Dolar 32,5400
%0
Euro 34,9007
%0.21
Altın 2.422,640
%-0.02
Bist-100 9.718,00
%-0.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Kadın Kolları Başkanı Yanya, spor ayakkabı giyecek aday istedi!

CHP İzmir'de Kadın Kolları Başkanı Yanya, spor ayakkabı giyecek aday istedi!

CHP İzmir’de pazar günü gerçekleşen önseçimde kadın partililer geride kalırken, kadınlar arasında kontenjanla dengenin sağlanması beklentisi oluştu.CHP İzmir’in çiçeği burnunda İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya’dan, kontenjan aday konusunda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na flaş bir çağrı geldi. Yanya, “Kontenjandan bizlerle birlikte spor ayakkabılarını ayağına çekecek,omuz omuza dağ, bayır yürüyecek kadın adaylar istiyoruz ve Genel Başkanımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı. Kadınların Başkanı'ndan, Kılıçdaroğlu'na kontenjan mesajı...

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 13:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de önseçim biterken, sandıktan çıkan sonuca yönelik değerlendirmeler yapılıyor. CHP’de kadın adaylar sandığın dibinde kalırken, her iki bölgede ilk 10’a birer kadın girdi ama seçilebilecek sırada yer bulamadı. Kadınlar, kontenjanla dengenin sağlanmasını istiyor. Kadın kontenjan aday için CHP İzmir’in çiçeği burnunda İl Kadın Kolları Başkanı Nurhan Yanya’dan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na farklı bir çağrı geldi. Yanya, sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda “Ne yazık ki ,İzmir 1. bölge ve 2. bölge listesinden kadın milletvekili adayı çıkartamadık.Üyelerimizin özgür iradesine saygılıyım,ancak;kontenjandan bizlerle birlikte spor ayakkabılarını ayağına çekecek,omuz omuza dağ, bayır yürüyecek kadın adaylar istiyoruz ve Genel Başkanımıza güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP'de birinci bölgede Sevda Kılıç 9'uncu, ikinci bölgede Nurgül Uçar 10'uncu olmuştu. Her iki isimde seçilecek sıralara girmeyi başaramadı.

MUMCU VE TATAROĞLU
CHP Genel Merkez’i  İzmir’de 1,3 ve 5'inci sıralara kontenjan aday koyacak. İzmir'de her iki bölgede ilk sıralara kadın aday yerleştirileceği daha önce açıklanmıştı. İzmir örgütünde önseçim sonrası sayının daha da arttırılması yönünde talep var. Genel Merkez  kulislerinde mevcut İzmir Milletvekili Güldal Mumcu, PM Üyesi Elfin Tataroğlu ve Canan Güllü'nün listeye yazılacağı konuşuluyor. 

CHP’de İzmir’den kontenjan başvurusu yapan kadınlar şöyle; “Berrin Gürçay Dilekçi, Elfin Tataroğlu, Şükran Güldal Mumcu, Zekiye Seda Sönmez, Nesrin Serin Onkardeşler, Nazik Işık ve Canan Güllü

Genel Merkez, İzmir için başvuruda bulunmayan farklı bir ismi de İzmir'den aday gösterebilir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.