Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İl Başkanı Yücel’den iktidara sert PKK ve FETÖ çıkışı

CHP İl Başkanı Yücel’den iktidara sert PKK ve FETÖ çıkışı

TV 35'te Seçime Doğru programına katılan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, gündeme dair sorulan soruları yanıtladı. İl Başkanı Deniz Yücel, Tunç Soyer ile birlikte yüzde 60’ın üzerinde oy alarak seçimi kazanacaklarını söyledi. CHP İl Başkanı Yücel’den iktidara sert PKK ve FETÖ çıkışı

  • Ege Postası
  • 19.03.2019 - 14:54

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, TV 35'te Seçime Doğru programında Cumhur İttifakı mitingini, yaklaşan yerel seçim sürecini ve partisinin hedeflerini konuştu.

İzmir’de büyükşehir adayı Tunç Soyer ile birlikte rekor oy alacaklarını kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Soyer ile ilgili açıklama yapan ve Soyer’in CHP’nin değil CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayı olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylemlerinin Soyer’den çekinilmesinin sonucu olduğunu savundu.

SOYER İLE İZMİR’DE REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

CHP İzmir İl Başkanı Soyer, “Tunç Soyer, CHP’nin, İzmirlilerin, İzmir’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayıdır. Kelime oyunlarıyla sonuç alacağını sanıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Partimizin yetkili kurullarınca adaylaşmıştır. Ki uzun süredir ismi en önde olan insandır. CHP bir lider partisi değildir. Genel başkan tek başına aday belirlemez. Aday belirleme yetkisini de PM’den alır. Soyer’in adaylığı oybirliğiyle PM’de oylanmıştır. Bu söylemler Tunç Bey’den ne kadar çekindiklerini, alacağı oy açısından, göstermektedir. Biz buna inanıyoruz. Elimizde somut anket sonuçları var. İlçe adaylarımızla İzmir’de rekor oyla seçimi kazanacağız” dedi.

ZEYBEKCİ’NİN SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Cumhur İttifakı Adayı Nihat Zeybekci’nin seçim kazanmasının mümkün olmadığını vurgulayan Deniz Yücel, “Sayın Zeybekci’nin siyasi geçmişinde önemli görevler var ancak İzmir ile bir bağı ve geçmişi yok. Adaylığının ilk döneminde daha pozitif ve sıcaktı, ancak gün geçtikçe onun da söylemleri ve ifadeleri oldukça sertleşti, hırçınlaştı. Mitingteki konuşmasını dinledim. Seçimi alamayacaklarını onlar da görüyor diye düşünüyorum. Zeybekci’nin seçim kazanması mümkün görünmüyor. Bir görev verildi ona, o şu anda görevini yapıyor” ifadelerini kullandı.

BU İDDİALAR CHP’NİN ÜZERİNE YAPIŞMAZ ÇÜNKÜ…

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, partisinin PKK ve FETÖ terör örgütleriyle bağdaştırılmalarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Oslo, Dolmabahçe, İmralı görüşmeleri yapıldı. Biz görüşmedik devlet görüştü dediler. Devleti kim temsil ediyor, hükümetin başındaki ki? Onurlu hakim ve savcıları teröristlerin ayağına gönderdiler. Siyasi partileri ve liderleri terör örgütleriyle bağdaştırmaları mümkün değil. Arıyorlarsa bence önce dönüp aynaya bakmaları lazım. AKP ve MHP Genel Başkanının yaptığı sadece bu. Yetkinizi sonuna kadar kullanıyorsunuz ama iftiralar, çamur atıyorsunuz. Bu iddialar CHP’nin üzerine yapışmaz” diye konuştu.

AKP HÜKÜMETİNİN VE YANDAŞLARININ BEKAA SORUNU VAR

Türkiye’nin değil Cumhur İttifakı’nın bekaa meselesi olduğunu kaydeden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Bekaa meselesi çıkardılar. Evet var. Ama bu AKP hükümetinin ve yandaşlarının bekaa meselesinden başka bir şey değil. Seçimler yaklaştıkça dozu arttırmaları, insanlara iftira atmaları, kendileriyle ilgili bekaa meselesi olduğunun açık göstergesinden başka bir şey değil” değerlendirmesini yaptı.

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:          

2014 siyaset yaşamımız Buca’dan büyükşehir belediye meclis üyesiydim. Levent Piriştina ve Aziz Kocaoğlu başkanlarımızla çalışma fırsatımız oldu. Görev süremiz bitmesine bir yıl kala il kongresinde görev verildi. Dışarıdan göründüğü kadar kolay bir görev değil. İlçe başkanlığı, il başkanlığı ağır bir sorumluluk. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

KULLANDIKLARI DİL VE ÜSLUP KUTUPLAŞTIRICI VE AYRIŞTIRICI İDİ

Seçimlere 12 gün kaldı. Bugüne kadar çalışmalarımızı hızlı şekilde gerçekleştirdik. Herşey olağan seyrinde devam ediyor. Cumhur İttifakı mitingini izledik, takip ettik. İzlediğimizden ve beklediğimizden farklı bir şey yoktu. Sadece kullanılan dil ve üslüp kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı idi. Ki bunu hep yapıyorlar. CHP’ye, adaylarımıza, Kemal Beye yönelik karalayıcı, çamur atan, iftira diyebileceğimiz söylemler kullandılar. Bu dilin ve üslubun karşılığını almadı bugüne kadar AKP ve MHP. Bu seçimde de öyle olacak. Türkiye genelinde de karşılık bulmayacak.

CUMHURBAŞKANINI DİNLEMEK İÇİN GELMİŞ OLABİLİRLER ANCAK

Bazı fotoğraflar var bir de hava fotoğrafları var. Fotoğraflar arasında ciddi bir uçurum var. AKP Genel Başkanı 120 bin kişi olduğunu söyledi. Gerçekçi bir rakam. Ciddi şekilde dışarıdan katılım sağlanmış. Alsancak’ın göbeğine yönlendirme levhaları konulmuş. 120 bin kişinin İzmir’i temsil ettiğini açıkçası düşünmüyoruz. Yadırganacak bir şey yok. Olabilir. Gelebilirler. Cumhurbaşkanını dinlemek isteyebilirler. Seçim öncesinde olağan bir şey. Ama farklı yansıtılması ve güç algısı yaratılmaya çalışılması samimi ve doğru değil. Elimize geçen kayıtlar var, sayın Cumhurbaşkanı konuşurken kalabalığın ciddi bölümü alanı terk ediyor. Dışarıdan gelen olduğu için çoğunluğu terk ediyorlar alanı.

BÜYÜK MİTİNG VE ŞOV YAPMAK DOĞRU DEĞİL, BÖYLE BİR İHTİYACIMIZ DA YOK

Biz CHP olarak hiçbir ilimizi, ilçemizi, seçmenimizi çantada keklik olarak görmeyiz. Siyaset yapma yöntemimiz onlardan farklı. Bir güç algısı yaratmaya çalışmayız. Böyle birşeye ihtiyacımız da yok. Oy oranlarımızın yakın olduğu, cumartesi günü genel başkanımız geldi biliyorsunuz, Bakırçay bölgesinde iki miting yaptık. Buralarda biz daha fazla ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Metropolde de çalışmalarımız var ancak seçim öncesinde büyük miting ve şov yapmak bizce doğru değil. Böyle birşeye ihtiyaç da yok. 24 Haziran seçiminde yaptığımız mitingde nasıl bir kalabalık topladığımızı herkes gördü. 2,5 milyon insan vardı. Sahne ve platformun arkası Alsancak Limanına kadar, Cumhuriyet Meydanı, ara arteller doluydu. O coşkuyu biz yaşadık. Şu anda takvim nedeniyle böyle bir miting yapmamıza el vermedi.

BU İDDİALAR CHP’NİN ÜZERİNE YAPIŞMAZ

CHP PKK ve FETÖ ile bağlantı halinde m? Bu soruyu sorulmamış olarak kabul ediyorum. İddia ediliyor. Siyasette bir takım sonuçlar almak için hedeflere ulaşmak için bu yöntemlerin ve üslubun kullanılması Türkiye’yi hiçbir yere götürmez. CHP’nin çizgisi bellidir. Atatürk ilke ve devrimleri, aklın ve bilimin rehberliğinde muassır medeniyet seviyesine getirmektir hedefimiz. Milliyetçilik anlayışımızda da bölünmez bütünlük vardır. Bu iddialar CHP’nin üzerine yapışmaz. Siz 17 yıldır ülkeyi yöneteceksiniz, tüm atamaları yapacaksınız. 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra 20 Temmuz Sivil Darbe’yi yaşadık. OHAL ile yönetildik 2 yıl. Karar organı da icra organı da sizsiniz. Her türlü yetkiniz var. Olumsuz herşeyin sorumluluğunu başkalarına yükleyeceksiniz. AKP ve MHP Genel Başkanının yaptığı sadece bu. Yetkinizi sonuna kadar kullanıyorsunuz ama iftiralar, çamur atıyorsunuz. FETÖ sopasıyla akademisyenleri tasfiye ediyorsunuz, basını ha keza. Bu yöntemler geçmişte FETÖ tarafından da kullanıldı. Ergenekon, Poyraz, Odatv davalarını yaşadık. Geçmişte bunlara alkış tutuyorlardı. Şimdi insanlara FETÖ ve PKK ile bağı olmakla suçluyorlar.

BENCE ÖNCE DÖNÜP AYNAYA BAKMALARI LAZIM

Oslo, Dolmabahçe, İmralı görüşmeleri yapıldı. Biz görüşmedik devlet görüştü dediler. Devleti kim temsil ediyor, hükümetin başındaki ki? Onurlu hakim ve savcıları teröristlerin ayağına gönderdiler. Siyasi partileri ve liderleri terör örgütleriyle bağdaştırmaları mümkün değil. Arıyorlarsa bence önce dönüp aynaya bakmaları lazım.

İÇİŞLERİ BAKANI AKP SÖZCÜSÜ GİBİ HAREKET EDİYOR

İçişleri Bakanının söylemlerine geçmişteki ve şimdiki bakmak lazım. Bunları gördükten sonra söylemlerinin ne kadar tutarlı, güvenilir olduğunu yargılamak lazım. AKP’de siyasete başlamadan önce Erdoğan hakkında söylemediğini bırakmayan bakan, şimdi bakan olduğunda AKP sözcüsü gibi hareket ediyor. İç işleri Bakanlığı son derece önemli bir görev. Sizin kullandığınız dil insanları karşı karşıya getirmeye yönelik. Sayın bakanın, makamına saygımız var, söylediklerinin hiçbir şekilde gerçekliği yok.

AKP HÜKÜMETİNİN VE YANDAŞLARININ BEKAA MESELESİNDEN BAŞKA BİRŞEY YOK

Yerel seçimler hizmet ve proje yarışıdır. Siyaset bir uzlaşı sanatıdır. Kullanılan yöntem ve üsluba baktığınızda kutuplaştırma yaratma üzerine kurulu. Toplumun belli kesimlerini milliyetçi ve dini söylemlerle konsolide etmeye yönelik çaba içerisindeler. Bu söylemler bu seçimde de geçmişte karşılık bulmadı, bulmayacak. Bekaa meselesi çıkardılar. Evet var. Ama bu AKP hükümetinin ve yandaşlarının bekaa meselesinden başka bir şey değil. Seçimler yaklaştıkça dozu arttırmaları, insanlara iftira atmaları, kendileriyle ilgili bekaa meselesi olduğunun açık göstergesinden başka bir şey değil.

BİAT KÜLTÜRÜNÜN YAŞANDIĞI BİR SİYASİ PARTİNİN DEMOKRASİDEN BAHSETME HAKKI YOK

Bizim ideolojimizin temelinde değişim hep vardır. Bu bir bayrak yarışıdır. Mevcut başkanların çoğunun değişmesinin altında başka bir şey yok. Bir taraftan demokrasiden bahsedip diğer yandan halkın seçtiği belediye başkanlarını bir talimatla istifa ettiren bir parti var. Bence dönüp aynaya baksınlar. Büyükşehir Kadir Topbaş, Melik Gökçek, Balıkesir vardı. Milyonlarca insan bu insanları seçmişti. İleri demokrasi getireceğiz diyorlar. Biat kültürünün yaşandığı bir siyasi partinin demokrasiden bahsetmeye hakkı yok.

BUCA ADAYIMIZIN DEĞİŞMESİNİN NEDENLERİ VAR, ZAMANI GELDİĞİNDE KONUŞULUR

Tabiki katılmıyorum. Buca meselesine gelirsek, bir kere dakikalar kala aday değişmesi sözkonusu değil. Buca adayımız pazartesi günü kararı verilmiştir. Partimizin yetkili organları tarafından genel başkanımızın bilgisi ve talimatıyla. Seyit torun, Muharrem Erkek, Oğuz Kaan Salıcı’nın görevlendirmesiyle bu arkadaşımızın adaylığı bir gün kala değişmiştir. Çeşitli sebepleri vardır zamanı geldiğinde konuşulur. Başka arkadaşımızla daha iyi sonuç alınacağına karar verilmiştir. Tuncay Beyin avukatı olması vesaire etken değil kesinlikle.

TUNÇ SOYER, CHP’NİN-KILIÇDAROĞLU’NUN-İZMİR’İN-İZMİRLİ’NİN ADAYIDIR

Tunç Soyer, CHP’nin, İzmirlilerin, İzmir’in, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adayıdır. Kelime oyunlarıyla sonuç alacağını sanıyor Sayın Cumhurbaşkanı. Partimizin yetkili kurullarınca adaylaşmıştır. Ki uzun süredir ismi en önde olan insandır. CHP bir lider partisi değildir. Genel başkan tek başına aday belirlemez. Aday belirleme yetkisini de PM’den alır. Soyer’in adaylığı oybirliğiyle PM’de oylanmıştır.

TUNÇ SOYER İLE İZMİR’DE REKOR OYLA SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Bu söylemler Tunç Bey’den ne kadar çekindiklerini, alacağı oy açısından, göstermektedir. Biz buna inanıyoruz. Elimizde somut anket sonuçları var. İlçe adaylarımızla İzmir’de rekor oyla seçimi kazanacağız.

TUNÇ BEY İNSANLARI İYİ DİNLİYOR VE ARKA SIRADAKİ VATANDAŞ VE BÖLGELERİMİZE AĞIRLIK VERECEK

Tunç Bey adaylaştıktan sonra, İzmir’de bir heyecan ve rüzgar yarattı. Çok samimi bir tarafı var kendisinin. Mütevazi bir kişiliği var. Siyasette insanları dinlemek çok önemli. Tunç Bey insanları çok iyi dinliyor. Bayrağı da çok başarılı başkanımız olan Aziz Kocaoğlu’ndan alıyor. Çıta yüksek evet bunu daha da ileriye götürmek için yoğun bir çalışma dönemi geçirecek. Göreve geldikten sonra İzmir’i katılımcı bir anlayışla yönetme vaadi var. Bunu genel başkanımız da defaatle dile getiriyor. Başkanlarımız rozetlerini çıkarıp her kesime eşit mesafede durup çalışacak. Hatta gelir seviyesi düşük olan, daha fazla hizmete ihtiyaç olan bölgelere, Tunç Bey’in nazik ifadesiyle arka sıradaki vatandaşlarımızın yaşadığı bölgelere pozitif ayrımcılık yapılacak. Tunç Bey’in ciddi projeleri var. O heyecanı İzmir’de yarattı. Bundan çekinen Cumhur İttifakı karalama siyaseti yürütmeye çalışıyor.

TUNÇ BEYE YÖNELTİLEN ELEŞTİRİLERİN İÇİ BOŞ

10 yıldır belediyecilik yapan birinden bahsediyoruz. Seferihisar’da marka yarattı. Küçük bir ilçemiz şu anda Avrupa’da ve dünyada tanınan ve turist çeken bir ilçe haline geldi. Aziz Bey Bornova başkanıydı, kısa süre sonra büyükşehir başkanı oldu. Yaptığı hizmetler nesiller boyu anlatılacak hizmetlerdir. Tunç Beye bu eleştirilerin içi boş.

GEÇİCİ KIRGINLIKLARI AŞMIŞ DURUMDAYIZ

İlçe adaylarımızın hemen hemen hepsi üniversite tahsilli. İzmir’de yaşayan, İzmir’i bilen ve sahiplenen isimler. Dolayısıyla adaylarla ilgili yapılan eleştiriler de yine kasıtlı ve maksatlı eleştiriler. Başkanlık ve meclis üyeliği adaylarına ciddi başvuru yapıldı. Ama adaylaşacakların sayısı belli. Gösterilmeyen arkadaşlarda geçici kırgınlıkları aşmış durumdayız. Önemli olan partimizin başarısı ve ülkemizin geleceğidir. Partimizin başarısı herşeyin üzerindedir. Kırgınlık ve küskünlük yok partimizde.

ZEYBEKCİ’NİN SEÇİM KAZANMASI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Sayın Zeybekci’nin siyasi geçmişinde önemli görevler var ancak İzmir ile bir bağı ve geçmişi yok. Adaylığının ilk dönemlerinde pozitif ve sıcak buluyordum kendisini. Ancak gün geçtikçe o da söylemlerini, ifadelerini oldukça sertleşti. Mitingteki konuşmasını dinledim. Seçimde alacakları sonucu onlar da görüyor diye düşünüyorum. Zeybekci’nin seçim kazanması mümkün görünmüyor. Bir görev verildi ona, o şu anda görevini yapıyor.

YÜZDE 60 ÜZERİNDE OY ALARAK SEÇİM KAZANACAĞIZ

Anketlerden bizi mutlu eden sonuçlar alıyoruz. Sonuçları paylaşmak doğru değil. Ancak CHP’nin yüzde 60 üzerinde oy alarak seçimi kazanacağını düşünüyorum. Bu rakam yüzde 65’e doğru gidiyor. Beklediğimizin üzerinde. Kaybettiğimiz ilçelerde ve oy oranlarımızın yakın olduğu yerlerde de CHP oylarında ciddi artış var.

ANKARA VE İSTANBUL ADAYLARIMIZ İPİ GÖĞÜSLEYECEK

Yerel seçimlerde istediğimiz başarıyı yakaladığımızda AKP iktidarı çözülmeye gidecek. Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa çok önemli. Bizim İzmir’de seçim kazanma sorunumuz yok. Hafife alma olarak algılamasın kimse, öyle bir niyetimiz yok. Ankara ve İstanbul’u kazandığımız takdirde, ki adaylarımız doğru adaylar, bu seçimde her yerde sandıklarımıza daha fazla sahip çıkacağız. Ankara ve İstanbul’da da adaylarımızın ipi göğüsleyeceğine inanıyorum.

Oyumuzu kullanmak vatandaşlık görevimiz. Demokrasinin bir parçası isek o gün sandığa gidip neyin ve kimin doğru olduğuna inanıyorsak bu görevimizi gerçekleştireceğiz. Türkiye’de yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Doğru seçim Millet İttifakı’nın adayları olacaktır. Seçmen zaten en doğrusunu yapar. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.