Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 5. hafta mesaisi başlıyor

CHP İzmir'de 5. hafta mesaisi başlıyor

CHP İzmir İl Örgütü delege seçimlerinde 5. haftaya sakin başladı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2017 - 09:12

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir delege seçimlerinde Cumartesi mesaisi sakin geçti. Genellikle tek liste eğiliminin bulunduğu seçimlerde Buca’da köylerde sandık kuruldu.

Karabağlar da Araphasan Mahallesi’nde çift liste beklenirken, uzak ilçeler Kemalpaşa ve Selçuk’ta sandık mesaisi heyecan yarattı.

KARŞIYAKA

Karşıyaka’da kurulacak sandıkta Bahriye Üçok mahallesinde uzlaşı beklenirken İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’ın “4 kontenjan ayırın gerisini siz yazın” dediği ve bu sözler nedeniyle uzlaşının geç saatlere kadar sağlanamadığı iddia edildi.

BAHRİYE ÜÇOK'TA SANDIKTAN 238 OY ÇIKTI 

Karşıyaka Bahriye Üçok'ta tek listeli yarışın son 1 saatinde çoğunluk sağlanamadığı için partililerin evlerden çağırıldığı iddia edildi. Öte yandan sandığın kapanmasına 1 saat kala çoğunluğun sağlanabilmesi için 100 kişinin eksik olduğu iddialarının gölgesinde sandıktan 238 oy çıktığı öğrenildi. 4'ü boş 1'i geçersiz olan oylardan sonra 233 oy geçerli sayıldı. Çoğunluk sınırının 203 olduğu ifade edildi.

Araçlarla evlerinden alınan partililerin sandığa “Tek listeli seçimde birlik sağlamalıyız. Bu nedenle sandığa gelin” denilerek ikna edilmeye çalışıldığı iddiaları gündeme geldi.

İlçe Başkanı Uğur Yıldırım ise iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Listeler konusunda kontenjan istediği iddialarını da yanıtlayan Yıldırım “Kendi mahallemde kontenjan istemem mümkün değil. Bahriye Üçok'ta bunu yapmanız imkansız. Mahalle komitesi oturdu kendisi karar verdi. Ben delege olmak istemediğimi ifade ettim. Genç ve kadın ağırlıklı olsun dedim. Listelere müdahale etmedim, bu yanlış. Ben CHP Örgütü'ne güvendiğimi ifade ettim” diye konuştu.

Seçime giren beyaz listede; Meclis üyeleri Ahmet Diker, Muhdi Şavural, Karşıyaka CHP Gençlik Kolu Başkanı Ozan Uyan, mahalle muhtarı Levent Güçlü, eski meclis üyeleri Serdar Aktop, Halil Arda Menemen Belediyesi Özel Kalem müdürü Taylan Kolat'ın kardeşi Fatoş Demirci Kolat gibi isimler yer aldı. Mahallenin aktif siyasilerinden Rıfat Özer, Banu Özdemir, Mehmet Kuzer gibi isimler ise listede yer almadı. 

KARABAĞLAR'DA BAĞIMSIZ ÇİFT LİSTE

Karabağlar Arap Hasan Mahallesi delege seçimlerinde mahallenin emekçileri olarak nitelenen mavi liste 101 oy alarak delege seçildi. Beyaz liste ise 66 oy aldı.

Mavi Liste:

İrfan Önal, Gökhan Erdil, Dilek Merter, Meral Şahin, Billur Özateş, Kumru Özer, Gülten Imrak, Tolga Mete, Canan Sanlıer, Serpin Akçebol, A. Ruhi Emre, Hatice Topel, Feryal Güllüada, Nusret Akabalı

BUCA'DA KÖYLERDE SANDIK KURULDU

Belenbaşı, Kırıklar, Kaynaklar, Yirmi Dokuz Ekim, Karaağaç, Doğancılar, Zafer ve Yıldızlar Mahalleleri'nde üyeler sandık başına gitti.

 TEK DELEGE

Belenbaş Mahallesi'nde tek delege belli oldu. Kırmızı listenin seçime girdiği mahallede Nurdan Karlıdağ delege seçildi.

Buca'da ayrıca Kırıklar'da Sinan Öğüt, Kaynaklar'da Arif Şen, 29 Ekim'de Ali Rıza Nişancı, Karaağaç'ta Osman Çınar, Doğancılar'da Ahmet Aygün, Zafer'de Kemal Binbiroğlu ve Yıldızlar'da da Bülent Tazegül delege oldu.

Kemalpaşa: Zeamet, Halilbeyli

Selçuk: Atatürk, Cumhuriyet

CHP İzmir'de 5. hafta yoğun geçecek

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.