Dolar 32,3342
%0.26
Euro 35,1125
%-0.03
Altın 2.308,770
%1.37
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem kontenjan adaylar: Altıok'tan tepki!

CHP İzmir'de gündem kontenjan adaylar: Altıok'tan tepki!

CHP İzmir’de, 1 Kasım erken seçimi için kontenjan adaylarda değişim ve azaltılma yapılması noktasında sesler iyice yükselmeye başladı. Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel ve Zeynep Altıok Akatlı isimleri, erken seçim aday listeleri belli olmadan önce ‘örgüt ve kentle uyumsuz’ eleştirileri doğrultusunda tartışmaya açıldı. Temizel ve Özkan’dan sonra Altıok da sessizliğini bozdu. Altıok, “Kimi kendine yer açmak için kimi de her daim öne çıkmak için laf üretir. Genel Merkez’in aynı listelerle seçime gitme kararının sorgulanması, kıvılcım yaratılmaya çalışılması böyle bir dönemde abesle iştigal” dedi. Hedefteki Temizel ve Özkan'dan sonra Altıok da konuştu:

  • Ege Postası
  • 05.09.2015 - 11:26
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye 1 Kasım’da yapılacak erken seçime doğru giderken partilerde milletvekili aday adaylığı başvuruları tamamlanıyor. CHP, önseçimden çıkan tüm isimleri yeniden listelere yazma kararı alırken, aday listelerinin büyük ölçüde korunacağı açıklanmıştı. İzmir Örgütü'nde ise 7 Haziran'da listelerde yer alan 6 kontenjan aday noktasında değişim ve azaltılma yapılması için sesler iyice yükselmeye başladı. Bu doğrultuda ilk adım İl eski BaşkanI Ali Engin'den gelmiş, Engin kontenjan adayların azaltılması doğrultusunda İl Başkanı Bedri Serter'le bir araya gelmiş, konunun Genel Merkez'e taşınması gerektiğini ifade etmişti.

"Kılıçdaroğlu'yla ilgili o kulis çalışmasına İzmir'den çifte tepki!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

BOMBA İDDİA
Kulislere bir çok ismin Genel Merkez nezdinde kontenjan adayların değiştirilmesi yönünde çalışma yaptıkları yansımıştı. CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise İzmir'den vekil seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun farklı bir ilden aday olması için kulis çalışması yapıldığını gündeme getirmiş, bu tarz girişimlere tepki göstermişti.
 

"CHP İzmir İl Yönetimi'nde gündem kontenjan adaylar" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

İL YÖNETİMİNDE GÜNDEME GELDİ
Partide 7 Haziran öncesi ‘ithal aday’ eleştirileri yapılan  Tuncay Özkan, Zekeriya Temizel ve Zeynep Altıok Akatlı'nın isimleri, erken seçim için aday listeleri belli olmadan önce ‘örgüt ve kentle uyumsuz’ eleştirileri doğrultusunda tekrar tartışmaya açıldı.Son olarak il yönetim kurulu toplantısında bu üç isim bazı il yöneticileri tarafından gündeme getirilmiş, toplantı sonunda il yönetimi kontenjan adaylar konusunda bir rapor hazırlanıp Ankara’ya götürülmesi gerektiği noktasında hem fikir olmuştu.
 

"CHP İzmir'de eleştirilerin ve iddiaların odağındaki Temizel konuştu!" HABER İÇİN TIKLAYINIZ

TEMİZEL: İZMİR UÇAKLARINI DENETLESİNLER
Bu isimlerden Temizel, kendisine yönelik yapılan eleştiriler için, Ege Postası aracılığıyla geçtiğimiz günlerde “Siyaseti 45 yıldır yapıyorum. Siyasete girdiğim günden beri  sosyal demokratım bu tür zırvalar, dedikodular benim davranışlarımı yönlendirmez. Adaylık dosyası alacağım. İzmir’de olmadığıma yönelik bir algı çıkartılıyor. İzmir uçaklarını bir denetlesinler. Hafta sonumu İzmir dışında bir yerde geçirmiş miyim” demişti.
 

"CHP'li Özkan basın toplantısı düzenledi: Kıskananaları da..." HABER İÇİN TIKLAYINIZ

ÖZKAN: KISKANANLARI DA…
Hafta içi il binasında basın toplantısı düzenleyen Tuncay Özkan ise, basın mensuplarının “Örgütten ve kentten kopuk olduğunuza size yönelik eleştiriler” var hatırlatmasına, “İzmir’de hem örgütümle hem de insanlarımızla aşkla kucaklaşıyoruz. Bizim aramızdaki aşk bazen kıskançlıklara yol açabilir. Kıskanan arkadaşları da çok seviyorum” yanıtını vermişti.
 
Hedefteki bir başka isim olan Zeynep Altıok Akatlı da Ege Postası aracılığıyla gelen eleştirilere, değiştirilmesine yönelik yapılan kulis çalışmasına tepki gösterdi.
 
ALTIOK:ABESLE İŞTİGAL
7 Haziran öncesi İzmir’den aday olduğunda da benzer eleştirilerin yapıldığını ifade eden Altıok, şunları söyledi;

“İzmir Örgütü’ndeki bazı arkadaşlardan ‘önseçim yinelensin’ talebi var, bazılarıda ‘kontenjan adaylar azaltılsın’ diyorlar. Her seçim öncesi bu gibi konuşmalar girişimler yapılıyor. Ben örgütle, kentle uyumsuzluk kendimde görmediğim gibi örgütten de bana böyle bir eleştiri gelmiyor. Tam tersine İzmir’de bu dönem aday gösterilişimi pozitif buluyorlar. Beni sıcak bulduklarını söylüyorlar. Hatta daha önce ‘ithal aday’ eleştirisi yapanlar bile şimdi bana ‘İyi ki İzmir’den aday oldunuz, tam bir İzmirliliymişsiniz’ diyor. Gittiğim her yerde içtenlikle karşılanıyorum. İstenmediğimi gözlemlemedim. Kimi kendine yer açmak için kimi de her daim öne çıkmak için laf üretir. Biz CHP olarak önce Türkiye diyerek yola çıktık. Türkiye’nin böylesine sıkıntılı bir döneminde üstelik seçime zorlandığımız bir dönemde, baskıcı bir iktidarın kendi iktidarını yitirmemek adına çabaladığı bir ortamda direnç göstermek zorundayız. Ne önseçim, ne kontenjan adayları 2 ay gibi bir süreçte olağan koşulları sağlanmamış bir ortamda örgütle kentle ne kadar bağımızın olup olmadığının sorgulanabileceği, vekillik görevimizi ne kadar hakkıyla yerine getirip getirmediğimizin sorgulanabileceği bir süreç yaşamadık. Genel Merkez’in aynı listelerle seçime gitme kararının sorgulanması, kıvılcım yaratılmaya çalışılması böyle bir dönemde abesle iştigal. Şuanda tüm enerjimizi ülkemizin geleceği için ayırmalıyız. Seçime kısa bir zaman kala bu tartışmalar yersiz. Genel Merkezin takdirini örgütün benimsemesi gerek.”
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.