Dolar 32,3061
%0
Euro 35,0766
%0.41
Altın 2.398,410
%-0.69
Bist-100 10.405,00
%2.35

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Küçük Menderes fokur fokur!

CHP İzmir'de Küçük Menderes fokur fokur!

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre CHP İzmir'de, genel merkez ve il başkanlığına örgütten en çok şikayet Küçük Menderes'ten geliyor. 5 ilçede de ciddi sorunlar yaşanırken, örgütte İl Başkanı Alaattin Yüksel ve il yönetiminin müdahale etmesi yönünde beklenti büyük. CHP İzmir'de

  • Ege Postası
  • 18.05.2016 - 14:19

HABER SERVİSİ - CHP İzmir'de en sıkıntılı bölge olarak Küçük Menderes dikkat çekiyor.

Ege Postası'nın edindiği bilgiye göre genel merkez ve il başkanlığına örgütten en çok şikayet Küçük Menderes'ten geliyor.

Son yerel seçimlerde Küçük Menderes'te Ödemiş ve Kiraz kaybedilirken, Tire, Beydağ ve Bayındır kazanılmıştı.

Ege Postası'nın edindiği bilgilere göre, Küçük Menderes'te yaşanan sıkıntılar şöyle;

ÖDEMİŞ: İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği işçi alımlarında, önerilen isimler noktasında  İlçe Başkanı Nazan Dönmez'in yönetim kurulunun tamamının görüşünü dikkate almaması kriz yarattı. İşe alınan isimler arasında AK Partililer dışında, örgüt içinde emeği olmayanlarla ve İlçe Başkanı Dönmez'in akrabası olan isimlerinde yer alması krizin etkisini artırdı. Son iki ay içinde ilçe yöneticileri Vahittin Kulalı ve  İsmail Türkan istifa etti. İlçede danışma kurulu toplantısının yapılmaması da örgütte tepkilere neden oldu. İlçelerin tamamında danışma kurulu toplantısı yapılırken Ödemiş'te danışma kurulu yapılmadı. Eylem ve etkinliklerde katılım düşük kaldı. 

TİRE: İlçe Başkanı Hakan Şenoyar ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ilçe kongresinden bu yana yan yana gelmiyor. İlçe yönetimi, Büyükşehir ve Tire Belediyesi'nden gelmiyen hizmetler nedeniyle özellikle dağ köylerinde vatandaşın isyanı ile karşılaşıyor. İşçi alımlarında ilçe yönetiminin önerilerinin 'es' geçilmesi de örgütün tepkisini çekiyor.

BAYINDIR: Geçtiğimiz aylarda istifa krizinin yaşandığı ilçede, İlçe Başkanı Behzat Aydilek ile Belediye Başkanı Ufuk Sesli arasında ipler tamamen koptu. Aydilek, belediyeye gidip gelmezken, Sesli'de örgütün etkinliklerinde boy göstermiyor. Son olarak Çiçek Festivali'nde Başkan Sesli, ilçe yönetiminin talebine rağmen stand vermezken, ilçe başkanı Aydilek kendi imnkanlarıyla kurduğu stantta partiye gelir sağlamak adına çiçek satışı yaptı. Sesli geçtiğimiz aylarda AK Parti'den belediyeye işçi alımı yapması sonrası örgütün desteğini tamamen kaybetti. 

KİRAZ: İlçe örgütü içinde ayrışma var. İlçe kongresi sonrası 2-3 farklı yapının oluştuğu Kiraz'da İlçe Başkanı İsmet Korkmaz ve yönetimi, örgütün tamamını kucaklayamadı. İlçe başkanının yaşının ilerlemiş olması nedeniyle aktif çalışma içine girememesi, örgütün enerjisinin düşük kalmasına neden olurken, tabanda ilçe yönetiminin hiçbir eylem ve etkinlik yapmadığına yönelik şikayetler fazla... İlçe başkanı Korkmaz ve yönetimine yönelik 'kapalı devre çalışıyorlar' eleştirisi yapılıyor. 

BEYDAĞ: İlçe Başkanı Feridun Yılmazlar'ın  potansiyel belediye başkan adayı olması nedeniyle Belediye Başkanı Vasfi Şentürk, ilçe başkanı Yılmazlar'a mesafeli... Büyükşehir'e yapılan işçi alımlarında Şentürk'ün etkili olması ve ilçe yönetiminin pasifize edilmesi Yılmazlar'da rahatsızlık yaratıyor.

Küçük Menderes'in tüm ilçelerinde İl Başkanı Alaattin Yüksel'in ve yönetiminin ilçelere gelip sorunlarla ilgilenmesi noktasında beklenti var. Şuana kadar Yüksel ve yönetiminin Küçük Menderes'e yönelik pasif kalması örgüt içinde homurdanmalara neden oluyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.