Dolar 32,5966
%0.38
Euro 34,7499
%0.05
Altın 2.496,750
%0.49
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den çevre yarışması

Büyükşehir’den çevre yarışması

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla ortaokul öğrencileri arasında “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” başlıklı bir resim yarışması düzenledi. Başvurular 24 Kasım Pazartesi günü başlıyor. Dereceye girenlere “en çevreci ulaşım aracı” olan bisiklet hediye edilecek.

  • Ege Postası
  • 23.11.2014 - 10:14
Çevre yatırımlarıyla Türkiye’ye öncü olan İzmir Büyükşehir Belediyesi, günümüzde hızla artan çevre kirliliği ve doğal kaynakların tükenmesine dikkat çekmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki 5, 6, 7. ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik “Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu bir resim yarışması düzenledi. Bireysel olarak enerji tasarrufu yapılmasının öneminin toplumun her kesiminde benimsenmesi ve uygulanabilir hale getirilmesini hedefleyen yarışmada ilk üç dereceyi paylaşacak öğrencilere bisiklet hediye edilecek.
Sağlıklı kentler yaratmak amacıyla sürdürülebilir yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı, çevrenin korunması, bilinçli enerji kullanımı ve enerji verimliliği gibi konularda toplumu aydınlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışma için başvuruları 24 Kasım-19 Aralık 2014 tarihleri arasında alacak. Seçici Kurul, yarışmanın sonuçlarını 9 Ocak 2015’te açıklayacak. Kazananlar, ödüllerini 16 Ocak 2015’te Kültürpark İzmir Sanat’ta düzenlenecek törenle alacak.
“Rüzgar ve Güneş, Temiz Enerjiyle Bütünleş” konulu resim yarışmasında Seçici Kurul’un değerlendirmesi sonucunda ilk üçe giren eser sahipleri, en çevreci ulaşım aracı olan bisiklet kazanacak. Kurul tarafından belirlenecek ilk 50 resim, bir hafta boyuncahttp://skpo.izmir.bel.tr adresli sitedeki sanal sergide sergilenecek; eser sahipleri de boya seti ile başarı belgesiyle ödüllendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler, söz konusu sitedeki katılım formunu doldurarak, resimlerini ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlıklı Kentler ve Temiz Enerji Şube Müdürlüğü, Milli Kütüphane Caddesi No:41/B Konak Katlı Otopark altı Konak Çarşısı No:21 Konak-İzmir’ adresine gönderebilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler ise 293 39 21 numaralı telefonu arayabilecek.   

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.