Dolar 32,5616
%0.07
Euro 34,9857
%0.45
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.745,00
%0.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir tek fireyle 'Kılıçdaroğlu' dedi

CHP İzmir tek fireyle 'Kılıçdaroğlu' dedi

CHP İzmir’de 30 ilçe başkanından 29'u,5-6 Eylül'de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek açıklaması yaptı. Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı dışında tüm ilçe başkanlarının destek verdiği ortak bildiriyi il binasında Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin okudu. Tekin, “Biz CHP ilçe başkanları olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi iktidar yapma yolunda vermiş olduğu çabayı takdirle karşılıyor, bu yolda kendisine olan inancımızı sürdürüyoruz” dedi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 11:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP'de 5-6 Eylül'de yapılması planlanan olağanüstü kurultay öncesi, partinin İzmir'deki 29 ilçe başkanı ortak bildiriyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiklerini açıkladı.Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı dışında tüm ilçe başkanlarının destek verdiği ortak bildiri, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda İl Başkanı Ali Engin ve il yöneticileri de hazır bulundu.

TEKİN: İNANCIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
İlçe başkanları adına hazırlanan metni okuyan Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, şu açıklamayı yaptı “ Genel başkanımızın kurultay kararını doğru buluyoruz. Biz CHP ilçe başkanları olarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun partimizi iktidar yapma yolunda vermiş olduğu çabayı takdirle karşılıyor, bu yolda kendisine olan inancımızı sürdürüyoruz. Partimizin ve ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatük’ün ilkelerinin yılmaz savunucusu Kılıçdaroğlu’nu bu kurultay ile önseçimi vazgeçilmez kılacağına, tüzükte eksikleri gidereceğine, tarım, işçi, gençlik ve kadın çalıştaylarıyla ülke gündemi oluşturacağına inanıyoruz. Kurultay sonra oluşacak yönetim kademelerinin  parti içi disiplin mekanizmasının çalıştırılacağına, emeğin, bilginin ve liyakatın daha fazla ön planda tutacağına, yeni vizyon yaratarak halkın partisi olma yolunda çalışacaklarına güvenimiz tamdır. Genel seçimlere odaklanarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde Türkiye’de çoğulculuğun katılımcılığın eşitliğin çevre duyarlılığın barış ve umudun partisi olan CHP’yi iktidar Kılıçdaroğlu’nu ise Başbakan yapacağımızı ifade ederiz”

ENGİN: ONLAR ADINA ÜZGÜNÜM
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise toplantıda yaptığı açıklamada,  “bir grup partili arkadaşın çağrısı üzerine olağanüstü kurultay kararı aldı.Barış içerisinde parti içi hukukun olacağı bir kurultay olacak. Bölünme kurultayı tasfiye kurultayı bekleyenler var. Onlar adına üzgünüm. Böyle bir şey olmayacak. Aday olacaklara başarı diliyorum. Bütünleşme kurultayı olacak. CHP hiçbir zaman AKP gibi olmadı. AKP gibi olan partiler tarih sahnesinde şuan yok. Ası bastırılmış görüşlerin yasaklandığı partilerde sorun vardır. AKP’de bugün itibariyle tek kişi partisini yönetmektedir. Bu yönetim anlayışı bu çağa uygun değildir” dedi.



ÖNERİLERİ AÇIKLADI
İzmir il örgütü olarak kurultaya sunacakları önerileri de sıralayan Engin, “ Yeni seçilecek PM’nin örgütlerle çok yakın dostane iletişim kurmasını bekliyoruz. Siyaset ülke sevdasıyla ülke geleceğiyle ilgili yapılan bir iş. Siyaset bir meslek değil.  Partide disiplinin esas olmasını bekliyoruz.Genel Başkanımızla birlikte parti içi demokrasi için büyük çabalar gösterildi bunun devam etmesini istiyoruz. Üye yapısının gözden geçirilmesini istiyoruz. Kurultaya bu önerilerimizi sunacağız” dedi.

GÜÇLÜ VE TARTIŞMASIZ OLMASI LAZIM
Ülkenin dürüst çalışkan bir Başbakana ihtiyacı olduğunu ifade eden Engin, “CHP’yi de bütün tutarak daha ileriye götürecek bir genel başkana ihtiyacı var. Sayın Kılıçdaroğlu bunu sağlamaktadır. Kılıçdaroğlu’nun partinin başında 2015 seçimlerinde güçlü ve tartışmasız bir şekilde olması gerek” ifadelerini kullandı.

TEK FİRE URLA
Kılıçdaroğlu'na destek vermeyen tek ilçe başkanı,Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı oldu. Baratalı'nın  babası CHP İzmir eski Milletvekili Bülent Baratalı geçtiğimiz günlerde 50 eski vekille birlikte CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yapmıştı.

BARATALI: İMZA VERİP VERMEMEM ÇOK ANLAMLI DEĞİL
Ortak bildiriye imza atmamasıyla ilgili açıklama yapan Baratalı, “ Destek vermemek değil. İzmir’de değilim bu yüzden katılamadım. Kurultay delegesi değilim.  İmza verip vermemem çok anlamlı değil. Bütün gücümüzle kurultaydan çıkıp genel seçimlere hazırlanmak gerek”dedi.

Menderes, Torbalı,Karabağlar, Buca ve Güzelbahçe  ilçe başkanları aynı zamanda kurultay delegesi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.