Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir’den camilere “Toptan Çözüm”

Büyükşehir’den camilere “Toptan Çözüm”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ilçelerdeki ihtiyaçlı bölgelerin fiziki düzenleme, alt yapı gibi birçok konudaki ihtiyaçlarının geniş bir yelpazede karşılandığı “Toptan Çözüm” çalışmaları kapsamında camilerin de önemli eksiklerini gideriyor.

  • Ege Postası
  • 22.11.2012 - 10:37
İZMİR -Bugüne dek çok sayıda caminin temizliğini, çevre ve bahçe düzenlemesi, boya-badana işleri ile bakımını yapan Büyükşehir ekipleri, halen Torbalı’da Ayrıncılar Merkez ve Hacı Osman, Çiğli’de Evka 2 Merkez, Balatçık’ta Ahmet Yesevi ve Beytullah Şener, Bayraklı’da Serhat ve Karabağlar’da da Bilal Habeşi Camii’nde fiziki düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.
Toptan Çözüm ekipleri, önümüzdeki günlerde Çiğli ve Bayraklı’daki camilerin fiziki düzenleme çalışmalarına başlayacak. Cami temizliği çalışmaları da ara vermeden sürdürülecek.

Örnek çalışma
Yıllardır inşaat halinde bulunan Gaziemir EVKA 7 Hz. Muhammed Camii, Büyükşehir Toptan Çözüm ekiplerinin el attığı camilerden bir tanesi. Cami çevresine 250 m uzunluğunda duvar ören Büyükşehir ekipleri, inşaattan arta kalan yaklaşık 300 ton hafriyatı kaldırılarak, cami yanında bulunan dik araziyi yeşillendirdi. Son olarak cami bahçesine 1500 m’² parke döşendi. Ayrıca Tarım Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından bahçe içindeki yeşil alanlar ağaçlandırıldı, çöp kovası ve banklar yerleştirildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi sayesinde çok daha uzun sürebilecek çalışmaların kısa sürede tamamlanmasından mahalle sakinleri olarak memnuniyet duyduklarını belirten Zafer Mahallesi Muhtarı Nuri Erdem, Başkan Aziz Kocaoğlu’na camilere verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.