Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'den Bergama'ya turizm dopingi

Büyükşehir'den Bergama'ya turizm dopingi

"Sakin Şehir" Seferihisar'ı turizmde parlayan yıldız konumuna getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sığacık Kaleiçi'nin ardından benzer bir hamle için de Bergama'da çalışmalara start verdi. Büyükşehir'den Bergama'ya turizm dopingi

  • Ege Postası
  • 30.04.2016 - 10:55

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne giren Bergama'da turizmin gelişmesi için çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Kale Mahallesi'ne de Sığacık modelini hayata geçirecek.

Gediz-Bakırçay Havzası Sürdürülebilir Kalkınma Stratejisi kapsamında yapılacak çalışmalarla bölgenin turizm potansiyeli artırılacak. Geçtiğimiz ay kamuoyuna duyurulan Gediz-Bakırçay Havzası'na ait kalkınma yol haritasına göre, hem bölge kalkındırılacak, hem de tarihi alanlara olan ilgi yeniden canlandırılacak.

BERGAMA'YA ALTIN DOKUNUŞ

Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık'ta Kaleiçi sokaklarını restore eden ve evleri baştan sona yenileyen Büyükşehir Belediyesi, ev pansiyonculuğuna yönelik teşvik faaliyetlerinde rotayı Bergama'ya çevirdi. Aliağa, Bergama, Dikili, Foça, Kemalpaşa, Kınık ve Menemen'in de dahil olduğu yeni projede ilk durak olan Bergama'da turist sayısının arttırılması için seferberlik ilan edilecek. Bölgeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısının arttırılması için öncelikle, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bergama'da Kale Mahallesi'nde kapsamlı bir yenileme faaliyeti yapacak. Tarihi binaların restore edilmesi planlanırken, turizm potansiyelinin de artırılması hedeflendi. Yapılacak çalışmalarla birlikte oda pansiyonculuğu hayata geçebilecek, bu sayede otel sayısı az olan ilçede konaklama kapasitesi artacak.

SIRA FOÇA'DA

UNESCO adayı ilçelerden Foça'da da turizmin gelişmesi için kolları sıvayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuzey aksındaki ilçede çeşitli teşvikler yapacak. Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Yeni Foça'da da ev pansiyonculuğu ve günübirlik konaklama imkanlarının arttırılması için ilçenin tarihini canlandırmayı, yöreyi çekim merkezi yapmayı hedefliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.