Dolar 32,4485
%-0.08
Euro 34,7187
%-0.04
Altın 2.499,020
%0.58
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bornova'da Kavalar sesleri

CHP Bornova'da Kavalar sesleri

CHP İzmir’de kongre maratonu start alırken, büyük ilçelerin tamamına yakınında fotoğraf netleşti. Gözler aday sayısının bir hayli fazla olduğu Bornova’da…Delegasyon yapısının karışık olması uzlaşı noktasında süreci uzatıyor. Son süreçte ismi öne çıkanlar Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit ile Milletvekili Adayı Nevzat Kavalar… Aday sayısının bir hayli fazla olduğu CHP Bornova'da

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 13:25
EGE POSTASI - CHP İzmir'de kongre maratonu sürüyor.Büyük ilçelerin çoğunda kongreler öncesi fotoğraf netleşti.

Çiğli’de hafta sonu Zeynel Mertoğlu ile mevcut ilçe başkanı Utku Gümrükçü yarışacak.

Buca’da belediye/ilçe yönetimi/ Hüseyin Yüzer ile bazı alevi ve göçmen delegasyonunun kongrede destekleyeceği aday ilçe saymanı Çağdaş Kaya oldu. Kaya’nın karşısına Güngör Kaya veya Suat Nezir’den biri çıkacak.

Karşıyaka’da büyük ölçüde ilçe başkan yardımcısı Uğur Yıldırım isminde uzlaşıldı. Yıldırım delegelerden imza toplamaya bile başladı. Muhaliflerin ise aday arayışı sürüyor. Kongrenin tek adaylı olması da ihtimaller arasında.

Bayraklı’da mevcut ilçe başkanı Cemalettin Alper ile yola devam edilmesi noktasında uzlaşıldı.

BORNOVA'DA ADAY FAZLA
Gözler aday sayısını bir hayli fazla olduğu Bornova’da…Delegasyon yapısının karışık olması uzlaşı noktasında süreci uzatıyor.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, delege seçimlerinde sürece fazla müdahil olmazken, mahallelerde tek listeyle seçime gidilmesi noktasında mesajlar verdiler.

İlçe Başkanı Fatma Doğru'nun kongrede aday olmamasına kesin gözüyle baklılıyor.

Meclis Üyesi Eray Büyük, Esin Doğan Metin, ilçe yöneticileri Ali Yaşar Çalışkan ve Mahir Polat, Bornova Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Kudret Yiğit, eski meclis üyesi Adnan Hocaoğlu ve milletvekili adayı Nevzat Kavalar’ın ismi ilçe başkanlığına adaylık için geçiyor.

ÇALIŞKAN’A SÜRPRİZ DESTEK
Ali Yaşar Çalışkan ilçede göçmen delegasyondan destek alırken, çalışmalarını Atatürk, İnönü gibi mahallelerde yoğunlaştırdı. Çalışkan’a CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ve İl Eski Başkanı Ali Engin gibi isimler destek veriyor.

POLAT’TAN ‘GENÇLİK’ VURGUSU
İlçe yönetiminden başkanlığa bir başka talip isim olan Mahir Polat için “Babadan CHP’li” yorumları yapılırken, Polat  ‘gençlik’ vurgusu üzerinden çalışmalarını sürdürüyor. Kardeşi Ulaş Polat’ın Büyükşehir meclis üyesi olması nedeniyle belediyeden ve meclis üyelerinden destek görebileceği konuşuluyor.

YİĞİT AĞIRLIK KAZANDI
Öte yandan İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, İlçe Eski Başkanı Ertürk Çapın Kudret Yiğit isminde uzlaştı. Yiğit’in kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

KAVALAR SESLERİ
İlçede uzlaşı noktasında öne çıkan isim ise Nevzat Kavalar...1996-2002 yılları arası 3 dönem Bornova’da ilçe başkanlığı ve 2 dönem kurultay delegeliği yapan Kavalar, karışık gözüken ilçede ‘ağabey’ pozisyonu için ilk sırada anılıyor. Vekil adaylığı sürecinde çalışmalarıyla takdir toplayan Kavalar’a tabanda ‘aday ol’ baskı yapılıyor. Kavalar’ın süreci izlediği ve yakın çevresine ‘İlçede partiyi toparlamak adına görev düşerse bana geri adım atmam’ dediği öğrenildi. Kavalar, Bornova’da delege seçimlerinden güçlü çıkan İl Sekreteri Osman Peri, İl Başkan Yardımcısı Metin Atmaca ve İl Başkan Yardımcısı Bahattin Özdemir’den tam destek alıyor.

KOCAOĞLU MÜDAHİL OLUR
Süreçte Kocaoğlu’nun tavrı merak konusu. Geçmişte Enver Dündar lehine kongre topuna giren Kocaoğlu’nun Sındır ve Çapın gibi isimlerin ilçede aktif çalışma yapması nedeniyle kongreye müdahil olmasına ve bu yapının karşısına çıkacak adaya destek vermesine kesin gözüyle bakılıyor. Belediye Başkanı Olgun Atila da Kocaoğlu’yla birlikte hareket edecek.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.