Dolar 32,5946
%0.37
Euro 34,7901
%0.17
Altın 2.495,120
%0.43
Bist-100 9.444,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Fidan’ı istemiyor

CHP Fidan’ı istemiyor

CHP, AKP’liliği ‘tescillenen’ MİT Müsteşarı ile bazı valilerin görevden alınmasını isteyecek.

  • Ege Postası
  • 29.06.2015 - 09:11
CHP yönetimi AKP ile koalisyon pazarlığında isim isim müzakere yürütecek. AKP’liliği ‘tescillenen’ MİT Müsteşarı ile bazı valilerin görevden alınmasını isteyecek.
AKP-CHP arasında koalisyon için prensip anlaşmasına varılması halinde CHP, AKP döneminin simgesi sayılan siyasetçi ve bürokratlarla ilgili isim isim müzakere yürütecek. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı “istenmeyen” isimler olarak belirledi. Erdoğan’ı anayasal sınırlarına çekilmesini, milletvekili aday adayı olarak temayül yoklamalarına girdiği için “AKP’liliği tescilli” olarak gördüğü MİT Müsteşarı Fidan’ın da istifa etmesini ya da görevden uzaklaştırılmasını isteyecek. Erdoğan’la birlikte Fidan’ın istenmeyen en önemli iki isim olarak tespit edilmesinin arkasında MİT’in CHP’lileri izlettirdiğine yönelik gelişmelerle Türkiye’yi Suriye ile sıcak savaşa sokacak en önemli aktör olarak görülmesi de bulunuyor.
Valiler de koşul
CHP ayrıca, İzmir gibi CHP’li belediyelerin olduğu illerde ve Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Hatay Valisi Ercan Topaca gibi AKP yanlısı faaliyetlerde bulunduğunu tespit ettiği valilerin görevden alınmasını koşul olarak getirecek. Öte yandan CHP, TÜBİ- TAK TRT, YÖK ve Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurum ve kuruluşların yönetimlerinin değiştirilmesini de isteyecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.