Dolar 32,2329
%0.16
Euro 34,9539
%-0.03
Altın 2.412,060
%-0.53
Bist-100 10.400,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'in palmiye harekatı sürüyor!

Büyükşehir'in palmiye harekatı sürüyor!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, İzmir'e Bornova'dan giriş yolu olan Ankara Caddesi'ni orta refüjüne 250 adet palmiye ağacı dikmeye başladı. Kente girişin görümünü değiştiren uygulamanın sonunda gece ışıklandırması da yapılacak.

  • Ege Postası
  • 13.06.2015 - 11:08
İzmir'de Karşıyaka sahili, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı kıyı bandında yer alan palmiyelerden sonra bu kez de önemli kent girişlerinden biri olan Ankara Caddesi'nde palmiye seferberliği başlatıldı. Kısa bir süre önce Karşıyaka tramvayı güzerhahında kalan palmiyelerin yerini değiştireceği gerekçesiyle eleştiriye uğrayan, ancak sonra güzergahta yaptığı kaydırmayla palmiyeleri mevcut yerinde bırakan İzimr Büyükşehir Belediyesi bu kez kent peysajı içindeki palmiyelerin sayısını daha da arttıracak.

Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden sorumluluğu aldığı ana arterlerde yaptığı peysaj çalışmalarıyla dikkatleri çeken Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Alaybey girişinde viyadük çevresine düzenlemeler yaptı. Karabağlar-Gaziemir aksında Akçay Caddesi'nde orta refüjde ağaç ve bitki dikimleri gerçekleştirdi. Fuarizmir kavşağında sulama sistemleri kurdu. Büyüşehir Belediyesi, yine Karayolları'ndan sorumlulğunu devraldığı Ankara Caddesi'nde ise görünümü tamamen değiştirecek bir çalışmaya başladı. Kentin en önemli girişlerinden biri olan Ankara Caddesi'nde orta refüje 250 tane palmiye dikiliyor. Sirgeli Kavşağı'ndan, Osman Kibar Kavşağı'na kadar dikilecek palmiyelerle caddenin görünümü farklılaşmaya başladı. Palmiyelerin Hamdi Dalan üst geçidine kadar olan dikimi tamamlandı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.