Dolar 32,3811
%0.2
Euro 35,0555
%-0.03
Altın 2.325,860
%0.23
Bist-100 9,11
%0.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de il yöneticileri o başkandan şikayetçi: İstifa etsin ya da...

CHP İzmir’de il yöneticileri o başkandan şikayetçi: İstifa etsin ya da...

CHP İzmir’de il yöneticilerinin bir bölümü son il yönetim kurulu toplantısında İl Kadın Kolu Başkanı Özgün Utku’nun istifasının istenmesini İl Başkanı Bedri Serter’den talep etti. Aynı zamanda milletvekili aday adayı olan Utku’nun yönetim kurulu toplantılarına katılmadığını, saha çalışmalarında kadın kollarının yeterli verimlilikte olmadığı dile getiren yöneticiler Utku’nun istifa etmediği takdirde genel merkeze durumun iletilmesini ve görevden alınmasının sağlanmasını gündeme getirdiler. Toplantıda kadın komisyonunun kurulması da alternatifler arasında yer aldı. CHP İzmir’de il yöneticileri o başkandan şikayetçi

  • Ege Postası
  • 26.02.2015 - 08:43
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de kadın kolları krizi yaşanıyor. İl yönetim kurulu toplantısında bazı il yöneticilerinin, İl Kadın Kolu Başkanı Utku’nun yönetim kurulu toplantılarına katılmadığını, saha çalışmalarında kadın kollarının yeterli verimlilikte olmadığını, genel seçimlere Utku başkanlığındaki kadın kollarıyla girmenin partiye zarar vereceğini dile getirdikleri öğrenildi. Yöneticilerin, aynı zamanda birinci bölge milletvekili aday adayı olan Utku’nun sahada kendi adına çalıştığı, bu yüzden istifasının istenmesini, istifa etmediği takdirde görevden alınmasının genel merkezden talep edilmesi gerektiğini İl Başkanı Bedri Serter’e söyledikleri belirtildi.


KADIN KOMİSYONU KURULSUN
Toplantıda ayrıca yöneticiler kadın kollarının pasif kaldığı gerekçesiyle kadın il yöneticilerden oluşan bir kadın komisyonu kurulmasını ve saha çalışmalarını bu komisyonun yönlendirmesi önerisini getirdikleri öğrenildi.

UTKU’YLA GÖRÜŞECEK
Serter’in yöneticilerin talebini dikkate alarak Utku’yla görüşüp istifa etmesi yönünde talepte bulunacağı belirtildi. Serter'in durumu genel merkeze taşıması da gündemde...

YEREL SEÇİMLERDE DE İSTİFA ETMEMİŞTİ
CHP Genel Merkezi, milletvekili aday adayı olan kadın kolları yöneticileri için istifa şartı sunmazken,  bir çok partili, milletvekili aday adayı olduğunu açıklayan CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku'nun siyasi etik gereği istifa etmesini istemişti. CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Utku, Ege Postası’na yaptığı açıklamada istifa etmeyeceğini, MYK’nın kararını uyguladığını konunun tartışılmasının da anlamsız olduğunu söylemişti. Utku yerel seçimlerde de Konak Belediye Başkanlığı’na talip olmuş yine görevinden istifa etmemişti.

CHP İzmir İl eski Başkanı Ali Engin’de uzun süre Utku’yla uyum problemi yaşamış, genel merkezden Utku’nun görevden alınmasını talep etmişti.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.