Dolar 32,5719
%0.1
Euro 34,8963
%0.19
Altın 2.427,070
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'Kopanlar' 2015'te ne yapacak'

CHP İzmir'de 'Kopanlar' 2015'te ne yapacak'

İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde aday gösterilmedikleri nedeniyle CHP’den koparak farklı partiden veya bağımsız olarak belediye başkan adayı olan eski CHP'liler, 2015 genel seçimlerinde CHP’ye rakip olmayacak.

  • Ege Postası
  • 26.01.2015 - 15:36
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 2014 yerel seçimlerinde CHP’den aday gösterilmedikleri için farklı partilerin yolunu tutan veya bağımsız kalan isimler, 2015 genel seçimlerinde  CHP’nin karşısına çıkmayacak. CHP’nin 8 ilçeyi kaybetmesi ve bazı ilçelerde beklenilen oy oranının gerisinde kalınmasında “neden” olarak gösterilen eski CHP’liler ( Hakkı Ülkü, İbrahim Öz, Selçuk Karaosmanoğlu, Ertan Avkıran, Semra Aksakal, Hüseyin Aslan, Süleyman Kaya, Ergun Özgün, Osman Mert, Öner Osmanoğulları, Hakan tartan, Yusuf Altıparmak) milletvekilliğini düşünmediklerini açıkladılar.
Hakkı Ülkü, “Aktif siyasete mola verdim. Vekillik düşünmüyorum.”
İbrahim Öz : “Aktif siyasete devam ediyorum ancak vekillik düşünmüyorum.”
Selçuk Karaosmanoğlu: “Vekillik düşünmüyorum.”
Hüseyin Aslan: “Siyasete biraz mola verdim. Vekillik düşünmüyorum. Kent için çalışacağım”
Semra Aksakal: “DSP ile organik bağım yok. Kritik bir süreç. Bu süreçte aday olmak yerine solun yeniden toparlanması için kenarda bekleyeceğim.  Süreci izleyeceğim.Siyasette reklam arasındayım.”
Süleyman Kaya: “Siyasette devre arasındayım. DP’ye üyeliğim devam ediyor ama aktif siyaset yapmıyorum. Vekillik niyetim yok.”
Ergun Özgün: “İçinde olacağımı düşündüğüm  bir siyasi hareket şuan için yok o yüzden 2015’te adaylık düşünmüyorum. Yeni siyasi hareketleri bekliyorum.”
Osman Mert: “Bağımsız veya herhangi bir partiden milletvekili aday adayı olmayacağım.”
Ertan Avkıran: “Karar vermedim daha… Sürece bırakacağım.”
Öner Osmanoğlulları, Yusuf Altıparmak ve Hakan Tartan’ın da yakın çevrelerine vekillik niyetinde olmadıklarını söyledikleri öğrenildi.

SÜREÇTE KİM NEREYE GİTMİŞ ETKİSİ NE OLMUŞTU
CHP'de İzmir’de yerel seçimlerde  31 koltuk için 200’ü aşkın belediye başkan aday adayının parti içi rekabete girmişti. Genel Merkez, 2014 yerel seçimleri için 2009'a göre yarı yarıya değişime gitme kararı almıştı. Gösterilen ve gösterilmeyen adaylar doğrultusunda tepkilerin yükseldiği CHP’de aralarında mevcut belediye başkanlarının da olduğu bir çok isim DSP’nin yolunu tutmuştu.CHP’den ayrılan Hakan Tartan Konak’ta, Hüseyin Aslan Bayraklı’da, Ertan Avkıran Güzelbahçe’de, Selçuk Karaosmanoğlu Urla’da, Hakkı Ülkü Aliağa’da, Semra Aksakal Balçova’da, Yusuf Altıparmak Dikili’de, Osman Mert Foça’da,  İbrahim Öz Torbalı’da ve  Öner Osmanoğulları Buca’da seçimlere DSP'nin adayları olarak girdi.  CHP’nin 2014 için yola devam etmeme kararı aldığı Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün de bağımsız aday olarak seçimde yer alırken, Kınık'ta belediye başkanı Süleyman Kaya'da DP'nin yolunu tutmuştu.Bu isimlerden hiçbiri belediye başkanı olmayı başaramadı ancak bazı ilçelerin kaybedilmesinde etkili oldu. CHP’nin İzmir'de  kaybettiği ilçelerden Kınık,Menderes, Torbalı ve Aliağa’da küskünlerine etkisi görüldü. Kınık’ta CHP’nin aday göstermediği mevcut belediye başkanı Süleyman Kaya, DP’den aday olmuştu. Kaya, aldığı yüzde 10’luk oy oranıyla CHP’nin Kınık’ta seçim kaybetmesinde rol oynadı.Seçim sonucunun en fazla merak edildiği ilçelerin başında gelen Aliağa’da CHP adına hüsran yaşandı. MHP’li Serkan Acar’ın ipi göğüslediği Aliağa’da CHP üçüncü parti oldu. CHP MYK’sında ismi çıkan ancak PM’de onay alamayan Hakkı Ülkü, DSP’nin adayı olmuştu. Ülkü aldığı yüzde 11’lik oy oranıyla seçime etki etti. CHP'nin kaybettiği bir diğer ilçe olan Torbalı'da da CHP'den ayrılarak DSP'ye giden İbrahim Öz'ün etkisi görüldü. Öz, Torbalı'da yüzde 7'lik bir oy oranı aldı. AK Parti Torbalı'da yüzde1 oy farkıyla CHP'nin önünde ipi göğüsledi.CHP’den aday gösterilmeyen, DSP ile yakınlaşmasına rağmen bu partiden de aday olmayı başaramayan Menderes Belediye Başkanı Ergun Özgün seçime bağımsız giren tek CHP’li olmuştu. Özgün 4 bin 300 oy alarak Menderes'te seçimin kaybedilmesine etki etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.