Dolar 32,3919
%0.23
Euro 35,2334
%0.48
Altın 2.325,010
%0.2
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir 90. yıl için çelenk bıraktı

CHP İzmir 90. yıl için çelenk bıraktı

CHP İzmir’de kuruluşunun 90. yıldönümünde Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. İl Başkanı Ali Engin, “Türkiye özgür bir ülke değil, hukuk devleti değil, demokrasiyle idare edilen bir ülke değil. Bunu yeniden kurma görevi, CHP’ye düşüyor. Önümüzde çok önemli bir görev var. Türkiye’ye özgürlük, eşitlik ve adalet getireceğiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 09.09.2013 - 19:59
 İZMİR - CHP'nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Alsancak Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, İl Başkanı Ali Engin, il yönetimi, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı. Törende partililer üzerinde tutuklu İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın fotoğrafının ve '9 Eylül Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlandığı, kuruluş savaşının başladığı gündür' yazılı pankartlar taşıdı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partinin kuruluş yıldönümünün Urla ve Dikili’de seminerler verileceğini, yarın tarihi Havagazı Fabrikası’nda 1200 kişinin katılımıyla örgüt yemeği düzenlendiğini söyledi. Engin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Parti olmak aile olmak büyük bir davayı birlikte yürütmek böyle bir şey. Parti içinde demokrasi, barış olacak, görevlere talip de olunacak ve en sonunda bir yumruk halinde partiyi karanlığa götürmek isteyen bir zihniyete karşı mücadele edeceğiz. CHP Genel Başkanı’nın da ifade ettiği gibi CHP tarihte üç büyük dönüşüme imza atmış. Kurtuluşu gerçekleştirmiş, devrimleri yapmış ve sosyal demokrasiyi getirmiş. Emeğin partisi olmuş. Son devrimi ise en çok ihtiyaç duyduğumuz özgürlük olacak. Türkiye özgür bir ülke değil, hukuk devleti değil, demokrasiyle idare edilen bir ülke değil. Bunu yeniden kurma görevi, CHP’ye düşüyor. Önümüzde çok önemli bir görev var. Türkiye’ye özgürlük, eşitlik ve adalet getireceğiz. Öncülüğünü İzmir il örgütü yapacak. Yerel seçimde İzmir’de 30 ilçeyi alacağız. Büyükşehir’i yüzde 60’lık hedefle alacağız.”

İl Başkanı Engin, partili gençlerle Atatürk Heykeli’ne çelenk koydu. Partililer, İzmir Marşı söyleyerek alandan ayrıldı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.