Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Buca'da kongre öncesi 'Kaya' gibi start!

CHP Buca'da kongre öncesi 'Kaya' gibi start!

CHP Buca'da 6 Aralık'taki ilçe kongresi öncesi adaylar meydana indi. İlçe Saymanı Çağdaş Kaya ve Belediye Eski Meclis Üyesi Güngör Kaya ilçe başkanlığına talip olduklarını açıkladı. Çağdaş Kaya seçim bürosundan ilçe binasına yürüyerek gelirken, esnafı ve partilileri selamlayarak ilçe binasına girdi. Güngör Kaya ise ilçe binası önünde adaylığını ilan etmeyi tercih etti. Her iki isminde adaylık açıklamasına katılım yoğun oldu. CHP Buca'da kongre öncesi adaylar meydana indi

  • Ege Postası
  • 28.11.2015 - 17:21
EGE POSTASI - CHP Buca'da, kalp krizi geçiren mevcut başkan Bektaş Gül'ün aday olmayacağı 6 Aralık'taki ilçe kongresi öncesi İlçe Saymanı Çağdaş Kaya ve Belediye Eski Meclis Üyesi Güngör Kaya adaylıklarını ilçe binasında açıkladı. CHP Buca İlçe Başkanlığında ilk açıklama  Cağdaş Kaya’dan geldi. Kaya’nın adaylık açıklamasına Buca Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Işık, Meclis Üyeleri Şenol Yeltekin, Nehir Fırtına, Haydar Karakoyun, Arif Şen, Özgür Koç, Erhan Kılıç, Seyit Ali Selek, Gençlik ve Kadın Kolları başkan ve yönetim kurulları, Eski İlçe Başkanları Hüseyin Yüzer, Selim Bozdağ, örgütün tanınan isimleri Hüseyin Gül, Cevdet Akbulak, Hüseyin Ekinci, Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Eşvak Yurdanur, muhtarlar ve 200’e yakın delege katıldı.




KARANFİL DAĞITTI
Adaylık açıklamasını ilk yapan isim Çağdaş Kaya oldu. Seçim bürosundan ilçe binasına yürüyerek gelen Kaya, esnafı ve partilileri selamlayarak ilçe binasına girdi. 'İşte örgüt işte başkan' sloganlarıyla karşılanan Kaya, partililere karanfil dağıttı.



GENÇLİK VURGUSU YAPTI
Partilililerin yoğun katılım gösterdiği adaylık açıklamasında Kaya, şunları söyledi;

"Üyesi olduğum CHP'de gençlik kollarından geldim. İlçe yöneticisi olarak önemli seçimler atlattık. Deneyimlerim doğrultusunda hiçbir güç odağına bağlı değilim. Genç arkadaşınız olarak tüm örgüte kendimi bırakıyorum. Sahip çıkacağınıza inanıyorum. Aydınlığa doğru hep birlikte yürüyeceğiz. Söz verdiğimiz gibi genç yoldaşlarımızı asla unutmayacağız. Geçmişten Gezi'ye, Pir Sultan'dan Mustafa Kemal'e yolumuzu aydınlatan bütün devrimcilere selam olsun. Din dil ırk mezhep ayrımı yapmadan herkesi kucaklayacağız. Parti için tüm tartışmaları danışma kurullarında yapacağız. Parti içi demokrasiyi işler hale getireceğiz. İktidarın sokaktan geçtiğini hiçbir zaman unutmayacağız. Gençlerin kadınların seçim dönemlerinde işçi arı muamelesi gördüğünü unutmayacağız, haklarını sonuna kadar savunacağız. Seçim çalışmalarımızı 30 günlük takvimlere sığdırmayacağız. Hergün seçim varmış gibi çalışacağız. Muhalif demeden bütün partilileri kucaklayacağız. AKP faşizmine karşı ezilenin yanında olacağız. Görev yapacağımız sürede kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Parti içi bayrak yarışı bu, kaybeden olmayacak. 7 Aralık sabahı hep birlikte çalışacağız. Kavgamız AKP faşizmine karşı...Partili büyüklerimiz kürsüye çıktıklarında kadınların gençlerin önünü açalım diyor. İşte genç aday karşınızda. Sizden yetki bekliyorum.CHP Buca delegeleri bu meşaleyi buradan yakarsa farkındalık yaratacaktır. İlçe Başkanımız Bektaş Gül'ü saygı sevgiyle selamlıyorum. Ellerinden öpüyorum. Ondan devralacağımız bayrağı daha yukarılara çıkartacağız.Aday olan tüm partili abilerime başarılar diliyorum."



YAĞMUR ALTINDA MİTİNG HAVASINDA
Güngör Kaya ise, adaylık açıklamasını ilçe binası önünde miting havasında gerçekleştirdi. Yağmura rağmen partililerin büyük ilgi gösterdiği adaylık açıklamasında Kaya'ya destek veren isimler arasında Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Deniz Yücel, Milletvekili Adayları Sevda Kılıç, Ali Hıdır Uludağ, Buca Beleidyesi CHP Grup Başkanvekili Kasım Akdağ, Meclis Üyesi Serkan Kalmaz, il yöneticileri Gül Kalkan, Orhan Karaoğlu, Nurettin Gelmez, Hasan Bağlarbunarı ile Necati İmam, Oktay Gökdemir, Ali Rıza Kaya, Erkut Tamay, Suat Nezir de yer aldı. Partililere karanfil dağıtılırken, güvercin uçuruldu.

ÖRGÜTLÜ OLMA VURGUSU
Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmasına değinerek konuşmasına başlayan Kaya, " Ülkemiz bu haldeyken hiç kimsenin adaylığı özgürlük ve örgütlükten daha değerli değil. Örgütlü olmazsak özgürlüğümüzü koruyamayız" dedi.


KÖTÜ GİDİŞE DUR DEMEK GEREK
İlçe örgütünü ülkedeki gelişmeleri yakından takip eden ve anında eylem koyan bir yapıya kavuşturmaları gerektiğini vurgulayan Kaya, " Ülkede gelişen olumsuz olayları anında önleyemezsek bu olumsuzluklar çoğalarak devam edecektir. Bunlara dur diyebilmek için doğru örgütlere ihtiyaç var. Biz işte bunun için adayız. Sizlerle birlikte halkımızlada bütünleşerek bir an önce bu kötü gidişata dur demezsek daha sonra yapılanların bir anlamı kalmayacaktır" dedi.

NELER YAPACAĞINI ANLATTI
"Parti içi hiçbir ayrım yapmaksızın görev talep eden herkesi değerlendireceğimizin sözünü veriyorum" diyen Kaya, şunları söyledi;

" Biz yönetime geldiğimizde yerelde iktidarımızın devamı ve genelde partimizin iktidar olması için üst kurullarlada uyumlu bir şekilde görevimizi eksiksiz yapacağız. Parti prtogramına uygun hareket edevceğiz. Örgüt belediye ilişkilerini de uyumlu şekilde yürüterek yerelde iktidarımızın başarı ve devamını sağlayacağız. Örgütümüzü yönetmek için seçeceğimizi kadroları mutlaka partimizin programını ve ilkelerini bilen, çevresinde partimizi en iyi şekilde temsil eden kişilerden oluşmasını sağlayacağız"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.