Dolar 32,3701
%0.16
Euro 34,9552
%-0.31
Altın 2.325,270
%0.21
Bist-100 9,08
%0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de sendika krizi yaşanıyor

Büyükşehir'de sendika krizi yaşanıyor

Yaklaşan toplu sözleşme dönemi öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden Grand Plaza A.Ş. bünyesinde sendika savaşları yaşanıyor. İşçilerin örgütlü bulunduğu TÜRK-İŞ’e bağlı mevcut sendika TOLEYİS ile DİSK’e bağlı Dev-Turizm-İş arasında devam eden mücadelede mobbing, siyasi baskı ve benzeri iddialar da gündeme taşındı.

  • Ege Postası
  • 28.01.2015 - 16:27
İZMİR- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Grand Plaza A.Ş.’de başlayacak toplu sözleşme dönemi öncesinde sendika krizi çıktı. 190 sözleşmeli personeli ilgilendiren kritik virajın başlamasına bir ay kala işçilerin örgütlü bulunduğu TÜRK-İŞ’e bağlı Toleyis ile DİSK’e bağlı Dev-Turizm-İş arasında yaşanan üye savaşları flaş iddiaları da beraberinde getirdi.

“ÜYE SAVAŞLARI İŞÇİYİ MAĞDUR EDECEK”

Toleyis Sendikası Ege Bölge Şube Başkanı Habib Karakuş, bir süredir sendikalar arasında devam eden üye mücadelesinin işçileri rahatsız etmeye başladığını ve bu durumun şirketin hizmetlerine olumsuz yansıdığını belirterek, “Biz işçilerin sendikasız ve örgütsüz kalmasından yana endişeliyiz. Dev Turizm İş işçilerin üyeliklerini aldığı takdirde, çoğunluğu eline geçirse bile yasal olarak toplu sözleşme yapma hakkı yok. Üyelerimiz de çeşitli hak kayıpları yaşayacak ve mağdur olacak. Toplam iki dönem üst üste toplu sözleşme yaptık ve 3,5 senedir faaliyette olan bir sendikayız. Ancak karşımızda yeni kurulan ve yetkisiz bir sendika var ve üyelerimizi çeşitli oyunlarla kendi bünyesine katmaya çalışıyor ve bir kaos ortamı yaşanıyor” dedi ve işçilerin yaşanan gerginlik nedeniyle rahatsızlık duyduğunu aktardı.

“BAŞKAN KOCAOĞLU’NUN ADINI KULLANIYORLAR”


Ege Bölge Başkanı Karakuş, flaş iddialarda bulunarak işçilere çeşitli siyasi parti temsilcileri tarafından baskı uygulandığını ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun adını kullanarak üyelik kaydı yapıldığını söyledi. Grand Plaza A.Ş. yetkililerine şikayetlerini ilettiklerini de belirten Karakuş, “Bu yetkisiz bir sendika tarafından yürütülen sendikasızlaştırma oyunudur. Dev Turizm İş hem kendisi, hem bazı siyasi isimler vasıtası ile işçiler üzerinde baskı kurarak, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile konuştuk, gelip bizim sendikamıza geçmenizi istiyor” diyerek kafaları karıştırıyor. Eğer gerçekten işçiyi düşünüyorlarsa birçok belediyenin işletmesi, restoranı ve kafeteryası mevcut. Gidip orada örgütsüz çalışanları sendikalarına üye yapsınlar. Biz çalışanlarımızı korumaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

DİSK’TEN HODRİ MEYDAN: İŞÇİLERİN ÖNÜNE SANDIK KOYALIM

DİSK adına açıklamada bulunan Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ise, “Biz işçilerden gelen talep üzerine DİSK Dev-Turizm-İş olarak Grand Plaza’ya bağlı iş yerlerinde örgütlenme çalışmalarına başladık. Alanlarda olan, direniş çadırları kuran, sayısız eylemde hak arayan, işçilerle omuz omuza, kol kola mücadele eden bir sendikayız. Kaldı ki, söz konusu işyerlerinde örgütlenmeyi sağlayan, eski OLEYİS sendikasını kuran da bizleriz. Bu tür dedikodulara, söylentilere, asılsız iddialara cevap vermedik, vermeyeceğiz. Adı yolsuzlukla anılan bir sendika temsilcisinin iddiaları yersizdir. İşçinin de bu gibi söylemlere tenezzül etmeyeceğini, tavrını bizden yana koyacağını biliyoruz. Madem kendilerine güveniyorlar, işçilerle iki sendika olarak bir araya gelelim ve ortaya sandık koyalım, işçi de seçimini yapsın” dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.