Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem Menderes: Önce ayar sonra muhalefet!

CHP İzmir'de gündem Menderes: Önce ayar sonra muhalefet!

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter ve kurmayları, belediye başkanının AK Partili olduğu ancak meclis çoğunluğunun CHP'de olduğu Menderes'te, CHP’li meclis üyelerine yönelik gelen “etkin ve sert muhalefet yapmıyorlar” eleştirileri sonrası 14 meclis üyesiyle il binasında 2 saatlik toplantı yaptı. Serter ve kurmayları meclis üyelerine “Kararlar rahat geçmesin, dişinizi gösterin” uyarısında bulundu. Üyeler toplantı sonrası gittikleri mecliste AK Partili Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya muhalefet yaptı. CHP İzmir'de gündem Menderes

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 17:05
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -AK Partili Bülent Soylu'nun belediye başkanlığı yaptığı ancak mecliste CHP’nin çoğunlukta olduğu Menderes’te, CHP'li  belediye meclis üyelerinin, meclis toplantılarında etkin ve yeterli muhalefet yapmaması yönünde gelen şikayetler sonrası İl Başkanı Bedri Serter harekete geçti.

GENİŞ ÇAPLI TOPLANTI
Serter, Menderes Belediyesi'nin CHP’li meclis üyeleriyle il binasında bir araya geldi. Toplantıda 14 meclis üyesinin dışındaİlçe Başkanı Abdullah Sürücü,  İl Sekreteri Osman Peri, Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir ve Menderes’ten sorumlu il yöneticisi Şirin Akgül hazır bulundu.

DİŞİNİZİ GÖSTERİN
Yaklaşık 2 saat süren toplantıda Serter ve kurmaylarının meclis üyelerine “Kamuoyunda Menderes Belediye Başkanı her istediğini mecliste yaptırıyor algısı var. Belediye başkanı partimizin cemevleriyle ilgili attığı adımı bile mecliste gündeme almadı. İlçe yönetimi ve partililer meclisteki tutumunuzdan rahatsız. Vatandaşın lehine olan çalışmalarda destek olun ancak biraz daha etkin ve sert muhalefet yapın. Dişinizi gösterin. Kararlar rahat geçmesin. Aranızda çok tecübeli isimler var. Size yönelik bu algıyı meclisteki tavrınızla kırın” dedikleri öğrenildi.

UYARI SONRASI MUHALEFET SERTLEŞTİ
Meclis toplantısı öncesi adeta grup toplantısını il binasında yapan CHP’li meclis üyeleri, Serter ve ekibinin uyarıları doğrultusunda meclis toplantısında muhalefet yaptı. CHP’li üyeler personel alımına (sözleşmeli mühendis) ret verdi. CHP’li meclis üyeleri gençlik merkezi yapılması için İl Spor Müdürlüğü'ne yer tahsisi yapılması ile ilgili maddeye de‘hayır’ dedi. CHP'li üyeler başkanlık önergesiyle meclise gelen bazı maddeleride reddederek gündeme almadı. 

Menderes'te 14 CHP'li, Başkan Soylu'yla birlikte 12 AK Partili meclis üyesi bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.