Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9403
%-0.09
Altın 2.439,540
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Çiğli’de Mertoğlu adaylığını açıkladı, mesajlar verdi

CHP Çiğli’de Mertoğlu adaylığını açıkladı, mesajlar verdi

Çiğli’de mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü’nün karşısına kongrede aday olarak çıkacak olan Pir Sultan Abdal Derneği İlçe Eski Şube Başkanı Zeynel Mertoğlu ilçe binasında adaylık açıklaması yaptı. Gergin geçen delege sürecinin aksine adaylık açıklaması dostane görüntülere sahne oldu. İlçe Başkanı Utku Gümrükçü kongrede rakibi olan Zeynel Mertoğlu’nu ilçe binasında çiçekle karşıladı. Mertoğlu,ilçe başkanlığına aday olduğu için KAFESAN’dan istifa ettiğini açıkladı. Mertoğlu konuşmasında neden aday olduğunu ve yapmak istediklerini anlattı. CHP Çiğli’de Mertoğlu adaylığını açıkladı, mesajlar verdi

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 13:13
EGE POSTASI - CHP’de hafta sonu gözler Çiğli’de olacak. Delegeler ilçe kongresinde yeni başkanı seçecek.
Başkanlığa olağanüstü ilçe kongresini kazanarak gelen mevcut başkan Utku Gümrükçü ile Pir Sultan Abdal Derneği İlçe Eski Şube Başkanı Zeynel Mertoğlu yarışacak.
Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan ve il yöneticileri Niyazi Arslan, Ali Karabay ve Şirin Akgül’ün destek verdiği  Mertoğlu, ilçe binasında adaylık açıklaması yaptı. Gümrükçü çiçek verdikten sonra kalabalığın içinde rakibini dinledi.



KATILIM YOĞUN OLDU
İlçe Başkanı Utku Gümrükçü kongrede rakibi olan Zeynel Mertoğlu’nu ilçe binasında çiçekle karşıladı. Mertoğlu’na adaylık açıklamasında CHP Grup Başkanvekili Hüseyin Gündüz, Çiğli Belediyesi Başkan Yardımcısı Vezir Aslan, İl Başkan Yardımcısı Ali Karabay ve bazı meclis üyeleri ile çok sayıda partili  yalnız bırakmadı.

NEDEN ADAY'
Mertoğlu, konuşmasına neden ilçe başkan adayı olduğunu anlatarak başladı. Mertoplu, “  Bir düşüm var, hepimizin, her CHP’ linin düşünde haykıran bir ses... Bu aynı zamanda genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun öncülüğünde iktidara taşıyacak bir sevdadır. Bu amaçla ilçe başkanlığına aday oldum. Yani haksızlığa, adaletsizliğe, keyfi yönetime dur diyen seslerden biri olmak için” dedi.

BİRLİKTELİK, HOŞGÖRÜ, DAYANIŞMA
Süreçte birlikteliği, hoşgörü ve dayanışma duygusunu asla göz ardı etmeyeceğini vurgulayan Mertoğlu, “ Bu demokratik yarışta hiç bir arkadaşımı rakibim olarak değil, siyasi mücadelede birlikte çalışmayı, öğrendiğim ve öğreneceğim bir arkadaş olarak görüyorum. Kongre sonucunda CHP kazandı, Çiğli kazandı, Türkiye kazandı diyeceğim. İnanıyorum ki diyeceğiz... Çünkü demokrasi çeşitliliği, bağdaştırma sanatıdır. Yani farklı düşünceleri buluşturma, senkronize etme sanatıdır. Yarışacağız ama hep birlikte kazananın yanında olacağız. CHP’yi çoğaltan tek bir ses, çeşitliliğin ahengindedir” dedi.



DÜSTURUMUZ SOSYAL ADALET
 “Bizim düsturumuz hizmette sosyal adalet olacaktır” diyen Mertoğlu şöyle devam etti;
“Bu ülkede sahipsizlere, kimsesizlere ve sessiz çoğunluğa pozitif ayrımcılık yapmamıza asla engel teşkil etmez. Aksine sosyal demokrasinin elinde düşürmediği adalet tartısının etiğinden doğan anlamlı bir farktır. Bu fark toplumun aradığı erdemli bir duruştur.”

KADIN VE GENÇ VURGUSU
 Partili kadın ve gençler için ayrı parantez açan Mertoğlu, “Kadınlarımız. Kadın elinin değmediği her şey ölüdür. Yaşayamaz. Bu siyaset içinde geçerlidir. Onların emeğine, alın terine sevgisine ve hümanist duruşlarına her zamankinden daha fazla muhtacız. Kadınlar ilçe örgütlerinde öylesine değil, gerçek varlıkları ve kimlikleriyle var olmalıdır.
Gençlerimiz umudumuzdur. Onlar geleceğimizdir. Gençlerimizin olmadığı bir siyasi parti umut edemez, olsa da yürüyemez. Onların dinamizmi, heyecanı, düşleri bizlerin esin kaynağı olmalıdır. Buda gençlerin partide söz sahibi olmasıyla, sözlerinin karşılıksız kalmamasıyla mümkündür” ifadelerini kullandı.
 
TÜRKİYE’NİN CHP İKTİDARINA İHTİYACI VAR
 
“Ayırmak, kayırmak, ötelemek, siyasi kültürümüzde yoktur” diyen Mertoğlu, şunları söyledi;
“ Bugün çağı unutan keyfi bir yönetimle karşı karşıyayız. Tarih bize bir görev vermiştir. Ondan kaçamayız. Sorumluluğumuz büyüktür. Enerjimizin birbirimize karşı kullanmak yerine, ülkeyi toplumsal faylarla paramparça eden siyasi iktidara yöneltmeliyiz. Bu duygu aynı zamanda benim hayata bakış tarzımdır yani CHP kültürüdür. Atatürk’ün baktığı yerdir.Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu partimiz, sadece bir siyasi parti değildir. CHP bir kültürdür, CHP aydınlanmadır, CHP bir değerler dizgesidir. CHP barış ve hoşgörü ve dayanışmadır. CHP bir karabasan gibi ülkeye çöken, karanlığı yırtan güneştir. Onun için Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. Bizim de dayanışmaya.



BELEDİYE’DEN İSTİFA ETTİ
Çiğli belediyesinde çalıştığı için eleştirilerin açıklama getiren Mertoğlu, sözlerine söyle devam etti; “  Sözlerime burada son verirken başta başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutluyorum.Yaklaşık 15 aydır görev yaptığım belediyemizin taşeron firması KAFESAN’dan dün itibarıyla istifa ettiğimi kamu oyuna bildiririm. Tüm CHP’li yoldaşlarıma sevgi ve saygılarımı sunarım. Aşk ile kalın.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.