Dolar 32,5797
%0.1
Euro 34,9041
%0.11
Altın 2.437,290
%0.3
Bist-100 9.645,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de gözler 26 Ağustos'ta!

CHP İzmir'de gözler 26 Ağustos'ta!

CHP’de tüm gözler kurultaya çevrildi. Büyük değişim yaşanması beklenen Parti Meclisi’nde yer alabilmek için İzmir örgütünde yoğun kulis çalışması yapılıyor.İl Başkanı Ali Engin, 26 Ağustos Salı günü delegeler,belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri,PM ve YDK üyeleriyle birlikte toplantı yapacak.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 14:27
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de gözler 5-6 Eylül tarihlerinde yapılacak olan kurultayda…CHP'nin kurultayda yenilenecek olan ve milletvekilli adaylığı için basamak olarak görülen Parti Meclisi’ne girmek isteyenler çalışmaları yoğunlaştırdı. Kılıçdaroğlu'na büyük oranda destek veren İzmir örgütünde de Parti Meclisi için hareketlilik yaşanıyor.

SALI GÜNÜ TOPLANTI
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, İzmir’den oy kullanma hakkına sahip 66 kurultay delegesi dışında, belediye başkanları, ilçe başkanları, milletvekilleri,PM ve YDK üyeleriyle birlikte Tarihi Havagazı Fabrikası’nda Salı günü toplantı yapacak. Toplantıda Engin, aday olmak isteyenlerle, önerilen isimleri not edecek. Engin ayrıca kendisine telefonla ulaşıp “adayım” diyecek partilileri de Genel Başkan’a iletecek.

MEVCUTLAR FİRESİZ TALİP!
CHP İzmir Milletvekillerinin tamamıyla, PM üyesi olan Berrin Dilekçi, Hüseyin Saygılı,Nazik Işık ile YDK üyeleri Sumru Karaer ve Ülkü Caner’in göreve yeniden talip olmalarına kesin gözüyle bakılıyor.

ARSLAN İSTİYOR
İlçe başkanları da toplantıda isim önerecek. İlçe başkanları arasında sadece Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan’ın PM için istekli olduğu ve nabız yokladığı öğrenildi.

ESKİLERDEN KİMLER İSTİYOR
Partide çeşitli ademelerde geçmiş yıllarda görev almış isimlerde hareketlendi. Yerel seçimlerde aday gösterilmeyen Bornova eski belediye başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da PM’de yer almak istediği ifade edildi.Sındır'ın geçtiğimiz günlerde Engin'le il binasında bir araya geldiği öğrenildi.  Eski milletvekillerinden Ahmet Ersin ve eski il başkanlarından Rıfant Nalbantoğlu’nun da PM için kulis yaptığı iddia edildi.

İZMİR’DEN GENÇ PM ÜYESİ OLACAK MI'
PM’de gençlik kotası nedeniyle, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partinin gençlik kollarından 5 isim istediği öğrenildi. Nevşehir’de toplantı yapacak il gençlik kolu başkanları ve gençlik kolu MYK’sı Lider’e sunulacak isimler için istişare edecek. İl Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse ve İzmirli MYK üyesi Nazlı Kiran’ın İzmir’den genç bir ismin yer alması için bastıracağı ifade edildi.

İl yönetiminde ise sadece Ülkümen Rodoplu'nun PM için istekli olduğu öğrenildi.

ŞAHİN’DEN OYLAMA ÖNERİSİ GELEBİLİR
Öte yandan, il kongresinde en fazla oy alarak kurultay delegesi seçilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in toplantıda sürpriz bir öneri getireceği konuşuluyor.Şahin’in yakın çevresine, “ aday olanları oylayalım. Kurultay delegeleri oy versin. En fazla oyu alan 5 isim İzmir örgütünün tercihi olarak Genel Başkan’a sunulsun” dediği öğrenildi. Şahin’in bu öneriyi toplantıda gündeme getireceği öne sürülürken,destek verecek isimlerinde olduğu öne sürüldü. Ancak  İl Başkanı Ali Engin’in bu öneriye sıcak bakmayacağı belirtildi.

ENGİN TÜM İSİMLERİ İLETECEK
Engin’in yakın çevresine delegeler arası oylama yapmanın sağlıklı olmayacağını ifade ettiği ve, “yıpranmak istemiyorum. Örgütten kim aday olmak istiyorsa hepsini liste halinde Genel Başkana sunacağım. Takdir sizin diyeceğim” dediği belirtildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.