Dolar 32,5401
%-0.02
Euro 34,8477
%-0.05
Altın 2.424,020
%-0.25
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Güzelbahçe'de delege seçimlerine itiraz

CHP Güzelbahçe'de delege seçimlerine itiraz

Geçtiğimiz günlerde CHP Güzelbahçe ilçesinde gerçekleşen delege seçimlerine Mustafa Gürkan'dan itiraz geldi. Seçim sürecinin parti tüzüğüne, yönetmeliklere ve son yayınlanan genelgeye aykırılıklar taşıdığı için itiraz ettiklerini dile getiren Mustafa Gürkan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

  • Ege Postası
  • 28.08.2015 - 10:07
"Güzelbahçe İlçe Örgütümüze kayıtlı üye sayımız 2005 kişiden oluşmaktadır. 1102 üyemiz bu delege seçimine katılırken; 903 üyemiz de seçimlere katılmamıştır. Katılan üyelerimizin gösterdiği irade de, katılmayan üyelerimizin gösterdiği tavır da, bizim için altın değerindedir.

Bu seçimin oluş şekli ve yöntemi örgütte küslük yaratmıştır. Bu seçim örgütü ikiye bölmüştür. Tek bir iradenin karar verdiği listede yer alamayan arkadaşlarımız, farklı düşünceler taşıyan partili yoldaşlarımız, kendilerini dışlanmış hissetmişlerdir. Bu işi, aceleye getirmenin bir gereği yoktu. Genelgeler, Parti Tüzüğü bir yana, tek bir arkadaşımızın bile bu süreçte incinmesi, gücenmesi kabul edilebilir değildir. Çünkü önümüzde parti içi yarıştan daha önemli bir gündem var. Ülkemizde 13 yıldır süregelen hukuksuzlukları, anti demokratik uygulamaları yıkmak için önemli bir dönemeç var. Hepimiz 1 kasımdaki genel seçimlere odaklanmalıyız. Cumhuriyet halk partisinin birer militanı olarak hepimiz Akp iktidarının son bulması için savaşmalıyız!

O yüzden, örgütün % 45'ninin katılmayarak tavır gösterdiği Güzelbahçe İlçe  delege seçimlerinin iptal edilerek, genel seçimlerden sonra, bir şölen havasında, demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesinin daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Güzelbahçe İlçe başkanımız Kazım Çam ve ilçe yönetim kurulunun ortak akla uyacağını, bu demokratik olmayan seçimi iptal edeceklerine inanıyorum. Güzelbahçe'de birleşmenin, bütünleşmenin çimentosu olacaklarına olan inancımı koruyorum. Şimdi birbirimize dudak bükme, yok sayma zamanı değildir. Birbirimizi anlama ve dinleme zamanıdır. Partili yoldaşlarımızla, iletişim diline sahip çıkma zamanıdır. Bu delege seçimi iptal edilmeli, genel merkezimizin göndermiş olduğu  erteleme genelgesine uyulmalı ve fırsat eşitliği sağlanmalıdır.  Mao Zedung'un söylediği, İbrahim Kaypakkaya'nın da çok sevdiği şu sözdeki gibi; "Yüz çiçek açsın, bin fikir yarışsın!" 



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.