Dolar 32,4783
%-0.19
Euro 34,9376
%0.31
Altın 2.436,360
%0.54
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Ankara'da ön seçim sonuçları açıklandı

CHP Ankara'da ön seçim sonuçları açıklandı

CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, ön seçim yapılan Ankara birinci bölgede, yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz'ın ilk sıralarda bulunduğunu bildirdi. Keskin, partinin eski genel sekreterlerinden Önder Sav ile CHP Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) eski üyelerinden Hakkı Süha Okay'ın ise listede daha geri sıralarda olduğunu kaydetti.

  • Ege Postası
  • 29.03.2015 - 23:13
Keskin, yaptığı açıklamada, Ankara'nın merkez ilçelerindeki oy sayımının devam ettiğini, çevre ilçelerdekinin ise tamamlandığını söyledi.

Oyların tamamının sayılmasının gece saatlerini bulacağını ifade eden Keskin, "Ankara birinci bölgede yüzde 40'ı açılan sandık sonuçlarına göre, listenin ilk dört sırasında sırasıyla CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, eski Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz, Ali Haydar Hakverdi ve Hikmet Tepe bulunuyor" dedi.

SAV DÜŞÜK OY ALDI
Önseçime gidilen illerden biri de Ankara. Toplam 32 milletvekilinin çıkacağı Ankara’da iki seçim bölgesi bulunuyor. Ön seçimlerde sandıkların yüzde 50’si açılırken, Necati Yılmaz, Aylin Nazlıaka, Hikmet Tepe, Ali Haydar Hakverdi ve Emre Doğan arasında çekişmeli bir mücadele yaşanıyor. Listedeki sıralama sürekli değişirken, aday ilk beş sıra sürekli değişiyor.
14 Milletvekili çıkacak olan 2. bölgede de çekişmeli bir seçim yaşanıyor. Murat Emir ve Nihat Yeşil ilk sıralarda yer alırken, 3. sıraya yerleşecek isimler sürekli değişiyor.
86 aday adayının yarıştığı 1. bölgede seçimlere giren eski parti yöneticileri Önder Sav ve Hakkı Süha Okay ise listelerde üst sıralara yükselemedi. 45 bin 725 üyenin bulunduğu Ankara birinci bölgede oylar sayılmaya ve bilgisayara işlenmeye devam ediyor.
53 aday adayının yer aldığı ikinci seçim çevresinde de 26 bin 728 üye bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.