Dolar 32,5176
%-0.09
Euro 34,8249
%-0.12
Altın 2.427,490
%-0.11
Bist-100 9.696,00
%0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 4 saatlik mesai: Aday tarifesi tartışması!

CHP İzmir'de 4 saatlik mesai: Aday tarifesi tartışması!

CHP İzmir’de milletvekili adayları, il binasında İl Başkanı Bedri Serter ve il yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıda gündem maddesi adaylardan talep edilecek bütçe oldu. Kontenjan adaylarından daha fazla para istenmesi toplantıda gerginlik yarattı. Adaylar, seçim kampanyasının profesyonel bir ajansa teslim edilmesini veto etti. CHP İzmir'de 4 saatlik mesai

  • Ege Postası
  • 20.04.2015 - 20:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de il binasında milletvekili adayları, İl Başkanı Bedri Serter ve il yöneticileriyle bir araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren toplantının ilk bölümünde seçim kampanyasının profesyonel bir ajansa teslim edilip edilmemesi tartışıldı. İkinci bölümde ise seçim bütçesi konuşuldu. Toplantının son bölümünde  İzmir’in ünlü siyaset bilimcisi Prof.Dr.Tanju Tosun adaylara sunum yaptı.

AJANSLA ÇALIŞILMAYACAK
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre CHP İzmir İl Başkanlığı, seçim kampanyasını medya ilişkilerini Devajans’ın yürütmesini adaylara teklif etti. Milletvekili adaylarının büyük bölümünün “Seçimi ve medya ilişkilerini kendimiz koordine ederiz” çıkışı sonrası ajans şıkkı ortadan kalktı.

ÖZKAN'DAN ÇIKIŞ
Adaylardan medyanın içinden gelen gazeteciler Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay gibi isimlerin tüm adayların medya iletişiminin koordinasyonunu üstlenebileceklerini  söyledikleri öğrenildi. Özkan’ın “Benim basınla ilgili konuda bir sıkıntım yok. Herkese yardımcı olurum. Genel Merkez bu konuları geliştirdi zaten. Ulusal kanallarla anlaşmamız var. Ulusal gazete ve TV'lere çıkıyoruz. Sizin il başkanlığı olarak yeniden yerel için planlama yapmanızı doğru bulmuyorum .Ben örgütü sürüklerim, taşırım” dediği öğrenildi.

KİMSE KENDİNİ ÖRGÜTÜN ÜSTÜNDE GÖRMESİN
Tuncay Özkan’ın toplantıda “Ben örügüt sürüklerim, taşırım” demesi şaşkınlık yarattı. Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı’nın “Kimse kendini örgütün üstünde görmesin. Bu örgütü sürükleyeceğini düşünenler tek başına hiçbir şeydir” dediği öğrenildi.

PARA TARTIŞMA YARATTI
Toplantıda adaylardan bütçeye mali destek talebinde bulunuldu. Bütçe konusu toplantıda tartışmaların yaşanmasına neden oldu. İl Başkanı Bedri Serter, ilk sekiz adaydan 30 bin, geriye kalan sıradaki adaylardan 10’ar bin TL istedi. 1,3 ve 5’inci sırada yer alan kontenjan adaylardan ise istenen tarifenin dışında 15 bin TL  fazla para istendi. Kontenjan adaylardan fazla para istenmesine Zeynep Altıok, Tuncay Özkan, Aytun Çıray ve Zekeriya Temizel’in tepki gösterdiği öğrenildi.

TEMİZEL SESİNİ YÜKSELTTİ
Özellikle Temizel'in kontenjan ve önseçim adayı ayrımı yapılmasından rahatsızlık duyduğunu dile getirdiği ve toplantıda sesini yükselttiği belirtildi.

SON KARAR 15 BİN TL
Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir'in bu konuda kontenjan adaylarla karşı karşıya geldiği öğrenildi. Özdemir'in  “Önseçimde adaylar zaten çok para harcadı. Kontenjan adaylardan istenilen para kabul edilemez bir rakam değil” dediği öğrenildi. Toplantıda istenilen paralar yüksek bulununca ilk 8’den 15’er bin TL, 8’den sonrakilerden 7,5 bin TL  para alınması gündeme geldi. 8’den yukarıdaki bazı adayların “veremeyiz” dediği öğrenildi. Sadece ilk  8’lerden 15’er bin TL alıncağı öğrenildi.


GEÇ KALINDI
Adayların bazılarının çalışmaların başlamasında geç kalındığı yönünde eleştiri getirdikleri öğrenildi. İl Başkanı Bedri Serter'in de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim bildirgesini yeni açıkladığını, çalışmaların bildirgeye yönelik hazırlanacağını, eleştirilerin haksız olduğunu söylediği öğrenildi.

ADAYLARA SUNUM
Toplantının son bölümünde İzmir’in ünlü siyaset bilimcisi Prof.Dr.Tanju Tosun  adaylara sunum yaptı. Tosun'un ilçe ilçe mahalle bazında  bilgilendirme yaptığı, çalışmalarda ağırlık verilmesi gereken yerleri aktardığı öğrenildi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.