Dolar 32,5901
%0.32
Euro 35,0379
%0.19
Altın 2.459,220
%0.94
Bist-100 9.879,00
%1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Engin sonrası koltuğa o vekalet edecek!

CHP İzmir'de Engin sonrası koltuğa o vekalet edecek!

CHP İzmir’de Salı günü il başkanlığından istifa edecek olan Ali Engin, yönetim kuruluyla son toplantısını yaptı. Yönetim, il başkanlığına Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in vekalet etmesini oybirliğiyle kararlaştırdı. Yeni il başkanı konusu yapılacak istişareler sonucunda belli olacak.İl başkanlığı koltuğuna vekalet edecek olan Erel, Ege Postası’na yaptığı açıklamada,"Önceliğimiz İl başkanı Ali Engin’den boşalan koltuğa yönetim olarak birini seçmek. Makul bir süre istişare yapacağız. Genel merkezinde onayıyla mutabık kalacağımız ismi seçeceğiz" dedi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2014 - 18:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Milletvekilliği aday adaylığı için 23 Aralık Salı günü istifa edecek olan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, iki buçuk yıldır birlikte çalıştığı il yönetim kurulu üyeleriyle son toplantısını yaptı.

İl Başkanı Ali Engin, yeni il başkanı belli olana kadar il başkanlığına Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Barış Erel’in
vekalet etmesini önedi. Yönetim oybirliğiyle Erel'e onay verdi. 

İÇERİDEN İKİ TALİP
İl Başkanı Ali Engin yöneticilere yönetim içinde il başkanlığına il başkan yardımcıları Osman Peri ve Orhan Karaoğlu’nun talip olduğunu ifade etti. Süreçte yönetim kendi içinde ve genel merkezle istişare yapacak. Hem yönetim içinde koltuğa talip olan hem de dışarıdan isimleri geçenlere yönelik değerlendirmeler yapılacak.  Genel Merkez süreci yakından izleyecek ve son sözü söyleyecek. İstişareler sonucunda il yönetimi önümüzdeki günlerde  Erel başkanlığında toplantı gerçekleştirecek ve yeni il başkanı konusunda seçimi yapacak. 

DIŞARIDAN KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR
İl başkanlığı için dışarıdan isimler arasından Cihan Türsen, Bedri Serter, Salih Özçiftçi, Utku Gümrükçü ve Halil Çulhaoğlu’nun isimleri öne çıktı.Öte yandan Genel Merkezin dışarıdan bir ismi işaret etmesi sonrası yönetimin tamamının istifasının da istenebileceği kulislerde konuşuluyor.

ENGİN: YÖNETİM DEVAM ETMEK İSTİYOR
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, “Son toplantımızı yaptık. Arkadaşlarımızla vedalaştık. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Barış Erel vekaleten koltuğa bakacak. Yönetim görevine devam etmek istiyor. Bu konuda heyecanları var, tecrübeleri var, dinamizmleri var, istekliler. Kesinti her zaman sorun yaratır. Ankara’yla temas halinde götürülecek süreç. Yönetim istişareyi sürdürecek. İçeriden de dışarıdan da bir isim olabilir. Yeni il başkanı önümüzdeki günlerde belli olacak” dedi.


ÖNCELİĞİMİZ BİRİNİ SEÇMEK

İl başkanlığı koltuğuna vekalet edecek olan Erel, Ege Postası’na yaptığı açıklamada, “ İl başkanlığı çok önemli bir görev. Yönetimin tamamının bana duyduğu güven nedeniyle hepsine teşekkür ediyorum. Önceliğimiz İl başkanı Ali Engin’den boşalan koltuğa yönetim olarak birini seçmek. Yaptığımız toplantıda bu konuda ortak fikirdeyiz. Makul bir süre istişare yapacağız. Genel merkezinde onayıyla mutabık kalacağımız ismi seçeceğiz. İsimleri değerlendireceğiz. Seçim 25 Aralık’tan önce de olabilir sonrada olabilir. Yedek yöneticilerle de seçebiliriz. CHP’nin il kongresinde seçilen yedek üyelerin asil üyeler kadar değerli olduğu unutulmasın. Yedekten gelecek her arkadaşımız bu kurulun devam etmesi, çalışmaların sürmesi noktasında katkı koyacaktır. Parti içinde yeni il başkanı konusunun çok tartışılmasını istemiyoruz.  Bir an önce yeni başkanı seçip çalışmalara başlamalıyız. AKP’nin yapmış olduğu uygulamalara karşı kamuoyunu bilgilendirmek ve CHP’nin iktidar olması gerektiğini vatandaşa anlatmak görevimiz.” İfadelerini kullandı. 


KİMLER İSTİFA EDECEK'
Daha önce İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Altan İnanç, Ali Karabay, Osman Peri, Ülkümen Rodoplu, Levent Çılı ve Ercan Çınarlı adaylık düşündüklerini ve görevlerinden istifa edeceklerini dile getirmiş, Yekta Varnalı ise görevinden istifa edeceğini ancak aday adaylığı düşünmediğini açıklamıştı. İl başkanlığına talip olan Peri'nin istifa etmekten vazgeçtiği, Karabay'ın da istifasını rafa kaldırdığı öğrenildi. Diğer isimler  25 Aralık’a istifa edecek. Engin dışında 6 yönetici istifa edecek. Yedek yönetimden 7 isim asil yönetime girecek.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.