Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 2 ilçe yeni başkanını seçti

CHP İzmir'de 2 ilçe yeni başkanını seçti

CHP İzmir’de Kiraz ve Karaburun’da delegeler yeni ilçe başkanını seçti. Her iki ilçede de çift liste ile seçime gidildi. Kiraz'da belediye eski başkanı İsmet Korkmaz ile ilçe eski başkanı Pilot Zeybek yarıştı. Seçimi Korkmaz kazandı. Karaburun’daki çift adaylı yarışta gülen işadamı Bülent Çumçum oldu. CHP'de Kiraz ve Karaburun'da kongre yapıldı

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 10:27
EGE POSTASI - CHP İzmir'de kongre maratonu bugün Kiraz ve Karaburun’la devam etti.
 
KİRAZ'DA ESKİ BAŞKANLAR YARIŞTI
Kiraz'da  Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleşen kongrede, mevcut başkan Sezai Kepçen aday olmadı.  Kepçen ve mevcut yönetim ilçe eski başkanı Pilot Zeybek’i destekledi.  Kiraz Belediyesi Eski Başkanı İsmet Korkmaz Zeybek'e rakip oldu. Kongrenin divan üyeleri  CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül, İl Eğitim Sekreteri Abdullah Aydemir ve il yöneticisi Nurettin Gelmez olurken, oy atma işlemi saat 13:00'te başladı sandık 16:00'da kapandı.


YENİ BAŞKAN KORKMAZ
Seçimin galibi eski belediye başkanı Korkmaz oldu. Korkmaz'ın beyaz listesi 86 oy alırken, Zeybek'in mavi listesine ise sandıktan 70 oy çıktı.

İsmet Korkmaz’ın listesinde yer alan Ayten Afacan, Şakir Biber, Yücel Çetinkaya, Nevin Derebaşı, Nurşen Gencer, İbrahim Gözüm, Deniz Gürler, Mehmet Kani, İbrahim Kaya, Taylan Kiraz, Mutlu Solak ve Nuri Şan ilçe yöneticisi seçildi.


KARABURUN’DA ÇİFT LİSTE YARIŞTI
Karaburun’da ise Belediye Kapalı Düğün Salonu’ndaki kongre iki adaylı yarışa sahne oldu. Mevcut başkan Ali Argon Kuleli'nin aday olmadığı kongrede uzlaşı çabaları sonuç vermedi. İşadamı Bülent Çumçum ile İl Genel Eski Meclis Üyesi Mustafa Ünsal kongreye aday olarak girdi. 

YENİ BAŞKAN ÇUMÇUM
Saat 16:00’da oy atma işlemi tamamlanırken, oyların sayılması sonrası Karaburun’da yeni başkan Çumçum oldu. Çumçum’a sandıktan 40 oy, Ünsal’a ise 26 oy çıktı.


DİVAN BAŞKANI BARATALI
Kongrenin divan başkanlığını CHP İzmir Eski Milletvekili Bülent Baratalı yaptı. Kongreyi İl Sekreteri Osman Peri, İl Başkan Yardımcıları Bahattin Özdemir, Savaş Akıncı ve Metin Atmaca da takip etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.