Dolar 32,5108
%0.2
Euro 34,7400
%0.05
Altın 2.490,210
%1.13
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de il yöneticisinden flaş kontenjan önerisi

CHP İzmir'de il yöneticisinden flaş kontenjan önerisi

CHP İzmir’de önseçim geride kaldı, kadınlar ve gençler sandığın dibinde yer aldı. Örgütte kontenjan adaylar noktasında kadın ve gençlerin yazılarak dengenin sağlanması beklentisi oluşurken, il yöneticisi Orhan Karaoğlu’ndan farklı bir öneri geldi. Karaoğlu, “Bence kontenjan hakkı önseçimde seçilemeyecek noktalarda kalmış gençler ve kadınlardan oluşmalı. Koca çınar, yeni filizleri ancak böyle kollayabilir” dedi. Karaoğlu önerisini, İzmir’de bulunan Genel Başkan Başdanışmanı Veli Özdemir’le de paylaştı. İl yöneticisi gündeme getirdi

  • Ege Postası
  • 31.03.2015 - 09:29
EGE POSTASI - CHP'nin İzmir'de yaptığı ön seçimde kadınlar ve gençler sandığın dibinde kaldı. Her iki bölgede ilk 10 içinde birer kadın yer aldı. İzmir 1. bölgede eski il sekreteri avukat Sevda Erdan Kılıç, 9'uncu çıksa da 3 kontenjan adayın gelmesiyle 12. sıradan milletvekili adayı olacak. 2. bölgede Menemen'in kapatılan Seyrek Beldesi'nin eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar ön seçim yarışından 10'uncu sırada çıktı. Her iki listeye de 30 yaşında altında hiçbir genç giremedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjanlarda liste başlarına kadın aday koyacağını açıklaması umutları artırsa da örgütte kontenjan adaylar noktasında kadın ve gençlerin yazılarak  dengenin sağlanması beklentisi oluştu.


KONTENJAN ÖNERİSİ
CHP İzmir’de il yöneticisi Orhan Karaoğlu’ndan kontenjan önerisi geldi. Karaoğlu, Facebook hesabından “Bence kontenjan hakkı önseçimde seçilemeyecek noktalarda kalmış gençler ve kadınlardan oluşmalı. Koca çınar, yeni filizleri ancak böyle kollayabilir” diye yazdı. Karaoğlu’nun aynı öneriyi İzmir’de bulunan Genel Başkan Başdanışmanı Veli Özdemir’e de ilettiği Özdemir’in de genel merkezde konunun gündeme getirilebileceğini ifade ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.