Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de halef selef bir araya geldi: Gündem aday listeleri!

CHP İzmir’de halef selef bir araya geldi: Gündem aday listeleri!

CHP İzmir İl Binası’nda sürpriz bir buluşma gerçekleşti. CHP İzmir İl Eski Başkanı, partiden 7 Haziran’da milletvekili adayı gösterilen Ali Engin, İl Başkanı Bedri Serter ve kurmaylarıyla il binasında bir araya geldi. Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre Engin, erken seçimde her iki bölge listelerinde, 7 Haziran’da kontenjan adayı gösterilen isimlerde azaltılmaya gidilmesi gerektiğini Ankara'da gündeme getireceğini Serter ve kurmaylarına söyledi. Engin’in, Serter’den aynı hassasiyeti Genel Merkez’de dile getirmesini talep ettiği belirtildi. CHP İzmir’de halef selef bir araya geldi

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 16:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de sürpriz bir buluşma gerçekleşti. CHP İzmir İl Eski Başkanı Ali Engin, İl Başkanı Bedri Serter’le bir araya geldi.

YARIM SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık yarım saat süren görüşmede, İl Başkan Yardımcıları Bahattin Özdemir, Banu Özdemir, Savaş Akıncı, Şirin Akgül ve İl Sekreteri Osman Peri’de yer aldı.

LİSTELER DEĞİŞMELİ
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre 7 Haziran’da CHP’den İzmir 2. Bölge’de 7. Sıradan aday olan  İl eski Başkanı Ali Engin, İl Başkanı Serter ve kurmaylarına,  adaylık başvurusu yapmak için gideceği Ankara Genel Merkez’de her iki bölgede aday listelerinde değişiklik yapılması gerektiğini ileteceğini söyledi. Engin, 7 Haziran’da kontenjan adayı gösterilen bazı isimlerle örgüt arasında uyuşmazlık olduğunu, saha performanslarının sandık sonucuna etki ettiğini ilettiği öğrenildi. Engin’in, Serter ve kurmaylarına örgütten gelen ve önseçimden çıkmış isimlerin  üst sıralarda yer alacağı aday listelerinin çok daha başarılı bir sonuç alacağını ifade ettiği öğrenildi. Engin’in aynı hassasiyetleri Serter’den Genel Merkez’de İl Başkanı olarak dile getirmesi gerektiğini söylediği öğrenildi.

SERTER’DE ANKARA’YA GİDECEK
Serter ve kurmaylarının da Engin’in görüşlerine katıldığı, Serter’in önümüzdeki günlerde Ankara’ya kendisinin de gidip görüşlerini dile getireceğini söylediği öğrenildi. İl Başkanı Bedri Serter geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, önseçimden çıkan adayların listelerde yer alacağını, daha önceden kontenjan adayı gösterilen isimlerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun değişiklik yapabileceğini ifade etmişti.

ALTIOK VE TEMİZEL SANCISI
CHP, 1 Kasım’daki erken seçimde önseçimden çıkan adayların korunacağını açıklamıştı. İzmir Örgütü’nde özellikle 7 Haziran’da aday gösterilen kontenjan adaylarda değişiklik yapılması beklentisi var. Özellikle 2. Bölge’de Zeynep Altıok ve Zekeriya Temizel’in değiştirilmesi görüşü hakim.
CHP’de 7 Haziran sürecinde adaylığı YSK tarafından düşürülen Atila Sertel’in İzmir 2. Bölge’de listeye 6. Sıradan ekleneceği konuşulurken, Sertel’in listeye eklenmesiyle 5. Sıranın üstündeki adaylar birer basamak değişmiş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.