Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’dan kınama mesajı

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam’dan kınama mesajı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin, daha önceki çatışmalarda hasar gören 4 Ayaklı Minare'de bir grup avukatla basın açıklaması yaparken öldürülmesi olayını kınayan ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Musa Çam, tüm ülkede olduğu gibi olayın kendisi için de büyük bir şok olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çam, “Şiddet ve kaostan beslenenlerin oyununa gelmeyelim” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 17:38
Çam şunları dile getirdi:
 
“Diyarbakır Baro Başkanı kardeşimiz Tahir Elçi’ye ve polis kardeşimize yapılan hain saldırıyı kınıyorum. Tahir Elçi’ye ve şehit polisimize rahmet diliyor, ailelerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum.
 
Türkiye maalesef 90’lı yılları yeniden yaşıyor. ‘Faili meçhul’ denilen ama aslında ‘faili belli’ cinayetler dönemine geri döndük! Katliamların, haksız tutuklanmaların yeniden yaşandığı, sokaklarda insanların öldürüldüğü bir süreçteyiz ve bu durum 13 yıllık AKP iktidarının geldiği son noktadır. Hedeflenen ise bir korku toplumu yaratmak ve toplumu sindirmektir.
 
Bugün Diyarbakır’da sıkılan o kurşun kardeşimiz Tahir Elçi’ye değil tüm Türkiye’ye sıkılmıştır. Bu suikastin, bu hainliğin, bu terörün tam da öldürülmeden birkaç dakika önce Tahir Elçi’nin de söylediği gibi, burada bitmesini umuyorum.
 
Bu hain saldırının amacına ulaşmasına izin vermemek ve elbette faillerinin açığa çıkarılması için tüm çabaların takibini yapmak bizim asıl görevimizdir.

 
Biliyoruz ki Can Dündar’ın ve Erdem Gül’ün tutuklanması bir talimat sonucu gerçekleşmiştir. Tahir Elçi’nin katledilmesi de yine ‘Beyaz Toroslar geri döner’ açıklamasıyla 1 Kasım seçimlerinden önce verilmiş bir talimatla olmuştur.  İstikrar kılıfı altında halkı kaos ortamında seçime götüren, tehditlerle oy toplayan zihniyetin hem dış politikada hem de içeride içine düştüğü acınası durum ortadadır. Her bir başarısızlığını bir başka krizle, tehditle örtülmesini hedefleyenler yeni krizler üretmenin peşindedirler. İçimiz acıyor, aydınlarımız, gençlerimiz ölüyor, tutuklanıyor… Türkiye krizlerle, korku siyaseti ile yönetilmek isteniyor,  ancak bu durumu kabul etmemiz mümkün değildir. Ülkemiz bu kaos ortamından bir an önce kurtulmalıdır.
 
Terörün kirli eli güçsüz toplumlarda iyileri yok ederek güçlenir... Yeniden bir barış ve kardeşlik ortamının inşasını sağlamak için hangi görüşten olursak olalım, şiddet ve kaostan beslenenlerin, nefret tohumu ekenlerin oyununa gelmeyelim ve tüm gücümüzle bu kanlı süreci durduralım.” 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.