Dolar 32,5697
%0.07
Euro 34,8560
%-0.03
Altın 2.435,480
%0.22
Bist-100 9.716,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gündem EXPO

CHP İzmir'de gündem EXPO

CHP İzmir İl Başkanlığı EXPO 2020 süreciyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi.

  • Ege Postası
  • 18.09.2013 - 11:47
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Başkanlığı EXPO süreciyle ilgili değerlendirme toplantısı düzenledi. İzmir’in de aday olduğu ve Kasım ayında kazanacak şehrin açıklanacağı EXPO 2020 ile ilgili CHP il binasında düzenlenen toplantıda İl Başkanı Ali Engin, Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Musa Çam, Hülya Güven, Mustafa Moroğlu,Mehmet Ali Susam ve Aytun Çıray hazır bulundu.

“OYLAMAYA ETKİN BİR BİÇİMDE KATILACAĞIZ”

İstanbul’un 2020 olimpiyatlarına ev sahipliği yapma fırsatını finalde kaybetmesinin kendilerini üzdüğünü belirten İl Başkanı Engin, İzmir’in EXPO’yu kazanması için topyekün çalıştıklarını belirtti. 35 milyon ziyaretçinin geleceği ve 6 ay sürecek EXPO organizasyonunun İzmir ve Türkiye için önemine dikkat çeken Engin, “ Vekillerimiz parlamentoda EXPO kanuna destek oldu. Partiler, STK’lar organizasyonun İzmir’de yapılması konusunda çalışıyor ve görüş birliğindeler. Fransa’daki EXPO oylamasına etkin bir biçimde katılmak istiyoruz. Oylamada belediye başkanlarımız, vekillerimiz Genel Başkanımız orada olacak.Büyükşehir Belediyemiz üye ülkelere ziyaretler yapıyor. Kocaoğlu Bulgaristan’da temaslarda bulunuyor. Genel Başkanımız tüm delegelere mektup yazacak.Delegeleri karşılama İzmir’i tanıtma konusunda CHP olarak katkımız olacak” dedi.


"EN GÜÇLÜ YÖNÜMÜZ TEMA"
EXPO 2020’ye aday olan Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Yekaterinburg ile Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentlerine göre İzmir’in önemli avantajları olduğunu dile getiren Engin, “Avantajlarımızı doğru anlatırız inşallah…Engüçlü yanımız  temamız...Tema sağlık... Ortalama yaş uzadı.Batıdaki sağlık harcamaları sıkıntılı. Türkiye’nin önemli yatırımları var. İzmir’de bu alanda sıçrama yaptı. Sağlık kaynakları İzmir’de güçlü. Tarihsel geçmişinde de İzmir’de sağlığın önemli bir yeri var. En güçlü yönümüz bence tema…İnciraltı’nda ki alana parti olarak destek verdik. Bölgenin tabiat güzellikleri bir avantajımız. 120 bin üyemizle 30 belediyemizle, 12 vekilimizle, ilçe örgütlerimizle EXPO’nun önemini topluma anlatmak için seferberiz. 6 ay sürecek organizasyon önemli bir süre. Bir çok altyapı yapılacak. İzmir gelişecek büyüyecek. Marka kent vizyonumuza destek olacak” diye konuştu.

"DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"
Engin, İzmir’in yüzde 60’nın oy verdiği bir parti olarak EXPO ruhunu hatırlatmak için sahada çalışma yaptıklarını söyledi.Hem iktidar hem de parti olarak daha çok çalışmaları gerektiğine dikkat çeken Engin, “süreçte hem iktidar bizi, biz de iktidarı eksikler konusunda uyarmalıyız” dedi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.