Dolar 32,4046
%-0.1
Euro 34,8195
%0.23
Altın 2.435,210
%-0.14
Bist-100 9.986,00
%0.71

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir Ankara yolcusu

CHP İzmir Ankara yolcusu

CHP İzmir İl Yönetimi yarın Ankara'ya gidiyor. CHP yönetimi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na 'Geçmiş olsun' diyecek, grup toplantısına katılacak. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri Birgül Değirmenci’nin, Bucalı gençlerin cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada savunma avukatı olarak yer almaları sebebiyle Ankara’ya erken gidecekleri öğrenildi. CHP İzmir Ankara yolcusu

  • Ege Postası
  • 12.03.2018 - 14:17

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - CHP İzmir İl Yönetimi yarın TBMM’de yapılacak grup toplantısının ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun ziyaretinde bulunacak. İl yönetim kurulu üyelerinin sabah 08.20 uçağıyla Ankara’ya hareket edecekleri öğrenilirken İl Başkanı Deniz Yücel ve İl Sekreteri Birgül Değirmenci’nin ‘Bucalı Gençler davası’ olarak bilinen, Buca Gençlik Kolları üyesi 8 gencin “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla yargılandığı davada savunma avukatı olarak katılacakları için daha erken saatte şehre gidecekleri öğrenildi.

2016 yılı Mayıs ayında Ankara’da CHP Genel Merkezi’ni ziyaret eden, ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısındaki konuşmasını dinleyen CHP Buca Gençlik Kolları'na üye 8 kişinin toplantıda attıkları iddia edilen sloganlarla ilgili davayı il kongresinden önce de takip eden İl Başkanı Yücel ve Değirmenci’nin yarın yapılacak duruşmada beraat bekledikleri ifade edildi.

NE OLMUŞTU 

Ankara’da grup toplantısına katılan Buca Gençlik Kolları üyelerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, hakaret içeren sloganlar atıldığı iddiasıyla "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan resen soruşturma başlatılmıştı.  Adalet Bakanlığı kovuşturma izni vermezken, savcılık tarafından da kovuşturmaya yer olmadığına karar verilmişti.

AK Parti'nin 4 Grup Başkanvekilinin ayrı şikayeti üzerine Ankara 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açılmıştı. İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde sanıkların savunmaları alınarak haklarında 3 aydan 2 yıla kadar ceza istenen 8 sanıktan Erhan T, dışındaki Zahide K, Pınar Ç, Gündoğdu G, Selinay A, Burcu E, Nurdan K. ve Haydar G, savunmasını yapmıştı. Sanıklar, suçlamaları kabul etmezken, grup toplantısına katıldıklarını ancak hakaret içeren slogan atmadıklarını, yalnızca 'Başbakan Kılıçdaroğlu ve Buca seninle gurur duyuyor' sloganlarını attıklarını' ifade etmişlerdi. Savunmaların yer alacağı talimat dosyası Ankara’ya gönderilmişti.

SAHAYA İNMEDEN ÖNCE BİRLİK MESAJI

Öte yandan İl Başkanı Yücel, bir süredir kurultay nedeniyle planlanmasına rağmen gerçekleştirilemeyen ilçe turu programına da Çarşamba günü start verecek. 30 ilçede örgütle bir araya gelerek  birlik mesajı verecek olan Yücel'in 2019 süreci için partide çalışmalara hız vererek  sahaya ineceği ifade edildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.