Dolar 32,4155
%-0.2
Euro 34,7769
%-0.08
Altın 2.422,250
%-0.02
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de ilk meclis heyecanı: Ak Parti'de Çakar depremi!

Büyükşehir'de ilk meclis heyecanı: Ak Parti'de Çakar depremi!

Yerel seçimlerin tamamlanması ile birlikte 2014-2019 döneminin ilk meclis toplantısını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ihtisas komisyonlarında görev alacak üyelerin seçimi yapıldı. Yeni seçilen ilçe belediye başkanlarının tamamına yakının katıldığı meclis oturumunun esas flaş gelişme ise, AK Parti’li Yusuf Kenan Çakar’ın istifasını açıklaması oldu.

  • Ege Postası
  • 14.04.2014 - 20:27
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleşen meclis toplantısında, dün gerçekleşen zirve sonrasında Kocaoğlu tarafından belirlenen isimler komisyon üyeliklerine seçilirken, herhangi bir sürpriz yaşanmadı. İlçe belediye başkanlarının tamamına yakının katılım gösterdiği meclis toplantısında asıl sürpriz gelişme ise meclis oturumu öncesinde basına kapalı düzenlenen AK Parti grup toplantısında yaşandı.
 
" CHP'DE YİNE YENİDEN AYDOĞAN"HABER İÇİN TIKLAYINIZ


"AK PARTİ'DE O GÖREV DOĞAN'IN"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

"AK PARTİ’DE ÇAKAR DEPREMİ"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

Meclis öncesi düzenlenen AK Parti grup toplantısında parti adına Büyükşehir Belediyesi’nde görev alacak Grup Başkanvekili seçimi sırasında gerginlik yaşandı. AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın da katıldığı toplantıda Konak Belediyesi Meclis Üyesi de olan Bilal Doğan’ın grup başkanvekilliğine getirilmesi sonrasında, duruma tepki gösteren Yusuf Kenan Çakar partisinden istifa ettiğini açıklayarak toplantıyı terk etti. Çakar’ın yaşanan gelişmeler sonrasında meclis toplantısının açılışında da AK Parti sıralarında yerini almadığı dikkat çekerken, yeni dönemin AK Parti Grup Başkanvekili ise Bilal Doğan oldu. Diğer yandan, AK Parti’li Çakar, meclisin ilerleyen dakikalarında AK Parti Karabağlar meclis üyesi Azad Fazla ile birlikte meclise gelerek yerini aldı. Oldukça sinirli olduğu gözlenen Çakar, daha sonra AK Parti grubuna ait meclis sıralarının en arka bölümüne geçerek meclisi izledi. 

 
 
ÇAKAR: İÇİME SİNDİREMİYORUM
Gün boyunca partisinden istifa edileceği konuşulan Yusuf Kenan Çakar bir saat gecikmeli olarak geldiği meclis toplantısında şu açıklamada bulundu: “10 yıldır İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeliği, 8 yıldır da imar komisyonu üyeliği yaptım. Bu on yıllık görev süremiz içerisinde onurumuzla çalıştık, ne meclise ne kendimize en küçük bir leke sürdürmeden bu görevi yürütmeye çalıştık. Zaman zaman tartışmalar ve fikir ayrılıkları yaşadık. Ama hep kente nasıl daha iyi hizmet ederiz diyerek çalıştık. 30 Mart tarihinde İzmir halkı seçimini yaptı. Onurlu belediye başkanları ve meclis üyeleri seçildi. Ben de 3’üncü dönem olarak bu göreve seçildim. Ancak, seçimlerin ardından kamuoyuna da yansıyan ve özellikle bir komisyonun adı zikredilerek, sanki burada görev yapanlar potansiyel birer menfaat grubu olabilir şeklindeki açıklamalar, sadece komisyonda görev yapanlar değil, tüm ilçe ve büyükşehir meclis üyelerinin tamamını potansiyel suçlu görmektedir. Yapılan tüm bu açıklamalar herkesi töhmet altından bırakmıştır. Bunu defalarca söylememize rağmen parti üst yönetimi bunu düzletmedi. Mimar arkadaşlarımızı, mütehait arkadaşlarımızı, şehir plancı arkadaşlarımızı ve dışarıda bu meslekleri icra eden arkadaşlarımıza adeta bir potansiyel suçlu, menfaatçi gözüyle bakılmasını içime bir türlü sindiremedim. Partimizin bu kararı herkesi töhmet atında bırakacak bir yaklaşımdır. Bu anlayışı kabul etmek mümkün değil. 10 yıldır adam gibi durarak siyaset yaptığım ama artık o duruşla siyaset yapma imkanı göremediğim, bu yapının içerisinde daha fazla olamayacağımı, bu nedenle de AK Parti’den istifa ettiğimi sayın meclise arz ederim.” Çakar’ın istifasını açıklamasının ardından CHP’li meclis üyelerinin alkışlarla kendisine destek vermesi de dikkat çekti,.
 
AYDOĞAN’DAN BÜTÜNŞEHİR HATIRLATMASI
Yeni dönemin ilk meclis toplantısında bir açılış konuşması yapan CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan yürürlüğe giren Bütünşehir Yasası ile birlikte sorumluluklarının arttığına işaret ederek şöyle konuştu: “Büyüyen bir meclis ve büyüyen bir kentiz. Artık bütünşehir olduk. Artık kentimizin tek meclisi olduk. İl Genel Meclisleri kapatılınca büyükşehir meclisi bir kent meclisi oldu. Köyümüz ve beldemiz kalmadı. Meclisimizin uyumlu bir çalışma içerisinde olacağını düşünüyorum. Yerel meclisler olarak kanun yapıcılar tarafından kısıtlanıyoruz. Siyasi karar alınamaması bunun en büyük örneğidir. Artık bu yerel meclis İzmir’in tek meclisi. Şu kapıdan girerken hiçbir üyenin siyasi erki olmamalı. TBMM’de gecikmeler yaşanabilir. Ama biz bu kente yaşayan vatandaşların doğumundan ölümüne kadar yanlarındayız. Bizim işlerimizde gecikme olmamalı.”
 
“İZMİR’İN İKİNCİ BÜYÜK KENT OLMASINI İSTİYORUZ”
Çakar’ın istifasını yeniden gözden geçirmesini temenni eden AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan ise, “İzmir halkı bize yüzde 36 oy verdi ve bir olan belediye başkan sayımızı da 6 yaptı. 23 olan Büyükşehir Belediyesi meclis üye sayımız da 51 oldu. Halk bize muhalefet görevi verdi. Biz de bu görevi yerine getireceğiz ve İzmirlinin yarına olan hizmetlere her zaman olumlu katkılarımız olacak. Ancak yanlış ya da eksik bulduğumuz hususlarda bu mecliste üstümüze düşlen muhalefet görevini yerine getireceğiz. Tüm dileğimiz İzmir’in bir marka kent olması. İzmir’in üçüncü değil, ikinci büyük kent olmasını istiyoruz” dedi.


 
KOCAOĞLU’NDAN AK PARTİ’YE GÖNDERME: SİZİN GRAFİKTE PROBLEM VAR
AK Parti’nin İzmir genelindeki yerel temsil oranına 2004 yılından bu yana yansıyan rakamlarla örnek veren Başkan Kocaoğlu ise, “2004’te 7 ilçe 29 belde; 2009’da bir belediye, 23 meclis üyesi, 2014’te 6 belediye, 51 meclis üyesi… Bu grafikte bir problem var. Sene 2019, o zaman göreceğiz…” dedi ve şöyle devam etti: “İzmir’in zararına bir karar alınıyorsa, ki on senedir bu mecliste öyle bir şey de olmadı, herkesten önce bizim de karşı çıkacağımız bir realitedir. On senelik bir geçmiş, bir deneyim bu kentin önünde, bundan kimsenin şüphesi olmasın. Hep birlikte, bir uyum içerisinde bu kenti ileri taşıyacağız. Dünyada en yaşanılabilir 6’ıncı metropol olduk. Bunların hepsi on sene içerisinde gerçekleşti” dedi.
 
KOMİSYON SEÇİMLERİNDE SÜRPRİZ YAŞANMADI
Kapalı zarf usulüyle gerçekleştirilen oylama sonrasında geçen dönem aynı görevi yürüten Sırrı Aydoğan yeniden Meclis Başkanvekili seçilirken, Meclis 2’inci Başkanvekili ise Bayraklı Belediyesi Meclis üyeliği de yapan Hatice Tatlı oldu. Diğer komisyonlarda ise durum şöyle oldu:
 
ENCÜMEN ÜYELERİ
Ruhi Akşan
Osman Ürkmez
Vezir Arslan
Hacer Serpil Ertuğ
Asker Güneş
 
İMAR KOMİSYONU
Sırrı Aydoğan (CHP)
Aydoğan Hepdemirgil (CHP)
İrfan Aras (CHP)
Bülent Rüzgar (CHP)
Yeşim Tekoğlu (CHP)
Muzaffer Tunçağ (CHP)
Ali Kökoğuz (AK Parti)
Ahsen Özçam (AK Parti)
Ayşegül Duran Türker (AK Parti)
 
HUKUK KOMİSYONU
Mehmet Ali Büyükkayıkçı (CHP)
İbrahim Ulaş Polat (CHP)
İsmail Akıncı (CHP)
Filiz Sengel (CHP)
Mehmet Onur Başar (CHP)
Raşit Dirim (CHP)
Zülküf Koçoğlu (AK Parti)
Hakkı Durmaz (AK Parti)
Mehmet Nuri Bulut (AK Parti)
 
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU
Şükrü Parmaklı (CHP)
İsfahan Naki (CHP)
Bengü Sayköse (CHP)
Banu Gençkan (CHP)
Tuna Türkseven (CHP)
Gökhan Yılmaz (CHP)
Nazmi Kalyıoncu (AK Parti)
Mehmet Türkmen (AK Parti)
Fatih Taştan (AK Parti)
 
ŞİRKETLER KOMİSYONU
Mehmet Saydam (CHP)
Kazım Çam (CHP)
Yüksel Arduç (CHP)
Mehmet İrfan Akça (CHP)
Özkan Ünal (CHP)
Mesut Demirkaya (AK Parti)
Kazım Ulaş (AK Parti)
İrfan Keskin (AK Parti)
Tarık Tekinci (MHP)
 
ULAŞIM KOMİSYONU
İsmail Hakkı Bekiroğlu (CHP)
Erbay Kara (CHP)
Hamdullah Akgül (CHP)
Derviş Engin(CHP)
Önder Keskin (CHP)
Talat Özışık (CHP)
Ünal Özsır (AK Parti)
Mesut Demirkaya (AK Parti)
İsmail Ünal (AK Parti)
 
ESHOT İDARE ENCÜMENİ ÜYELERİ
Mehmet Maltepe
İsmail Kandemir
Erkan Tuncer

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.