyor. Bunların partide durmasına gerek yok” dediği öğrenildi.

BAŞAK’TAN GÖNDERME
İl Başkanı Ali Engin’in geçtiğimiz günlerde Balçova Termal Otel’de gerçekleşen arama konferansı ve meclis üyeleri eğitim toplantısına Büyükşehir belediye meclis üyelerinin katılımımın az olduğunu dile getirdiği ve bu doğrultuda sitem ettiği belirtildi. Engin’in sitemi sonrası Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın “Yazarken özen gösterilmemiş ki” diyerek meclis üyelerinin belirlenmesinde yaşanan sürece gönderme yaptığı öğrenildi.

HER HAFTA TOPLANTI YAPIN
Engin’in toplantı sonunda ilçe başkanlarından her hafta düzenli olarak ilçe yönetim kurulu toplantısı yapmalarını istediği, 29 Ekim’de de Güçbirliği Platformu’nun düzenleyeceğii etkinliğe katılınmasını istediği öğrenildi.

Toplantıda ilçe başkanlarının tamamının milletvekili adaylığı noktasında önseçim talep ettiği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.