Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İlçe başkanları, PM'den çıkan isimleri değerlendirdi

CHP İlçe başkanları, PM'den çıkan isimleri değerlendirdi

CHP'den dün gün boyu devam eden MYK ve PM toplantılarının ardından aday adaylıkları açıklanan isimlere, ilçe başkanlarından destek geldi. Başkan, atamalardan memnun olduklarını ifade etti, diğer aday adaylarına da birlik ve beraberlik çağrısı yaptı. İlçe başkanları, PM'den çıkan isimleri değerlendirdi

  • Ege Postası
  • 28.01.2019 - 15:21

EGEPOSTASI - İzmir'de birçok belediye başkanına yeniden görev vermeyen kritik PM'nin ardından, ilçe başkanları atamaları değerlendirdi. İlçe başkanları genel olarak, belediye başkan adayı yapılan isimlerle ilgili olumlu görüş bildirirken, seçim çalışmalarına hemen başlayacakları mesajını verdi. 

İlçe başkanlarının değerlendirmeleri şöyle: 

CANBAZ: ÇALIŞMALARIMIZ BUGÜN İTİBARİYLE BAŞLATTIK

Bergama İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz: İlçemizde 3 aday adayımız vardı. Beklediğimiz üzere eski ilçe başkanımız İdris Yavuzyılmaz’ın atanacağını öngörmüştük. Öyle de sonuçlandı. Bergama’da 31 Mart seçimlerinde yeniden ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Çalışmalarımızı bugün itibariyle başlattık. Bergamamız için hayırlısı olsun. Tabii İzmir Büyükşehir adayımız Tunç Soyer ve yeni atanan ilçe adaylarımızı da tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum. Ama şuan rakamsal olarak bir değerlendirme yapmak için erken. Aziz Bey’den sonra kırsal kesime nasıl ulaşılabilir. Bunu adayımızın çıkışları belirleyecek. Sonuçta deneyimli bir belediye başkanımız. Muhakkak tecrübelerini, deneyimlerini aktaracaktır.

ERYILMAZ: AKP’Yİ ALMIŞ BİR TELAŞ

Balçova İlçe Başkanı Aygül Eryılmaz: Partimiz için hayırlısı olsun. Tüm adaylarımızın yolları açık olsun. Hepsine başarılar diliyorum. Balçovamız’da da birbirinden değerli aday adaylarımız vardı. Hepsi canımız ciğerimiz. Yarın belediye başkan aday adaylarımızla hep beraber bir kahvaltıda buluşmak istiyoruz. Hepsini davet edeceğim. Oturup konuşacağız, hep braber bir yol haritası çıkaracağız. Bu dönem artık adayların daha ikinci planda olması gereken bir dönem. Ülkemiz ciddi sıkıntılar içinde AKP’yi almış bir telaş, korkuları belli. Artık birbirimize daha sıkı sıkı sarılmamız gereken bir dönem. Bütün partili arkadaşlarımda da aynı duyarlılık olacağına inanıyorum. Partimiz için de en hayırlı sonuç olacağına inanıyorum.

ALTIPARMAK: BİZ MEMNUNUZ

Dikili İlçe Başkanı Hasan Altıparmak: Süreç biraz uzadı ama gerçekten genel merkezimiz çok titizlikle çalışmış. Dikili açısından baktığımızda örgütte karşılığı olan bir isimler yola çıkıyoruz ve rekor oyla seçimi kazanacağımıza inanıyoruz. Daha önce ilçe yöneticiliğimiz yapmış, meclis üyeliğimizi yapmış bir aday adayıyla çıktık. Örgütümüz de ve halkta karşılığı olan bir isim. Biz açıkçası Dikili örgütü olarak genel merkezimizin almış olduğu karardan dolayı çok mutlu ve memnunuz. Tunç Bey zaten Seferihisar’ı marka bir kent yaptı.  İzmir’in çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz.

YILDIZ: LALE DEVRİ BİTTİ

Karabağlar İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız: Öncelikle aday adayı olan büyükşehir olsun ilçe belediye başkan aday adaylığı olsun bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Bu bir yarıştı, parti içi yarıştı. Sonuçta bir kişi aday gösterilecekti. Parti içindeki o yarışı artık bir kenera bırakıp, birlik ve beraberlik içerisinde önce kendi ilçemde sonra bütün ilçelerde ve İzmir genelinde artık yereldeki kalelerimizi güçlendirerek partimizi genelde iktidara nasıl taşırız. Bu tek adam rejimi yerine demokratik parlamenter sistemi, cumhuriyet ve değerlerini yeniden nasıl tesis ederiz bunun mücadelesini kapı kapı, sokak sokak dolaşacağız. El ele, kol kola omuz omuza artık Lale Devri bitti diyoruz. Kır çiçeklerinin zamanı Mart’ın sonu bahar. Özellikle kendi ilçemde biz de çok düzeyli bir aday adaylığı yarışı oldu. Bütün aday adayı arkdaşlarıma gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşkkür ediyorum. Hepsi aynı şekilde bu işi yapabilecek yetenek ve beceri sahipbi olduklarına inanıyorum. Sonuçta partimiz bir arkadaşımızı uygun gördü. Bu anlamda o arkadaşlarıma da cesaretlerinden dolayı kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Bundan sonra artık mücadelemiz birlik ve beraberlik içerisinde dışa dönük olacaktır.

GÜVEN: BORNOVA İÇİN EN UYGUNU YAPILDI

Bornova İlçe Başkanı Asım Güven: Bizim burada 18 aday adayı arkdaşımız vardı. Bu 18 aday adayı arkadaşımızın içinden mutlakabir arkadaşımız görev alacaktı. Bu görevi Mustafa İduğ yüklendi. İlk ziyaretini ilçemize yapacak. Dolayısıyla Mustafa İduğ esnaf ticaretinden bilinen bir isim. Bundan önceki dönemde belediye meclis üyeliği yaptı. Bornova için hayırlısı olsun. Bornova için en uygun olanın yapıldığını düşünüyorum. Mevcut belediye başkanımızda 5 yıl Bornova’ya hizmet etmiştir. Dolayısıyla kendisine de başarılar diliyorum. 31 Mart’a kadar bizim belediye başkanımızdır. 31 Mart’tan sonraki yaşamında da başarılar diliyorum. Büyükşehir açısından Aziz Bey aday olmadığını söylemişti. Mutlaka bir değişim olacağı aşikardı. Son anda ben adayım dedi ama o biraz siyasi bir olaydı. Tunç Bey deneyimli, tecrübeli bir belediye başkanlığından geliyor. Büyükşehir’i de başaracağını düşünüyorum . İzmirimize iyi hizmetler yapacağından eminim. Başarılar diliyorum. Örgüt olarak genel merkezimizden kimi gönderirlerse biz örgüt olarak onun yanındayız.

SOLAK: SEFERİHİSAR OLARAK ARKASINDAYIZ

Seferihisar İlçe Başkanı Senem Gürer Solak: Tunç Başkanımızın büyükşehir adayı olmasından dolayı çok memnunuz. İzmir için hayırlı olsun. Seferihisar olarak arkasındayız. Büyük mutluluk yaşıyoruz. Yalda Celiloğlu arkadaşımız İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesiydi zaten. Kendisiyle uzun yıllardır birlikte çalışıyoruz. Tunç Başkanı’nın ilk seçiminden itibaren kadın kollarında da aktif olarak yer almış. Sahada çalışmış çok koyu CHP’li bir arkadaşımız. Kendisini sonuna kadar destekliyoruz. Hem Seferihisar’da hem İzmir’de rekor oyla seçimi kazanacağız. Bunun için çalışacağız.

ÖZBADUR: ÖRGÜTÜMÜZ DEĞİŞİME TEPKİLİ DEĞİL!

Urla İlçe Başkanı Hakan Özbadur: Örgütümüzün değişime hiçbir tepkisi yok. Yeni gelen belediye başkan adayımız İbrahim Burak Oğuz da örgütümüzden içinden biriydi. Onunla beraber tüm Urla halkını kucaklayıp, daha güçlü, birlik ve beraberlik içerisinde CHP bayrağını dalgalandırmaya devam edeceğiz. En yüksek oy oranı ile... Tunç Başkanımız zaten örgütümüze önem veren, değerli, bilgisi donanımı olan tecrübesiyle en iyi şekilde İzmirimizi temsil edeceğine inanıyoruz.

ÖZCAN: ŞİMDİ KÜSME DARILMA ZAMANI DEĞİL

Çiğli İlçe Başkanı Hasan Mert Özcan: Göreve geldiğimiz ilk günden beri örgüte güvenin, örgütte emeği olan, hizmeti olan, örgütün tozunu dumanını yutmuş insanlara güvenin bu örgüt bu partiyi iktidarda yapacaktır. Nitekim örgüte hizmet etmiş örgüte yakın adayların açıklandığını düşünüyorum. Başarılı olacağımızı düşünüyorum.Başarmaktan başka şansımızın olmadığını da düşünüyorum. Çiğli’de üyelerimiz bir protesto yaptı. O sırada Ankara’daydım. Onlar tabiki kendi demokratik haklarını kullanarak öyle bir eylem yaptılar. Ama dedik ki arkadaşlarımıza; ‘Aman taşkınlık yapmayın, herhangi bir yere zara vermeyin. Bekleyin. 18 aday adayı arkadaşımızın içerisinden bir belediye başkanı adayının belirlenmesi taraftarıydık. İnşallah bu sonunda da olacaktır.’ İnandığımız partimizin üst kurullarında da onaylandı. Çiğli’ye örgütten, emeği olan, genç bir arkadaşımızı atadılar. Çiğli’den aday adayı arkadaşlarımızdan birisinin atanması doğrultusunda da ilçemizde bir bayram havası eseceğini, Çiğli’de tepkiden çok birliktelik olacağını, alanlarda coşku olacağını söyledik. Bunun heycanını yaşıyorum. Çiğli’de ilçe başkanı olmaktan gurur duyuyorum. En kısa zamanda adayımızla alanlara çıkacağız. Ayrıştırmadan, kutuplaştırmadan ilk geldiğimiz günde de bunu söylemiştik. Tüm aday adaylarına da aynı mesafede olduk. Çiğli kamuoyunda hiçbir zaman birbirlerini yıprattırmadık. Mevcut belediye başkanımız dahik kimseye laf söylettirmedik. Şimdi küsme darılma zamanı değil her üyeyi partimize davet ediyorum. Bundan sonra bir saniye bile zaman katbetmeden durmadan alanlarda olacağız.Çiğli’de bir önceki seçime göre rekor oyla kazanacağımızın sözünü veriyorum. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.