Dolar 32,5710
%0.1
Euro 34,9591
%0.37
Altın 2.426,840
%0.15
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda gündem Narlıdere ve Buca'ydı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı'nda gündem Narlıdere ve Buca'ydı!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Narlıdere ve Buca’da üye listeleri doğrultusunda yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı. İl yönetiminde gündem Narlıdere ve Buca’ydı

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 19:52
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP’de kongre/kurultay takvimi işlerken, Genel Merkez üye hazirun listelerini il ve ilçe başkanlıklarına gönderdi. Listeler askıya çıkarken, CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı hakkında skandal bir iddia ortaya atılmıştı. Listelerin askıya çıktığı ilk gün ilçe binasına Genel Merkez'den gelen mavi mühürlü liste yerine kağıt cinsi ve mühür rengi farklı, fazladan üyenin olduğu bir başka listenin askıya çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. 

LİSTEYE EL KONDU
İl Başkanlığı duruma müdahale ederken,  tutanak tutulmuş sahte olduğu tespit edilen listeye el konulmuştu. İlçe Başkanı Cafer Esen tutanak tutulurken  "Listeden haberimiz yok. Genel Merkez yolladı" demiş, bu ifadeler tutanağa geçmişti.  Esen bir gün sora ise il başkanlığını arayarak "Doğru olan liste bize kargoyla yeni yollandı" demişti. 

56 PARTİLİ İMZA ATTI
Buca’da ise imza krizi yaşanmıştı. Askıya çıkan hazirun listesinde 56 partilinin imzasının yer aldığı tespit edilmiş ve il başkan yardımcıları tarafından tutanak tutulmuştu. Parti kulislerinde  “İmza atanların yerine oy kullanılacak” iddiaları atılmıştı. 

RAPOR MASAYA YATIRILDI
İl yönetimi gerçekleştirdiği toplantıda Narlıdere ve Buca dosyasını masaya yatırdı. Toplantıda Narlıdere’yle ilgili İl Sekreteri Osman Peri ve Narlıdere’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir’in hazırladıkları rapor üzerine tartışıldı.  Raporda el konulan listenin sahte olduğu ve Genel Merkez’den yollanmadığının tespit edildiğinin yer aldığı  öğrenildi. Raporda ilçe başkanı Esen ve ilçe sekreterinin "Listeyi bize Genel Merkez yolladı" iddiasının yer aldığı belirtildi. Raporda ayrıca ilçe başkanı Esen'İn bir gün sonra "Kargo bize yeni yolladı" dediğini ancak kargo şirketiyle temas kurulmasının ardından kargo şirketinin bir gün sonra ilçe binasına herhangi bir kargo bırakmadığının öğrenildiği de yer aldı.Hafta içi ilçe binasına gelen Esen'in İl başkanı Bedri Serter ve il sekreteri Osman Peri'ye “Listeden haberim yoktu. Bana kumpas kuruldu” dediği toplantıda yöneticilere aktarılırken,bu sözler raporda da yer aldı. 

KOMSİYON KURALIM ÖNERİSİ KABUL GÖRMEDİ
Toplantıda bazı  il yöneticilerinin Narlıdere’de yaşananlar nedeniyle  “Komisyon kuralım. Arkadaşlarımızın savunmalarını alalım” önerisi getirdikleri ancak bu talebin kabul görmediği öğrenildi.

DOSYA GENEL MERKEZ'E
Toplantı sonunda il yönetimi,  sahte olduğu tespit edilen liste, tutulan tutanak,hazırlanan rapor ve ilçe başkanı Esen'in savunmasının yer aldığı dosyayı Genel Merkez'e yollama kararı aldı. 

ŞERH KONULDU
İl yöneticileri Nurcan Adıgüzel, Dilek Bilgin, Fulya Türkelli, Melek Kartal, Barış Erel’in karara şerh koyduğu öğrenildi. Bu isimlerin dosyanın Genel Merkez’e gönderilmesinden önce araştırma komisyonu kurulmaması nedeniyle şerh koydukları öğrenildi.

GENEL MERKEZ DÖNÜŞ YAPACAK
Narlıdere konusunda Genel Merkez’in dosyayı inceledikten sonra yapacağı geri dönüş doğrultusunda bir karar alınacak.

BUCA’DA ŞİKAYET YOK
Buca için ise imza atan isimlerin il başkanlığına gelip "İmzadan haberimiz yok"  yönünde herhangi bir şikayette bulunmaması nedeniyle  il yönetimi tarafından bir işlem yapılmadı.  Buca'da yeni hazirun listesinin Genel Merkez'den istendiği ve askıya çıkarıldığı yöneticlere aktarıldı. Buca ile ilgili dosyanın bir sonraki yönetim kurulu toplantısında ayrıntılı biçimde masaya yatırılması kararlaştırıldı.  

EREL’E FIRÇA
Öte yandan il eski başkan yardımcısı Barış Erel’in yerel bir gazeteye Narlıdere konusunda demeç vermesi nedeniyle kriz yaşandı. İl Başkanı Serter’in Erel’e “ Parti içi konularda basına demeç vermeyin. İl Başkanı var. İl sekreteri var. Gerekirse biz konuşuruz. Herkes sorumluluğunu bilsin” uyarısında bulunduğu öğrenildi. Erel'in de "Benim böyle demeçler verme hakkım var. Partiyle ilgili konuşabilirim" dediği belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.