Dolar 32,6021
%0.39
Euro 34,8337
%0.29
Altın 2.504,160
%0.79
Bist-100 9.461,00
%-0.66

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Milletvekili Yüksel’den çok sert açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Yüksel’den çok sert açıklama!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, “Parti seçimlerde başarısız olmuştur” diyen Karabağlar Belediye eski Başkanı CHP’li Sıtkı Kürüm’e hem de diğer muhaliflere yanıt verdi. Yüksel, “Biz partiyi başarılı yapmak için çalıştık. Ama kendi partimizi hiçbir yerde kötülemedik. Kötü, başarısız belediye başkanlarına bile bunu yapmadık.Ancak bazı arkadaşların seçimler sırasında neler yaptıklarını biliyoruz.Seçimlerde kimin nereye çalıştığını biliyorum. Bu işi fazla kaşımasınlar. Eğer bu işi kaşımaya devam ederlerse biz sorgulamaya başlarız” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.04.2014 - 10:02
ONUR ÇAKIR (HABER MERKEZİ) - Karabağlar eski Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm’ün, “CHP maalesef İzmir’de başarısız olmuştur. Başarılıdır diyen sadece Alaattin Yüksel, Ali Engin ve Aziz Kocaoğlu’dur. İzmir’deki ilçe belediye başkan adaylarını genel merkezin belirlemedi. Bundan eminim, ispat da edebilirim. Adaylar il başkanı, Alaattin Yüksel, Aziz Kocaoğlu tarafından belirlendi. Süreçte kim Aziz Kocaoğlu, Alaattin Yüksel’e yakın siyaset yaptıysa onlar iş başında. Biz ayrıldık. Emeğe hiç saygı yok. Bu parti anket yapacaktı, başarıyı ölçecekti. Hiçbirini dikkate almadılar. Şu kriteri biz baz aldık., bundan dolayı şunlar çıktı desin, ben her şeye razıyım” sözleri CHP’de geniş yankı buldu. CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, Kürüm’ün açıklamalarını, “Duygusallıkla söylenmiş sözler” olarak değerlendirirken, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’den sert  açıklama geldi.

DEĞER VERDİĞİM BİR İSİM
İl Başkanı Engin, “Duygusallıkla yapılmış açıklamalar. Benim çok değer verdiğim bir isim. Ondan faydalanmaya devam edeceğiz. Belediye başkanlarını parti genel merkezimiz belirledi. Kendisi de bu süreçlerin nasıl işlediğini çok iyi bilen biri. Duygusallığına hak veriyorum. Partimize başka noktada hizmet etmeye devam edeciktir” dedi.

İSPAT ETMEYEN MÜFTERİDİR
CHP’li Yüksel ise, Kürüm’e tepki gösterdi. “Adayları benim belirlediğimi ispat etmeyen müfteridir” diyen Yüksel, “Adayları ben belirlemedim. Belirlemediğimi ben biliyorum. Genel başkanımız ayrıca, ‘Başarılı olan belediye başkanlardan da değiştireceğim. Gençleşmeye gideceğiz’ dedi. İradeyi ortaya koyan genel başkandır. Sıtkı Kürüm’ün başarılı başarısız olup olmadığı tartışmalıdır. ‘Araştırmalar yapacağız’ diyen genel merkezdir. Onlar gerekli araştırmayı yaptılar. Aday gösterilmeyenler beni takıntı yaptılar. Parti içi demokrasiyi her zaman savunduk. Sıtkı Kürüm konak ilçe başkanıyken ben il başkanlığı yaptım. Ne milletvekilliğine ne de belediye başkanlığına talip oldum. Deniz Baykal tarafından görevden alındım. Daha sonra oturduğum mahalleden talebim olmamasına karşın delege seçilmemem izin her türlü etik dışı argümanı kullandı. Sıtkı Kürüm, bu olaya bizim de kendisinin baktığı gibi baktığımızı zannediyor. Böyle bir şey yok. Eğer fırsatları varsa kongreyi toplarlar, kim adayları üç kişiyle belirledi kim belirlemedi bunu konuşur. Kim üç kişi kim beş kişi bu orada görülür.  Gerekene delege karar verir” dedi.

SEN BU KONUYU FAZLA KAŞIMA!
Yüksel, Kürüm’ün, “CHP seçimlerde başarısız olmuştur” açıklaması ile ilgili ise uyarıda bulundu. Milletvekili Yüksel, “Başarılı, başarısız tartışması var. Biz partiyi başarılı yapmak için çalıştık. Ama kendi partimizi hiçbir yerde kötülemedik. Kötü, başarısız belediye başkanlarına bile bunu yapmadık. Ağzımızı açmadık. Ancak bazı arkadaşların seçimler sırasında neler yaptıklarını biliyoruz. Bu işi fazla kaşımasınlar.  Seçimlerde kimin nereye çalıştığını biliyorum. Ben üzerime düşen görevi yaptım. Parti başarısızdır diyen arkadaşlar üzerlerine düşen görevi yapıp yapmadıklarını bir sorgulasınlar. Bu konuda içim rahat. Üzerlerime düşen görevini yapmayanları biliyorum. Bu işi fazla kaşımasınlar. Onlara tavsiyem budur. Eğer bu işi kaşımaya devam ederlerse biz sorgulamaya başlarız” dedi.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.