Dolar 32,5598
%0.14
Euro 34,8967
%0.67
Altın 2.433,330
%0.02
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir İl Yönetimi, imzacılara son sözünü söyledi!

CHP İzmir İl Yönetimi, imzacılara son sözünü söyledi!

CHP İzmir İl Yönetimi, Buca’daki imza çıkmazında son sözünü söyledi. İlçe başkanlığının olağanüstü ilçe kongresi talebine ret kararı vermesi sonrası imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu’nun il başkanlığına yaptığı itirazı il yönetimi reddetti.CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İtirazı yönetim olarak değerlendirdik ve reddettik.İnceleme yapıldı. Tüzük gereği yeterli sayıda imza yok.İtiraz olarak başka bir makam da yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 02.10.2014 - 19:50
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Olağanüstü ilçe kongresi için imza sürecinin yaşandığı CHP Buca’da, yeter sayı çıkmazı ve teslim krizinin ardından imzalar ilçe başkanlığına verilmişti.İlçe yönetimi toplanan 193 imzaya yönelik yapılan incelemenin ardından karar vermişti.Yönetim yeterli sayıda imza olmaması gerekçesiyle olağanüstü ilçe kongresi talebini oy birliğiyle reddetmişti. İmzasını geri çekenlerle birlikte delegeliği düşenlerin attığı imzaların geçersiz sayılmasının ardından geriye kalan imzalar 384 hazirun üzerinden,  olağanüstü ilçe kongresi için gerekli yarıdan bir fazla imzayı karşılamamıştı.
 
İTİRAZ EDİLDİ
İlçe yönetiminin olağanüstü ilçe kongresi için gerekli şartlar oluşmadığı yönünde karar almasının ardından, imza sürecini yürüten Buca Değişim Grubu harekete geçti. Grup adına Emre Aykut ve Melih Özer il başkanlığına gelerek itiraz da bulundu. İtiraz dilekçesinde hazirun listesinin 366 olduğu ve teslim edilen imzaların bu sayı üzerinden değerlendirilmesi talep edildi. Geri çekilen imzaların bazılarının  süre dolduktan sonra yapıldığı bu yüzden geçersiz sayılmasına  yönelikte itiraz da dilekçede yer aldı.

İTİRAZA RET
İzmir Sanat’ta gerçekleşen bayramlaşma töreni sonrası il yönetimi itirazı değerlendirdi.İl yönetimi ilçe başkanlığının da raporunu dikkate alarak itirazı reddetti. Hem yeterli sayıda imza toplanmadığı hem de teslim edilen 193 imza arasında 12’sinin tüzük gereği imzaların toplanması gereken 15 günlük sürenin bitmesinden sonra notere verildiği belirtildi.

ENGİN:YETERLİ İMZA YOK
CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “İtirazı yönetim olarak değerlendirdik ve reddettik. İnceleme yapıldı. Tüzük gereği yeterli sayıda imza yok.Bu işe nokta koyduk. İtiraz olarak başka bir makam da yok” dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.