Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den itfaiye kadın olimpiyat takımı

Büyükşehir’den itfaiye kadın olimpiyat takımı

Dünya İtfaiye Sporları yarışmalarında erkek takımıyla mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Türkiye’nin ilk, dünyanın ise 5. İtfaiye Kadın Olimpiyat Takımı’nı kurdu. 8 kadından oluşan olimpiyat takımı “İzmir kadını”nın gücünü dünyaya göstermek için çalışmalara başladı.

  • Ege Postası
  • 27.01.2015 - 11:45
Kadınlara yönelik politikalarıyla dikkat çeken, yönetim kadrosunun önemli bölümünü kadınlardan oluşan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kurduğu İtfaiye Kadın Olimpiyat Takımı ile İzmirli kadınların gücünü dünyaya gösterecek.
 
Erkek Olimpiyat Takımı ile uluslararası çok sayıda müsabakaya katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, kurduğu kadın takımıyla da Türkiye’de bir ilke imza attı. Dünyadaki 5 takımdan biri olan Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Kadın Olimpiyat Takımı, uluslararası organizasyonlarda ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için ter döküyor. İtfaiye içinde görev yapan kadın personel arasından seçilen 8 sporcu, Toros Eğitim Merkezi’nde “yarışma standartlarına uygun” olarak hazırlanan pistte antrenör Yaşar Korkmaz eşliğinde ve Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse’nin gözetiminde antrenman yapıyor. Zorlu parkurda erkek meslektaşlarını aratmayarak engelleri aşan, merdivenleri tırmanıp hortumla hedefe tazyikli su sıkan kadın itfaiyeciler, antrenmanlara kısa süre önce başlamalarına rağmen performanslarıyla göz dolduruyor.
 
Hedef: Dünya Şampiyonası


Kadınların itfaiye teşkilatı içinde önemli görevler üstlendiğini, spor takımıyla da bu görevlerini bir adım daha ileriye taşıdığını belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma ve Afet İşleri Şube Müdürü İsmail Derse, “Seçmelerimize personelimiz büyük ilgi gösterdi. Yapılan elemenin ardından 8 sporcu belirledik. Ekim ayında Rusya’da yapılacak Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyoruz. Ayda bir, birer haftalık kamplara giriyoruz, ayrıca her sporcumuza özel antrenman programı verdik. Türk kadın itfaiyecisini en iyi şekilde temsil edeceğiz” diye konuştu.
 
“İzmir kadınının gücünü göstereceğiz”

Türkiye’yi temsil edecekleri için gururlu olduklarını belirten Arzu Akar, “İzmir ilklerin şehridir, kadın olimpiyat takımı da bunlardan biri. Türkiye’yi bu anlamda temsil edeceğimiz için gurur duyuyoruz. Teklif geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Elimizden geleni yapıyoruz. İzmir kadını gücünü, her yerde gösterdiği gibi bu alanda da gösterecek” dedi.
 
Pelin Parlak ise, “Gönüllü olarak takıma katıldım. Çalışmalar zor ama kadın itfaiyeci olarak gücümüzü göstereceğimizi biliyorum. Takıma katıldığım için ailem çok memnun oldu, benimle gurur duydu. Kadınlar her zaman ikinci plana itiliyor ama İzmir Büyükşehir Belediyesi bize bu fırsatı sundu” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.