Dolar 32,5715
%0.3
Euro 34,7492
%0.05
Altın 2.493,560
%0.37
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den park yarasına neşter

Büyükşehir'den park yarasına neşter

​İzmir’de artan araç yoğunluğu ile birlikte kentin en önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen otopark sıkıntısının çözümü için İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden kritik bir hamle geldi. Katlı bölge otoparkları için uzun süredir yer arayışında olan Büyükşehir Belediyesi, Hatay Katlı Otopark’ının ardından İnönü Caddesi, Hatay, Askeri Hastane ve semt pazarı civarında yaşanan park çilesine büyük oranda son verecek ikinci katlı otopark projesinin resmen startını verdi. HATAY'A İKİNCİ OTOPARK

  • Ege Postası
  • 06.02.2015 - 11:55
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merakla beklenen Hatay’daki yeni katlı otopark projesi nihayet start alıyor. Karabağlar ilçesi Arap Hasan Mahallesi’nde 259 Sokak ile 264 Sokak kesişiminde planlanan yeni bölge otoparkı için ilk kazmayı vurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, proje için gerekli süreci resmen başlattı. Şerif Remzi İlköğretim Okulu karşısında özel mülkiyete ait olan ve oto yıkama ile açık park yeri olarak hizmet veren uzun süredir atıl durumda bulunan alanın kamulaştırılmasına başlıyor. Daha önceden de gündeme gelen ve metro inşaatı nedeniyle rafa kaldırılan yatırımın tamamlanmasıyla birlikte, 1745 metrekarelik alanda bölgenin ihtiyacına cevap verecek önemli bir modern katlı otopark projesi de hayata geçirilecek.  
 
 
HATAY KATLI OTOPARK’INDAN SONRA İKİNCİ TESİS
Kent merkezinde başlıca sorun haline gelen otopark alanlarıyla ilgili sıkıntının çözümü için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hatay ve İnönü Caddesi’nde yaşanan park yeri problemi büyük ölçüde giderecek önemli bir projenin startını vermeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde açılışını gerçekleştirdiği Hatay Katlı Otopark’ın ardından planlanan ikinci bölge otoparkı için çalışmalarını tamamlama aşamasına getiren Büyükşehir Belediyesi ilk adımı da geçtiğimiz günlerde attı.
 
KAMULAŞTIRMA SÜRECİ BAŞLADI
Geçmişte özel sağlık tesisi yapılması planlanan ancak yaşanan çıkmaz nedeniyle defalarca ertelenen otoparkın yapımı da nihayet kesinlik kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun seçim bildirgesinde yer alan tesis için hak sahipleri ile masaya oturmaya hazırlanan belediye yönetimi, aldığı encümen kararı doğrultusunda kamulaştırmanın başlaması için geçtiğimiz günlerde resmi tebliğde bulundu.


 
BÖLGEYE İLAÇ GİBİ GELECEK
Trafo alanı da ayrılan otopark için uzlaşma sağlandığı takdirde gerekli projeyi hazırlayacak olan belediye sürecin tamamlanmasının ardından bölgede kritik öneme sahip ikinci otoparkın da yapımına başlayacak. Yaklaşık 1,5 yıl sürmesi öngörülen çalışmaların ardından yapılacak katlı otopark projesiyle hem sokak aralarındaki parklanma ve araç yoğunluğunu azaltacak, hem de yaşanan trafik çilesi son bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.