Dolar 32,4434
%-0.13
Euro 34,7639
%-0.59
Altın 2.441,050
%0.2
Bist-100 9.920,00
%2.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den otopark çilesine duble neşter

Büyükşehir'den otopark çilesine duble neşter

İzmir’de artan araç yoğunluğu ile birlikte kentin en önemli ihtiyaçlarından birisi haline gelen otopark sıkıntısının çözümü için düğmeye basan İzmir Büyükşehir Belediyesi hem Karşıyaka, hem de Hatay'da yeni otoparklar için çalışmalara start verdi. Katlı bölge otoparkları için uzun süredir yer arayışında olan Büyükşehir Belediyesi, Hatay Katlı Otopark’ının ardından İnönü Caddesi, Hatay, Askeri Hastane ve semt pazarı civarına ve Karşıyaka'da da Alaybey aksında iki yeni tesisin yapımına başlıyor. Büyükşehir'den otopark çilesine duble neşter

  • Ege Postası
  • 17.11.2015 - 13:49
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin merakla beklenen Hatay ve Alaybey'deki yeni katlı otopark projeleri nihayet start alıyor. Karabağlar ilçesi Arap Hasan Mahallesi’nde 259 Sokak ile 264 Sokak kesişiminde planlanan yeni bölge otoparkı için ilk kazmayı vurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka 37 No'lu Bölge Otoparkı için de ihale hazırlıklarını tamamladı. Buna göre, kentin iki ayrı noktasında otopark eksikliğini büyük ölçüde giderecek tesislerin yapımına 2016 itibarı ile start verilecek.
 

 
ALAYBEY KATLI OTOPARKI 2017'DE TAMAMLANACAK
Aralık ayında ilk olarak Karşıyaka Alaybey'de planlanan katlı otopark projesi için yapım ihalesine çıkacak olan Büyükşehir Belediyesi, toplam 1,5 yıl sürmesi planlanan çalışmaların ardından tesisi 2017 yılının ikinci yarsında tamamlayarak hizmete açacak. Toplam 25 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ve yaklaşık 635 araç kapasitesine sahip olacak Alaybey Katlı Otoparkı'nın kullanıma sunulması ile birlikte kent genelinde belediye tarafından işletilen tesis sayısı da 11'e yükselecek.


 
HATAY'A 400 ARAÇLIK YENİ MODERN TESİS
Hatay Pazaryeri Katlı Otoparkı ile nefes alan bölgedeki ikinci tesisin çalışmalarına kısa süre önce start veren Büyükşehir Belediyesi, katlı otopark için yapım ihalesine de yıl sonuna kadar çıkacak. Konak ilçesi 100 No'lu Sokak'ta planlanan yeni bölge otoparkı için ilk kazmayı vurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, proje çalışmalarını da tamamladı. Yaklaşık 15 bin metrekarelik alana inşa edilecek ve toplam 400 araç kapasiteli olması planlanan 17 No'lu Bölge Otoparkı'nın da 1,5 yıl içerisinde tamamlanması öngörülüyor. Çift asansörle erişim sağlanacak otoparkın üst kısmında seyir teraslarına da yer verilmesi planlanıyor.


 
ÜÇÜNCÜ KATLI OTOPARK DA YOLDA
Yapımına başlanacak iki tesisin yanı sıra, Hatay'da bir diğer katlı otopark projesi için de bir süredir devam eden kamulaştırma çalışmaları ise sürüyor. Karabağlar ilçesi Arap Hasan Mahallesi’nde 259 Sokak ile 264 Sokak kesişiminde planlanan yeni bölge otoparkı için ilk kazmayı vurmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, Şerif Remzi İlköğretim Okulu karşısındaki 1745 metrekarelik alanda 4 katlık ve yaklaşık 400 araç kapasitesine sahip yeni otoparkın da temelini önümüzdeki yıl içerisinde atacak. Böylece, metronun hizmete girmesinin ardından yoğunluğu artan İnönü Caddesi güzergahında Hatay Katlı Pazaryeri Otoparkı ile birlikte üç ayrı tesisle hem sokak aralarındaki parklanma ve araç yoğunluğunun önüne geçilecek, hem de yaşanan trafik çilesi büyük oranda son bulacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.