Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir personelinden yargı zaferi

Büyükşehir personelinden yargı zaferi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan yaklaşık 350 personelin açtığı davada çalışanları sevindiren karar çıktı. Mesai ücretleri için mahkemeye giden çalışanların açtıkları dava neticesinde Büyükşehir Belediyesi, personele iki yıl geriye dönük ödeme yapacak. 350 çalışan için mahkemeden flaş karar

  • Ege Postası
  • 13.12.2016 - 09:28

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sendika ile belediye yönetimi arasında çıkmaza yol açan ve yargıya taşınan mesai ücretleri krizinde yargıdan flaş bir karar geldi.

MESAİ ÇIKMAZINDA KAZANAN TARAF ÇALIŞANLAR OLDU

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü çatısı altında çalışan yaklaşık 350 güvenlik görevlisini yakından ilgilendiren mahkeme süreci sona erdi. Belediye personellerinden İsmet Ahmet Bademli ve örgütlü memur sendikası TÜM-BEL-SEN tarafından Ekim 2014'te yargıya taşınan ek ücretler konusuyla ilgili beklenen karar geldi. Belediyenin zabıta ve itfaiye gibi birimlerini emsal olarak gösteren ve yasal mesai hakları ödenmediğini gerekçesiyle mahkemeye giden güvenlik ve koruma hizmetlerini yerine getiren çalışanlar iki yıl süren yargı mücadelesinden zaferle ayrıldı. Belediye personelinin yaklaşık üç yıldır alamadığı ek mesai ücretleri ile ilgili itirazları değerlendiren İzmir 2'ici Bölge İdare Mahkemesi belediyenin eksik ödeme yaptığına hükmederek çalışanların lehinde karar aldı. Mahkemenin aldığı ve emsal olacak karar uyarınca, yaklaşık 350 kadar güvenlik görevlisine 2013 ve 2014 yıllarını kapsayan ek ödeme yapılacak.

PERSONELİN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN KARAR

Konuyla ilgili yeni düzenlemeye giden İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İZSU Genel Müdürlüğü mahkemeden gelen karara uyarak çalışanlara ek mesai ücretlerinin ödenmesi için hazırlıklara başladı. Personelin yüzünü güldüren karara göre aylık 140 lira olmak üzere toplamda iki yıl geriye dönük yaklaşık 3 bin 300 lira mesai ücreti ödenecek.

SENDİKA TUTARLARA İTİRAZ EDECEK

Gelişmeleri değerlendiren Tüm Bel-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır kararı yargı zaferi olarak yorumlarken, "Biz mücadelemiz sonucunda hakkımızı aldık. Ancak belediyenin yaptığı düzenlemeye itiraz edeceğiz. 2013 ve 2014 yıllarında itfaiye ve zabıta çalışanlarının aldığı mesai tutarlarına göre değil, en düşük mesai ücretlerine göre hesaplama yapılmış. Burada bir hata söz konusu. Zabıta ve itfaiye birimleri baz alınarak yeniden hesaplama yapılmasını ve güvenlik görevlilerine ona göre ödeme yapılmasını talep edeceğiz. En düşük tutarlar üzerinden yani taban ücretlerinden ödeme yapılması planlanıyor ancak bu yanlıştır" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.