Dolar 32,5202
%-0.06
Euro 34,9164
%0.25
Altın 2.432,240
%0.37
Bist-100 9.719,00
%-0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Aliağa'da o atama tepki çekti!

CHP Aliağa'da o atama tepki çekti!

CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları’na başkan ve yönetim atanırken, yönetim listesinde yerel seçimlerde DSP’ye çalışmış dört ismin yer alması tepki çekti. Bazı partililer bu isimlerin DSP’ye çalıştıklarını belgeleyen fotoğrafları il başkanlığına ve Genel Merkez’e ulaştırdı, duruma müdahale edilmesini istedi. Atama, görüşü alınarak yapılan İlçe Başkanı Özcan Durmaz ise, “Bu kadınların fotoğraflarını servis edenler bu kişileri neden geçen seneki kongrede listesine aldılar ve 11 aydır bu kişilerle neden birlikte çalıştılar.Partimiz seçime giderken bu işleri karıştıranlarla uğraşacak zaman yok" dedi. DSP'ye çalıştılar, CHP ilçe yönetiminde yer aldılar

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 16:15
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP Aliağa İlçe Kadın Kolları’nda yaşanan istifalar nedeniyle, başkan Nurcan Özdemir Genç ve yönetimi düşmüştü.

"CHP Karşıyaka'da kadınların yeni başkanı belli oldu"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ BAŞKAN IŞIK
CHP İzmir İl Kadın Kolları Yönetimi, gerçekleştirdiği toplantıyla CHP Aliağa Kadın Kolları’na başkan ve yönetim atadı. İl yönetimi, İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ın da görüşünü alarak kadın kolları başkanlığına Seçil Adalet Durukan Işık’ı atarken yönetim ise Aynur Yılmaz, Nuray Bakır, Sevgi Destereci, Meral Aydoğan, Mualla Kuyumcu, Şükran Düzkaya, Meryem Cebeci ve Birsen Keser’den oluştu.


DÖRT İSİM TEPKİ ÇEKTİ
Aliağa’da yaşanan atama sonrası yer yerinden oynadı. CHP’nin yerel seçimlerde kaybettiği Aliağa’da CHP’den istifa ederek DSP’den belediye başkan adayı olan Hakkı Ülkü için çalışan ve süreçte haklarında disiplin dosyası hazırlanan Meral Aydoğan, Mualla Kuyumcu, Şükran Düzkaya ve Birsen Keser’in yönetimde yer almaları tepki çekti. Bu isimlerden Aydoğan Aralık 2014’te yapılan ilçe kongresinde asil yönetime,  diğer 3 isim de yedek yönetime seçilmişlerdi.

FOTOĞRAFLARLA BELGELENMİŞ
Yeni yönetimde yer alan bu isimlerin DSP bayrakları ve atkılarıyla çekilmiş fotoğrafları bazı partililer tarafından il yönetimi ve Genel Merkez’e ulaştırılırken, duruma müdahale edilmesi istendi.

SERTER BİLGİ ALDI
İl Başkanı Bedri Serter’in durumun kendisine bildirilmesi üzerine İlçe Başkanı Özcan Durmaz’ı arayarak bilgi aldığı öğrenildi. Durmaz’ın yerel seçimlerde CHP’den istifa etmeden DSP için çalışan kadınların geçen seneki ilçe kongresinde yönetime girdiklerini, yerel seçim sürecinde yaşananların geride kaldığını, parti için uzun yıllardır emek veren kadınların yönetimin düşmesi sonrası görevden kaçmayıp yeniden görev almak istediklerini, Aliağa’da disiplin mekanizmasıyla değil uzlaşıyla süreci geride bıraktıklarını  Serter’e ilettiği öğrenildi.






DURMAZ: HERKES HADDİNİ BİLECEK!
Atanan yönetime tepkilerin gelmesi üzerine Ege Postası’na konuşan İlçe Başkanı Durmaz, “Kadın kollarımızın 8 yöneticisinden 6’sı istifa ettiği için Kadın Kolları yönetimi düşmüştü. İl kadın kollarımız, seçime gidilen bu süreçte kongre yapmak mümkün olmadığından Aliağalı partili kadınlarımızdan verimli bir çalışma yapabilecek yeni bir yönetim listesi oluşturmalarını istedi. Kadınlarımızda yeni bir yönetim listesi hazırladılar. Listeyi İl Kadın kollarına gönderdiler ve atamaları yapıldı.Yeni yönetim listesinde yer alan kadınlardan 3 kişi zaten düşen yönetimde de görev almış olan kadınlardı.  Bu üç kadın 11 ay önce, yani yerel seçimlerden 5 ay sonra yapılan kadın kolları kongresini kazanan Nurcan Özdemir Genç’in listesinde yer alarak yönetime girmişlerdi. Şimdi bu kadınların fotoğraflarını servis edenler bu kişileri neden bu kongrede listesine aldılar ve 11 aydır bu kişilerle neden birlikte çalıştıla? Aliağa yerel seçimde yaşadığı dağılmayı disiplin yoluyla değil ikna yoluyla, birleşme bütünleşme yoluyla çözdü. Aliağa ilçe örgütünde bugün herkes CHP’li ve CHP’ye çalışıyor, o işler geçmişte kaldı.


Bir daha da yaşanmayacak. Şimdi bu fotoğrafları servis ederek partiyi birbirine düşürmeye çalışanların, başkasının yerine evrak düzenleyip imza atmak ve naylon üyelik yapmak gibi bir çok önemli suçları var. Herkes haddini bilecek. Bu partiyi parçalamaya çalışanları bütün Aliağa biliyor, şimdi bir kez daha bu yüzlerini göstermiş oldular. Partimiz seçime giderken bu işleri karıştıranlarla uğraşacak zamanımız yok, biz verimli bir çalışma yapıp Aliağa’dan partimize en yüksek sonucu çıkarmanın, partimizi Türkiye’de iktidar yapmanın peşindeyiz. Daha önce partimize oy vermemiş olanlardan oy almaya çalışırken, bu tür tartışmalarla parti içinde kendilerine kongrede avantajı sağlamaya çalışan sözde partilileri de kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.