Dolar 32,5149
%0.09
Euro 34,9775
%0.02
Altın 2.439,850
%0.15
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'e flaş suç duyurusu: Ulaşım krizi yargıya taşındı

Büyükşehir'e flaş suç duyurusu: Ulaşım krizi yargıya taşındı

Narlıdere'de bir belediye otobüsünün yakılmasıyla sonuçlanan saldırının ardından İzmir'in çeşitli bölgelerini vuran ulaşım krizi mahkemeye taşındı. Vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendiren Çağdaş Hukukçular Derneği, uygulamanın anayasal eşitliğe aykırı olduğu ve seyahat hakkının ihlal edildiği gerekçesi ile Büyükşehir Belediyesi ve bürokratları hakkında suç duyurusunda bulundu. Büyükşehir'e flaş suç duyurusu!

  • Ege Postası
  • 31.07.2015 - 11:28
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz hafta ülke çapında yaşanan gergin ortam ve terör eylemleriyle birlikte İzmir'de tansiyon yükselirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Narbel'de otobüslerin yakılması sonrasında yaptığı yeni ulaşım düzenlemesine tepkiler giderek artıyor.

 
"Narlıdere'de otobüsler yakıldı, seferler iptal: Faturası vatandaşa çıktı!" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

AVUKATLARDAN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Bir belediye otobüsünün tamamen kullanılamaz hale geldiği ve toplam üç kişinin tutuklandığı saldırının ardından Karabağlar Cennetçeşme ve Limontepe, Bayraklı Yamanlar, Buca Çamlıkule, Çiğli Güzeltepe, Menemen Asarlık, Narlıdere 2. İnönü gibi bölgelere otobüs seferlerini kaldıran ya da güzergahlarını değiştirerek akşam seferlerine son veren İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu uygulaması mahkemelik oldu. Yoğun olarak Kürt vatandaşlarının yaşadığı bölgelerde ESHOT Genel Müdürlüğü'nün güvenlik gerekçesiyle aldığı bu tedbirler vatandaşlardan büyük tepki toplarken, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


 
ANAYASAL HAKLAR ÇİĞNENDİ
Vatandaşların belediyeye ilettiği talepler ve şikayetlerin sonuçsuz kalması üzerine harekete geçen ÇHD, toplu ulaşım hakkının ortadan kaldırılması, seyahat özgürlüğünün ortadan kaldırılması, anayasal eşitliğin ortadan kaldırılması, görevi kötüye kullanma gibi gerekçelerle konuyu yargıya taşıyarak İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bürokratları hakkında şikayette bulundu. Akşam saatlerinde son verilen seferlerle ilgili vatandaşlara bilgi verilmediği ve gerekli duyuruların yapılmadığını da savcılığa kanıt olarak sunan avukatlar, belediyenin hayata geçirdiği uygulamanın suç olduğunu belirterek sorumluların cezalandırılmasını istedi.



"İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN AYIBI"
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT Genel Müdürlüğü ile ilgili bürokratlar hakkında şikayetçi olan Çağdaş Hukukçular Derneği Başkanı Şule Arslan Hızal, yaşanan durumun İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ayıbı olduğunu belirterek uygulamadan bir önce geri dönülmesini istedi ve "Yaşanan olay sonrasında otobüslerin belli alanlara gönderilmemesi orada yaşayan halkın mağdur olmasına yol açtı. birkaç kişinin işlediği suç yüzünden halkın tamamı cezalandırıldı ve olayla hiç alakası olamayan diğer ilçelerdeki vatandaşlar da mağdur oldu. Otobüs seferlerinin gerçekleşmediği bu semtlere baktığımızda, Kürt nüfusunun yoğun olduğu yerleşim bölgeleri. Burada işin kökeninde bir ayrımcılık var. Halkın etnik kimliğine yönelik bir ayrımcılık söz konusu, güvenlik gerekçeleri bahane. Bu durum İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ayıbıdır. Ülkedeki AKP uygulamalarını senelerdir görüyoruz. Ancak böylesi bir durumda CHP'li bir belediye başkanının daha duyarlı olması gerekirdi" şeklinde açıklama yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.