Dolar 32,3736
%-0.2
Euro 34,7908
%0.14
Altın 2.434,730
%-0.16
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Bayır’dan AK Partili Kaya'ya: Zaman zaman kulaklarını çekmek istiyorum

CHP Bayır’dan AK Partili Kaya'ya: Zaman zaman kulaklarını çekmek istiyorum

TV35’in Kent ve Siyaset programına konuk olan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, önemli açıklamalarda bulundu. Bayır, Başkan Soyer’i sert eleştiren AK Partili vekiller için ‘Ben onların ağabeyi konumundayım. Aynı uçakla gidip geliyoruz. Zaman zaman kulaklarını çekmek istiyorum. Tabi haddimiz değil de. Sonuçta bir tane İzmir var farklı siyasi partilerden de olsak” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 15.05.2020 - 15:21

EGEPOSTASI - TV 35 ekranlarında yayınlanan programda gündeme dair düşüncülerini paylaşan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Mevcut siyasi partiler içinde erken seçime en hazır parti şu anda CHP’dir. Bakın biz hazırız. 42 yıldır İzmir’de ticaret yapan biri olarak erken seçim istemem, hayır. Bir faydası yok ülkeye. Bu kadar sık seçim yaparsanız yatırımcı frene basar. Şu dönemde erken seçim istemek bana göre vatana ihanet gibi bir şeydir. Korktuğumuzdan değil. Hazırız biz. İsterse yarın seçim yapsınlar, isterse bir yıl sonra isterse 2023’te. Biz adım adım hazırız iktidara. Bunun kaçışı kurtuluşu yok” dedi.

 

ONLARA DESTEĞİMİZ TAMDIR

 

CHP’li belediye başkanlarının başarılı olması için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden CHP’li milletvekili Bayır, “Belediye başkanlarımızın başarılı olması için var gücümüzle desteğimizi vereceğiz. CHP’nin 2023’teki iktidarına kavuşmasının ön koşulu bu zaten. Ağır bir sorumluluktur. Milletvekili olarak bizim onlara desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı.

 

‘ZAMAN ZAMAN KULAKLARINI ÇEKMEK İSTİYORUM’

 

Büyükşehir belediye başkanı Tunç Soyer’i zaman zaman sert eleştiren AK Parti İzmir Milletvekili Atila Kaya’yı da eleştiren CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Atila Kaya arkadaşımız büyükşehir belediye başkanını eleştirmek yerine önce kendi bölgesindeki Torbalı ve Menderes’in hesabını vermeli. Ne oldu da seçimde kaybetti? Mevcut olduğun ilçeyi kurtaramamışsın şimdi karşı tarafın büyükşehir belediye başkanına dil uzatıyorsun. Demek ki siyaset böyle yapılmıyor. Ben onların ağabeyi konumundayım. Aynı uçakla gidip geliyoruz. Zaman zaman kulaklarını çekmek istiyorum. Tabi haddimiz değil de. Sonuçta bir tane İzmir var farklı siyasi partilerden de olsak” değerlendirmesini yaptı.

 

PROGRAMIN SATIR BAŞLARI:

 

Virüsün siyaseti olmaz

 

Virüsün siyaseti olmaz. Corona bulaşacağı zaman sen hangi partidensin demiyor.  Hepimiz aynı gemideyiz. Corona illetinden Türk milletinin bir an önce kurtulmasını diliyorum. Bizim önce dikkat etmemiz gerekiyor. İyi bir yol alındı, ölü sayıları azalıyor, entube hasta sayısı azalıyor. Ancak ekonomik anlamdaki bunalımı aşmak için birtakım AVM sahiplerinin baskısıyla AVM’ler açıldı. Evet ekonomiyi düzeltmek için açılsın. Biraz daha beklenmeli miyd? Evet biraz daha beklenmeliydi. Saraydaki kurul da İzmir’deki kurul da henüz AVM’lerin açılma şartlarının tam olmadığını düşünüyor. Havalandırma sistemleri enerji tasarrufu sağlamak için içerideki havayı alıp tekrar içeriye basıyor. Bu bence çok riskli. Bazı AVM’ler  bu konuda gerekli tedbirleri almış.

 

Cari açık 2019’a göre 40 kat arttı

 

Cari açık inanılmaz boyutlara geldi. 4 milyar 975 milyon dolar. Cumhuriyet tarihinde böyle bir şey yok. 2019’a göre cari açığımız tam 40 kat artmış. Cari açığı kapatmak için yabancı sermayenin bırakın ülkeye gelmesini, içerdeki yabancı sermayenin dışarı kaçtığını görüyoruz. Bu sermaye neden Türkiye’yi terk ediyor. Ülkede demokrasi yok, hukuk sistemi çalışmıyor. Yatırımcılar geleceklerini göremedikleri için gidiyor. 6 bakanla çalıştım. Hepsiyle bunları tartıştık.

 

Biz gemi yüzsün istemez miyiz, batsın ister miyiz'

 

Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanı olan ve Cumhurbaşkanı olan kişinin kendi danışmanı ve ekibi ve atadığı bakanlarla ilgili adeta parlamentoyu by pass ederek, çuval yasa diyoruz buna içinde ne var bilinmiyor, getiriliyor ve bize dayatılıyor. Tek adam böyle istiyor deniyor. Tek adamın her şeyi ben bilirim anlayışından kaynaklanıyor. Acaba bu CHP’liler bizi eleştiriyor ama haklılık payı olabilir m? Sonuçta hepimiz aynı gemide değil miyi? Biz bu gemi yüzsün istemez miyiz, batsın ister miyi? Türkiye’nin ekonomik olarak başarılı olmasını isterim, kim iktidarda olursa olsun.  Üretmiyoruz tüketiyoruz artık. İşsizlik aldı başını gitti. Yeni fabrikaların açılması, çiftçiyi desteklemek gerekiyor, yatırımcıyı desteklemek gerekiyor. Bugünkü vergi sistemi üretimi cezalandırma üzerine. O zaman beton ekonomisine dönelim. Beton ekonomisiyle hiçbir şey üretmeden.

 

Corona’yı Çin’den getirdi demediği kaldı

 

Milletvekili seçiminde AKP’NİN Milletvekili sayısı çoğalmadı tam tersine azaldı. Topum sarı kart gösterdi AKP’ye. Yerel seçimler geldi. Büyükşehirleri kaybettiler. Toplum kırmızı kart gösterdi. Her seçim öncesi memlekette bekaa, terör sorunu var gibi mağdur edebiyatıyla yol almaya çalıştığı için şimdi neredeyse Corona’dan da bir şey çıkarmaya çalışıyor. Bu Coronayı da Çin’den CHP’liler getirdi demediği kaldı.

 

Ne darbesi kardeşim!

 

Millet darbe derdinde değil, millet mutfağındaki yangının derdinde. Ne darbesi kardeşim. Bizim darbeyle işim olmaz. CHP darbelerden medet uman bir parti olmadı hiç. Köşesinde kalemini satmadan yazan insanları Silivri’de koyacakları yer kalmadı artık. Yazan çizenlerin hepsi şu ya da bu gerekçeyle gözaltına alındılar. Mahkumiyet kararları yok ama Silivri’de yatıyorlar. AKP Genel Başkanı inanılmaz başarılı. Yıpranıyorlar, eriyorlar bunun farkında. Hemen gündemi değiştiriyorlar.

 

CHP’nin kasasına giren bir lira para yok

 

Bugün de İş Bankası’nı gündeme atıyorlar. CHP’nin kasasına giren bir lira para yoktur. herhangi bir kar payı almamaktadır CHP. Atatürk’ün hisselerine göz dikmişler. Asla ve asla başarılı olamayacaklar. Asla ve asla bu mümkün değildir. Önce bu ülkede demokrasi ve özgürlüğü tesis edeceksiniz. Etmezseniz bu ekonomiyi düzeltmeniz asla ve asla mümkün değildir.

 

Terör örgütü başının kardeşini çıkarıp…

 

Tabanımızda bir sorun yok. Geçmişte Fetö terör örgütünün kiminle birlikte olduğunu, hangi bakanların, başbakanların kırmızı halı serdiğini biliyoruz. Beraber yürüdük biz yollarda diyenler AKP’lilerdi biz değildik ki. Darbeci bir anlayış varsa bunu AKP’ye sormak lazım. Son seçimlerde Abdullah Öcalan’ın kardeşini TRT kanalına çıkartıp AKP’ye oy verilmesini isteten kimd? Terör örgütü başının kardeşini bile resmi kanala çıkartıp konuşturdunuz. Soruyu soracak olan biziz. Bizi böyle bir suçlamaya tabi tutamazlar. Terör ve darbeci yaftasını CHP’ye yapıştıralım. Hayır başaramazsınız!

 

Hala 13-14 uçakla gidiyorsa,  dönüp vatandaşa kemer sık diyemez

 

Devlet böyle zamanda vatandaşın yanında olamıyorsa, hala 13-14 uçakla gidiyorsa dönüp vatandaşa kemer sık diyemez. Önce sen kendin kemer sıkmalısın. Ki örnek olasın vatandaşa. Bizim belediyelerimizi çalışamaz hale getireceğini düşünen o anlayış iflas edecektir. Biz bir şekilde belediyelerimizle başarılı olacağız, partili partisiz ayrım yapmadan yardımları yapacağız. Sadece gıda kolisi götürerek değil, çiftçiye kooperatiflere sahip çıkarak herkese elimizi uzatacağız. Sosyal demokrat belediyeciliğin ne olduğunu toplum görmeye başladı. İnsanlar sandıkta cevap vermeye başlayacaktır. Gençler de sınavları öne çektiği için 2023’te oy kullanacaklar, onlar da hesabını soracaktır.

 

Başaramayacak, arkamızda halk var

 

Türkiye’deki mevcut nüfusun yüzde 64’ü Millet İttifakı belediye başkanlarınca yönetiliyor. Sayın Erdoğan İstanbul başkanlığından geldiği için iktidara giden yolun yerel yönetimlerden geçtiğini biliyor. Bu yerel yönetimlerde CHP başarılı olursa ben 2023’te iktidarı kaybederim diyor. Nasıl elini kolunu bağlarım, bunları nasıl başarısız kılarımın peşinde. Ama başaramayacak. Çünkü bizim arkamızda halk var. Ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar. Tıpkı maske dağıtımında olduğu gibi. Başarısızlıklarının bedelini 2023’te ödeyecekler. Ama biz çıkıp elimizde listelerimiz var, silahlarımız var demeyeceğiz. Biz sandıkla göndereceğiz.

 

Hiç kimse bu şekilde davranamaz

 

600 milletvekili içinde 2 tane Roman kökenli arkadaşımı var. Biri CHP, diğeri AK Partili. Romanların sorunlarını çözmede başarılı buluyorum onları. Kendi soydaşlarına sahip çıkıyorlar. Türkiye’de bir Roman gerçeği var. Bizim de hazırladığımız projeler var. Bu insanlar gündelik işlerle yaşamını sağlıyor. Hiç kimse bu şekilde davranamaz. Hele de bir bekçinin vatandaşa bu şekilde davranma hakkı yok. Büyük ihtimalle o bekçiyle ilgili gerekli işlem de yapılacaktır.

 

20 yıldır üretici hasadının karşılığını alamıyor

 

Köydeki insan kendi tarlasını neden ekip biçmiyo? Çünkü 20 yıldır o çiftçi hasadından emeğinin karşılığını alamıyor. Üreteni desteklemezseniz, bugün buğdayından domatese kadar ithal ediyoruz. Savaş halindeki Suriye’den patates aldık. Üreticiden tüketiciye Tanzim satış mağazaları açmıştık. Sonra isimleri Tansaş olmuştu. Sonra özel sektör geldi, AVM’ler geldi, Tansaş’ı ele geçirdi. Oysa Tansaş’ın kuruluş amacı kooperatiflerden alınan ürünlerin halka ucuz ulaştırılmasıydı. Bugün yine büyükşehir belediyemiz Halkın Bakkalı eliyle kooperatif ürünlerin ucuz ulaştırmaya çalışıyor. Köylünün cebi para görürse ekonomi düzelir. Yoksa her şeyi ithal edersiniz.

 

Erken seçim istemek vatana ihanet gibi bir şey ancak…

 

Her hafta CHP MYK’sının ekonomi üzerine hazırladığı raporlar var. Bunları medya kurumlarına da dağıtıyoruz. Ama duyurmuyorlar. Sosyal medya ile duyurmaya çalışıyoruz. Mevcut siyasi partiler içinde erken seçime en hazır parti şu anda CHP’dir. Bakın biz hazırız. 42 yıldır İzmir’de ticaret yapan biri olarak erken seçim istemem, hayır. Bir faydası yok ülkeye. Bu kadar sık seçim yaparsanız yatırımcı frene basar. Şu dönemde erken seçim istemek bana göre vatana ihanet gibi bir şeydir. Korktuğumuzdan değil. Hazırız biz. İsterse yarın seçim yapsınlar, isterse bir yıl sonra isterse 2023’te. Biz adım adım hazırız iktidara. Bunun kaçışı kurtuluşu yok.

 

Parti içi demokrasi olmadığı için …

 

Onlar da bunun farkında olduğu için panikliyorlar zaten. Bu işi nasıl alt edeceği, bu kaymayı nasıl engelleyeceğiz diye. Ve mevcut yandaşlarını korumaya çalışıyorlar. İki tane parti koptu. Biri eski Başbakanı AKP’nin. Bir başkası daha önceki bakanı. Bu insanlar parti içi demokrasi olmadığı için partilerinden koptular. AKP’nin içinde düzgün insanlar var. Ama hiçbiri yüreklice Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkıp en sizin gibi düşünmüyorum diyecek cesareti gösteremiyorlar. Problem burada. Dolayısıyla böyle olunca orada siyaset yapma hakkı tanınmadığı için ayrılıp yeni parti kurma ihtiyacı duyuyor insanlar. Onların önünü kesmek için her şeyi yapacaklar. MHP’den kopanlar İYİ Parti’yi kurduğunda YSK baskı altında kaldı. İYİ Parti’yi seçime sokmayacaklardı. Demokrasinin önünü açmak için 15 milletvekili olarak İYİ Parti’ye geçmiştik. Bunlara gerek var mıyd? Seçim barajını düşürün demiştik yıllarca. Baraja takılan partilerin oyları toplanıp çok oy alan partiye verildiği için buna yanaşmadılar.

 

Bu yeni partilerin de önünü kesmeye çalışacaklar
Bu yeni partilerin de önünü kesmeye çalışacaklardır. Sayın genel başkanımıza bu soru soruldu. İYİ Parti için yaptığınız bu özverili çalışmayı bu arkadaşlar için de yapar mısınız denildi. Tabi ki demokrasinin önünü açmak için yaparım dedi.

 

Tunç bey çok rahat davranan birisi
Bir yılı geride bıraktık İzmir’de. Ben de 37 yılı geride bıraktım. Bence çok güzel işler yapıyor. İlk altı ayı adapte oldu. Büyükşehir için de ancak bir yılda kadrolar oluşturulabilirdi. Doğal davranan bir belediye başkanına çok alışık değil İzmir toplumu. Tunç bey çok rahat davranan birisi. Düşüncesi, beyninin arkasında ayrıca planlayarak konuşan biri değil. aklındakini direkt konuşan birisi. Bu anlamda bu rahat konuşmalarından cımbızla aralarından AKP’li milletvekillerinin seçip de bunları sanki çok yanlışmış gibi basına servis yapmalarını çok şık bulmuyorum. Yöntem olarak da doğru bulmuyorum.

Atila Kaya arkadaşımızın kulaklarını çekmek istiyorum
Atila Kaya arkadaşımız büyükşehir belediye başkanını eleştirmek yerine önce kendi bölgesindeki Torbalı ve Menderes’in hesabını vermeli. Ne oldu da seçimde kaybetti? Mevcut olduğun ilçeyi kurtaramamışsın şimdi karşı tarafın büyükşehir belediye başkanına dil uzatıyorsun. Demek ki siyaset böyle yapılmıyor. Ben onların ağabeyi konumundayım. Aynı uçakla gidip geliyoruz. Zaman zaman kulaklarını çekmek istiyorum. Tabi haddimiz değil de. Sonuçta bir tane İzmir var farklı siyasi partilerden de olsak.

Başkanlarımızın başarılı olması için…
Belediye başkanlarımızın başarılı olması için var gücümüzle desteğimizi vereceğiz. CHP’nin 2023’teki iktidarına kavuşmasının ön koşulu bu zaten. Ağır bir sorumluluktur. Milletvekili olarak bizim onlara desteğimiz tamdır.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.