Dolar 32,3264
%0.23
Euro 35,0759
%-0.13
Altın 2.300,200
%1
Bist-100 9,00
%2.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir denizde atağa geçti

Büyükşehir denizde atağa geçti

Geçtiğimiz yıllarda aldığı karar doğrultusunda körfez filosunu 15 yeni ve son teknoloji karbon kompozit yolcu gemisi ve 3 arabalı vapurla revize etmeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, iskele tadilatlarında ikinci kısım için çalışmalara başladı. Karşıyaka ve Bostanlı’da yapılacak çalışmaların ardından yeni yolcu gemileri de tam kapasiteyle hizmet vermeye başlayacak. Yaz aylarında tamamlanması beklenen tadilatlarla birlikte, seferler Bostanlı, Konak ve Karşıyaka olmak üzere üç yöne yapılacak. Yeni gemiler için iskele operasyonu

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 13:51
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin en büyük yatırımlarından bir tanesi olarak görülen ve körfez filosunda revizyona giderek satın aldığı ancak iskele engeline takılan yeni yolcu vapurları yaz aylarında tam kapasite çalışmaya başlayacak. Bostanlı ve Karşıyaka’da kurulacak yeni platformlarla birlikte hem körfezdeki sefer sıklığı artacak, hem de Konak-Karşıyaka arasında çalışan yeni karbon kompoizt gemiler 3 ayrı güzergahta çalışmaya başlayacak.
 
 
BOSTANLI’YA SEFERLER BAŞLIYOR
Yeni karbon kompozit yolcu gemileri için mevcut vapur iskelelerini uyumlu hale getirmek amacı ile  geçtiğimiz yıl tadilatlara start veren Büyükşehir Belediyesi, körfez filosuna güç katacak yeni çalışmalarına hız kattı. Son teknoloji yeni gemileri için geçtiğimiz yıl içerisinde Konak ve Karşıyaka iskelelerinde yeni platform inşa eden Büyükşehir, yükseltilmiş koruyucu özellikli platformlarının sayısını da dörde çıkartacak.


 
YENİ GEMİLERİN TAMAMI SEFERE ÇIKACAK
1 Nisan tarihinde ihaleye çıkacak olan belediye, Bostanlı ve Karşıyaka’da yeni platformlar yaptıracak. Toplam üç ayda tamamlanacak çalışmalar kapsamında Karşıyaka’da ikinci platform kurulacak ve Bostanlı Vapur İskelesi de yeni gemilere uyumlu hale getirecek. Temmuz ayında hizmete girecek yeni platformlar ile birlikte, sadece Konak-Karşıyaka arasında çalışan yeni gemiler, Konak-Bostanlı,
Karşıyaka-Bostanlı istikametinde de seferlere başlayacak, sefer sıklıkları arttırılacak.


 
BEŞİNCİ GEMİ DE GELİYOR
İskelelerde yapılacak revizyonla birlikte, körfezde hizmet veren eski tip gemilerin de sırayla seferlerden çekilmesi beklenirken, mevcut durum itibarı ile dönüşümlü olarak çalışan yeni karbon kompozit gemilerin tamamı da yolcu taşımaya başlayacak. 6 yönde hizmet verecek yeni gemilerden Çakabey, Dokuz Eylül, 1881 Atatürk ve Soma 301’in yanı sıra tamamlanma aşamasına gelen 5’inci yeni gemi de önümüzdeki aylar içerisinde tadilatların tamamlanmasıyla eş zamanlı olarak filoya katılacak. Diğer yandan, Milli Emlak’ta devam eden onay ve izin süreçleri ile bürokratik işlemler nedeniyle geciken diğer iskelelerdeki kapsamlı tadilat çalışması ise Ankara’dan onay geldiğinde start alacak. Bu kapsamda İzmirlilerin yoğun olarak kullandığı iskelelerden sırasıyla Alsancak, Pasaport, Üçkuyular ve Göztepe’nin yeni gemilere uyumlu hale getirilmesine öncelik verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.