Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Disiplin’in Başkanı’ndan önseçim mesajları

CHP İzmir'de Disiplin’in Başkanı’ndan önseçim mesajları

CHP İzmir Disiplin Kurulu Başkanı Birol Soylu, katıldığı TV programında pazar günü yapılacak olan önseçime dair önemli mesajlar verdi. Sandığa gidecek tüm üyelerin ikinci bölgeden önseçime girecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesi gerektiğini söyleyen Soylu, “Genel Başkanımıza, 57 numaraya oy vermek onurumuzdur, şerefimizdir” dedi. Soylu, sandık sonucuna yönelik temennisinin örgüte emek vermiş, kentin sorunlarını en iyi şekilde Ankara’da dile getirecek isimlere yönelik olduğunu ifade etti, "Gönlüm emekten yana" dedi. CHP İzmir'de Disiplin’in Başkanı’ndan

  • Ege Postası
  • 28.03.2015 - 00:04
EGE POSTASI - CHP İzmir  Disiplin Kurulu  Başkanı Birol Soylu, katıldığı TV programında önseçime dair önemli mesajlar verdi.

ÖRGÜT KIPIR KIPIR
Önseçimin örgüte heyecan getirdiğini ifade eden Soylu, “ Örgüt kıpır kıpır. Kırgınlar küskünler kenarda duranlar hepsi hareket halinde. İktidarın müjdecisi gibi bu süreç” dedi.

8 İLÇE KAYBEDİLMEZDİ
“Gönül isterdeki yerel seçimde de önseçim olsaydı” diyen Soylu şöyle devam etti;
“ Yerel seçimde önseçim olsaydı 8 ilçe kaybedilmezdi. Kırgınlıklar küslükler olmazdı. Bir kısım insan bu kadar dışlanmazdı. Biz aldık biz yaptık siz alsaydınız siz yapardınız diyerek ayrıştırma olmazdı. Kavgalı eve kız verilmez. Parti içi kavgalara son vermemiz lazım. Yerel seçim sürecinde gerekli dersler çıkarıldı ki şimdi önseçim yapılıyor”

HER YERE ADAY OLMAK DOĞRU DEĞİL
Milletvekilliğine yakıştırılmasına rağmen neden vekillik düşünmediğini anlatan Soylu, “ Herkesin her yere aday olmasını doğru bulmuyorum. İlk defa yerel seçimde aday adayı oldum. Sıkı hazırlandım inandım. Hala inancımı taşıyorum. Belediyecilikte efsane olacağımı düşünüyorum. Vekillik bana göre bir iş değil. Vekillikte mutlu olmazdım. Yaptığınız işte mutlu olmanız lazım. Maksimum faydayı ülkeme ve partime belediye başkanı olarak göstereceğimi düşünüyorum. Günü gelince emaneti alacağımı düşünüyorum. 1 yıldır üst perdeden bir şeylerin mücadelesini veriyorum. Haksızlıklar karşısında haklarını aramayanlar önce haklarını sonra şereflerini kaybeder. Gençlik yıllarım zindanlarda geçtim. İçişleri Bakanlığı'na dava açıp mahkum eden tek kişiyim. Haksızlığa gelemiyorum. Haksızlıkları yapanlarda yarışıyor. “Eyy Birol Soylu bir senedir bas bas bağırıyorsun, derdin vekillikmiş” dedirtmedim. Ben partim için konuştum. Bizim mücadelemiz diktatörlüğe haksızlığa karşı” ifadelerini kullandı.


GENEL BAŞKANA OY VERMEK ONURUMUZDUR
Sandığa gidecek tüm üyelerin ikinci bölgeden önseçime girecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermesi gerektiğini söyleyen Soylu, “ Genel Başkanımıza, 57 numaraya oy vermek onurumuzdur, şerefimizdir. İsim üzerinden söylemiyorum. Genel Başkan bir parti üyesinin onurudur. 7 Haziran’da İzmir’den Ankara’ya Başbakan göndereceğiz. Genel Başkanımızın anahtar listesi olmadığı danışmanı tarafından deklare edildi. Kime oy vermeyeceğini delegeler biliyor. Kime oy vermek konusu onların kendi kararı… Üyelerimizin kime oy vereceği noktasında kimsenin ipotek koymaya hakkı yok. CHP’nin iktidar yürüyüşünden rahatsız olanlar Genel Başkan’ın birinci çıkmasını engellemekle meşguller. Üyelerimiz cevabı en iyi şekilde verecektir. İzmir’i Ankara’da en iyi kim temsil edecek, örgüte verdiği emekte önemli. Bu özellikleri taşıyanlara sıcak bakıyorum. Arkadaşlarımızın bir çoğu bu özelliğe sahip. Önseçim yarışında demokrasi kantarına çıkan tüm aday adaylarını cesaretleri nedeniyle tebrik ediyorum. Hak eden kazansın. Üyeler kimin hak edeceğini biliyor. Sırf memleketi şurası diye burası diye seçimler olmamalı.İnşallah seçilen vekillerimiz kentin sorunlarını bilen, Ankara’da bu sorunları en iyi şekilde gündeme getirecek isimler olur. Herkes ektiğini biçecek. Gönlüm emekten yana” dedi.

OLİGARŞİK YAPININ SON BULACAĞI TARİH 29 MART
Üyelerin sandığa gidip oy kullanması gerektiğini söyleyen Soylu, “ CHP’liler sorumluluklarını bilir. Katılımın yüzde 70’lerden aşağı düşmeyeceğine inanıyorum. Üyeler söz hakkını kullanmalı. İzmir’de 3-5 kişinin dudakları arasındaydı kimin belediye başkanı olacağı kimin vekil olacağı.... Şikayet ediyorduk. Şimdi 3-5 kişinin dudakları arasında değil. 129 bin partili beliryecek. Parti içindeki oligarşik yapının da son bulacağı gün 29 Mart’tır. ” dedi.

SEÇİLENLERİ SIRTIMDA TAŞIYACAĞIM
Soylu sözlerini, “Seçilecek kim olursa olsun, parti üyesi olarak ben sırtımda taşıyacağım. Kapı kapı oy isteyeceğim” diyerek bitirdi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.