Dolar 32,3462
%0.3
Euro 35,1024
%-0.05
Altın 2.309,340
%1.4
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den yeni bir ulaşım hamlesi daha geldi

Büyükşehir’den yeni bir ulaşım hamlesi daha geldi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nı Otogar’a kadar uzatırken, yaklaşık 250 ağaca dokunmamak için Buca ile Bornova arasında kalan bölümü “derin tünelle” geçecek. 2.4 kilometrelik tünel, aynı zamanda kentin en uzun karayolu tüneli olacak. Trafiği rahatlatacak, ağaçlara dokunulmayacak!

  • Ege Postası
  • 05.09.2015 - 09:40
İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda hizmete alarak Buca’ya ve İzmir’e kazandırdığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan 7 kilometrelik yeni güzergahın bir bölümünü “derin tünelle” geçecek. Böylece güzergah üzerinde bulunan 250’ya yakın ağaç da yerinde büyüyecek.
Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan 2.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesi sayesinde bu bölgede kamulaştırma süreci de yaşanmayacak.  
İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesi’nden başlayarak Otogar’a kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar  olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve  Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.
 
Otogar bağlantısında soluk soluğa
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca trafiğini rahatlatmak amacıyla hizmete aldığı Homeros Bulvarı’nın devamı niteliğinde olan ve Otogar’a kadar uzanan yeni güzergahın bir yandan uygulama projeleri hazırlanırken bir yandan da kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.  Buca’dan Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanan ve  “ekspres” güzergah olarak ilçeye hizmet veren Homeros Bulvarı’nın Otogar’a uzatılacak 7 kilometrelik kısmında kamulaştırma çalışmaları her iki uç noktadan da sürüyor.  Daha önce Homeros Bulvarı kısmı için 17.7 milyonluk kamulaştırma yapan Büyükşehir Belediyesi’nin  otogar güzergahıyla birlikte şu ana kadar yaptığı  toplam kamulaştırma bedeli 53 milyon TL’ye ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi’nin kente kazandırdığı Homeros Bulvarı, 18 milyon 395 bin TL yapım, çevre düzenlemesi, asfalt ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 36 milyon TL’ye mal edilmişti.
 
En uzun tünel olacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasındaki açacağı 2.4 kilometrelik derin ve çift tüp tünel, aynı zamanda İzmir’deki en uzun karayolu tüneli de olacak. İzmirlilerin halen kullanmakta olduğu Bayraklı 1 Tüneli 320 metre, Konak Tüneli 1674 metre, Bayraklı 2 Tüneli ise 1865 metre uzunlukta.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.