Dolar 32,3651
%0.15
Euro 34,9645
%-0.29
Altın 2.325,480
%0.22
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de iki memur sendikasının yetki polemiği

Büyükşehir'de iki memur sendikasının yetki polemiği

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'de örgütlenen KESK'e bağlı Tüm Bel-Sen ve Birleşik Kamu İş Konfederasyonu'na bağlı Tüm Yerel-Sen sendikaları arasında toplu sözleşme yapma yetkisi konusunda kriz çıktı. Bugüne kadar toplu sözleşmeleri Tüm Bel-Sen'in yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı iki kuruluşta Tüm Yerel-Sen en çok üyeye sahip olduğu için yetkili sendika olduklarını açıkladı. Tüm Bel Sen ise İzmir genelindeki yerel yönetimlerde en çok üyeye sahip olduklarını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'ta yetkinin kendilerinde olduğu yanıtı verdi.

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 17:28
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde örgütlü iki memur sendikası toplu sözleşme yetkisisi için farklı açıklamalar yapınca kriz çıktı. Tüm Bel-Sen yetkililerinin basında yeralan bazı haberlerde toplu sözleşme yetkisinin kendilerinde olduğunu açıklamasına tepki gösteren Tüm Yerel-Sen Valilik tutanaklarına göre İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT ve İZSU'da üye sayılarının 2338, Tüm Bel-Sen'ise 2326 olduğunu belirterek, toplu sözleşme yetkisinin kendilerine geçtiğini açıkladı. En çok üyeye sahip sendikanın sözleşme imzalayacağını belirten Yerel-Sen yetkilileri aksi durumun emekçilerin iradesine saygısızılk olduğunu belirtti.

Tüm Bel-Sen ise buna karşılık İzmir genelinde yerel yönetimlerde en çok üyeye sahip sendika olduklarını açıkladı. Tüm Bel-Sen'in 4519, Tüm Yerel-Sen'in ise 3490 üyesi olduğunu gösteren Valilik tutanağını dikkat çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ESHOT başta olmak üzere Aliağa, Buca, Çiğli, Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Karşıyaka, Konak, Menemen, Seferihisar, Selçuk ve Urla Belediyelerinde yetkiyi aldıklarını açıkladı. 

Tüm Bel-Sen İzmir 1 No'lu Şube Eski Başkanı Yaşar Gül, krizle ilgili yaptığı değerlendirme, toplu iş sözleşmesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ESHOT'ta birlikte, İZSU'da ayrı imzalandığını söyledi. İZSU'nun ayrı bir kuruluş olması nedeniyle yetkisinin ayrı değerlendirildiğini belirten Gül, "İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Tüm Bel-Sen'in 1750, Tüm Yerel-Sen'in 1393, ESHOT'da Tüm Bel-Sen'in 176, Tüm Yerel-Sen'in 159 üyesi var. Tek sözleşme yapılan bu iki kurumda toplamda Tüm Bel Sen'in üyesi sayısı fazla. Bu nedenle yetki Tüm Bel Sen'de olacaktır. İZSU'da ise Tüm Bel-Sen'in 400 Tüm Yerel-Sen'in 786 yesi var. Toplu sözleme süreci başlamış olsa burada yetki Tüm Yerel-Sen'de olacak. Aslında iki sendikanın da İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde yetkili olduğu yerler var" dedi. 
(Utku BOLULU/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.