Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de yeni taşeron bombası

Büyükşehir'de yeni taşeron bombası

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplam 1170 personeli kapsayan kent genelindeki park ve bahçelerin bakım ve temizlik hizmet alım ihalesinde sonuç belli oldu. Toplam üç ayı kapsayan kritik hizmet alım ihalesinde mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. devre dışı kalırken, ihale komisyonu yaptığı inceleme sonrasında ihaleyi eş teklif veren taşeron firma Denmar Temizlik’e verdi.

  • Ege Postası
  • 20.08.2014 - 14:31
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin genelinde yer alan park, bahçe ve yeşil alanların bakımında çalıştırılacak personel hizmet alımı ihalesinde sonuç belli oldu. Belediyenin gerçekleştirdiği hizmet alım ihaleleri arasında sonucu merakla beklenen ve süreçteki en kritik viraj olan Park ve Bahçeler biriminde çalışan personeli kapsayan ihaleyi taşeron firma aldı. Belediye şirketi ile İZENERJİ A.Ş. ile taşeron firma Denmar Temizlik’in eş teklif sunduğu üç ayı kapsayan hizmet alım ihalesiyle ilgili karar belediyede bomba etkisi yarattı.
 
İHALE TAŞERONA
Geçtiğimiz ay kritik ihale virajına giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde, yeşil alanların bakım ve temizliğinde çalışan toplam 1170 personeli yakından ilgilendiren hizmet alım ihalesiyle ilgili nihai sonuç belli oldu. 1 Ekim 2014 ile 31 Aralık 2014 arasında toplam 3 aylık süreyi kapsayan ihalede isteklilerin sunduğu teklifleri değerlendirmeye alan ihale komisyonu, yaklaşık maliyeti 9 milyon 280 bin 425 TL olarak belirlenen hizmet alım ihalesinde üç firmadan taşeron Denmar Temizlik’in teklifini uygun gördü.


 
BELEDİYE ŞİRKETİ İLE TAŞERON FİRMA AYNI TEKLİFİ VERMİŞTİ
Kentteki mevcut parkların ve yeşil alanların bakımı ile temizliğine dayalı hizmetlerde mevcut personeli çalıştıran belediye şirketi İZENERJİ A.Ş. ile taşeron firma Denmar Temizlik Nakliyat Ltd. Şti.’nin 7 milyon 733 bin 688 TL’lik eşdeğer teklifler sunduğu ihalede, diğer taşeron firma Umman İnsan Kaynakları Ltd. Şti.-Riva Sosyal Hizmetler Ortaklığı 7 milyon 707 bin 152 TL’lik teklifi ile devre dışı kaldı. İhale komisyonu tarafından yapılan değerlendirme neticesinde, verilen eş değer tekliflerde firmaların iş bitirme, iş yeterliliği, vergi matrahı, kar zarar oranları gibi birçok kıstası değerlendirmeye alan komisyon çalışanların merakla beklediği sonucunu da açıkladı.
 
ÇALIŞANLAR TAŞERONA GEÇECEK Mİ'
Öte yandan, üç aylık ihalede belediye şirketi İZENERJİ A.Ş.’nin devre dışı kalmasıyla birlikte personelde taşeron kabusu başladı. Belediye şirketi ile eşdeğer teklif sunan taşeron firmanın ihaleyi alması ile birlikte, geçmiş dönemde yaşanan ihale krizlerinde olduğu gibi işlerini kaybetme ya da güvencesiz çalışma tehlikesi ile karşı karşıya gelen 1170 belediye çalışanı, önümüzdeki aylarda gerçekleşecek 3 yıllık büyük ihaleye kadar taşeron firma çatısı altında çalışmak zorunda kalacak.
 
SENDİKADAN ACİL ZİRVE
Diğer yandan, gelişmeler üzerine acil zirve kararı alan çalışanların örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası akşam saatlerinde personel ile toplantı yapacak. Yeni bir eylem sürecine başlama kararı alacağı öğrenilen sendika yönetiminin ayrıca, Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çalışan işçiler ile olasılıkları masaya yatıracak. Belediyenin ihaleyle ilgili resmi sonucu önümüzdeki günlerde açıklaması beklenirken, taşeron firma mevcut personel ile çalışmak istemediği takdirde kendi personelini işe alabilecek. Diğer yandan, firma belediyede görevli işçiler ile yoluna devam etmek istediği takdirde, maaş ve sosyal haklarda düşüş yaşanacak.

Kritik ihale süreciyle ilgili değerlendirmenin devam ettiğinibelirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise sonucun henüz kesinleşmediğini resmi sonucun önümüzdeki günlerde açıklanacağını duyurdu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.