Dolar 32,5520
%0.02
Euro 34,8913
%0.07
Altın 2.429,190
%-0.04
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de ihale maratonunda final

Büyükşehir'de ihale maratonunda final

​İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin farklı birimlerinde çalışan yaklaşık 7 bin personeli yakından ilgilendiren ve 1 ile 3 yıl arasında değişen süreleri kapsayan kritik hizmet alımlarının ikincisi de tamamlandı. 2004 personelin sonucunu merakla beklediği son ihalede sürpriz yaşanmazken, tek teklif belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'den geldi.

  • Ege Postası
  • 25.11.2014 - 15:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün gerçekleşen ve yaklaşık 4 bin 700 personeli kapsayan büyük hizmet alım ihalesinin ardından bir kez daha gözlerin çevrildiği İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde sonucu merakla beklenen ihale süreci tamamlandı. Toplam 7 bini aşkın personeli için iki ayrı hizmet alımına çıkan Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan ve önümüzdeki 1-3 yıl arasını kapsayan son ihalede de tek teklif belediye şirketinden geldi.
 
TEK TEKLİF BELEDİYE ŞİRKETİNDEN
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde çalışan yaklaşık 2 bin personelin sonucunu merakla beklediği kritik hizmet alım ihalesinde teklifler alındı. Yaklaşık bedelin toplam 268 milyon 386 bin 736 TL olarak açıklandığı ihalede, tek teklif mevcut personeli istihdam eden belediye şirketi İZELMAN A.Ş.'den geldi. Açık ihale usulüyle gerçekleşen oturumda şirketin sunduğu 267 milyon 627 bin 663 TL tutarındaki teklif dosyası ihale komisyonu tarafından mevzuata uygun bulunarak değerlendirmeye alındı. Komisyonun 15 gün içerisinde resmi sonucu açıklamasının ardından, şirket ile belediye arasında sözleşme imzalanması bekleniyor. 1 Ocak 2015'tan itibaren bir yıl ile üç yıl arasında değişen sürelerde geçerli olacak hizmet alım ihalesi kapsamında, 2004 sözleşmeli personel yılbaşından itibaren mevcut işlerine aynı koşullar altında devam edecek.
 
2004 PERSONELİ VE 17 AYRI BİRİMİ KAPSIYOR
Belediyenin 18 birimini ilgilendiren ihale kapsamında, körfez temizliği, mezarlıkların bakımı ve onarım işleri, teknik hizmetler, destek hizmetleri, fen işleri, temizlik, bakım, altyapı, büro ve temizlik hizmetleri, yeşil alanların bakımı, sağlık hizmetleri, sosyal hizmetler, engelli hizmetleri, ulaşım, gençlik ve spor hizmetleri, basın yayın hizmetleri, sosyal hizmetler, tarım ve zirai hizmetler, kültür ve sanat faaliyetleri gibi alanlarda idari ve teknik personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı gerçekleştirildi. 4 ayrı grupta 2004 sözleşmeli personeli yakından ilgilendiren hizmetlerde mevcut çalışanları belediye şirketi İZELMAN A.Ş. istihdam ediyor. 
 
BELEDİYE ÇALIŞANLARI BİR KEZ DAHA BAYRAM ETTİ
Geçtiğimiz yaz aylarında Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından açılan ve 1170 işçiyi kapsayan üç aylık hizmet alım ihalesini taşeron firmanın kazanmasıyla birlikte başlayan krizin ardından işlerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan belediye personeli, yaşana gelişmeler ardından bir kez daha rahat nefes aldı. Dün gerçekleşen 3 yıllık hizmet alım ihalesine taşeron firma katılmaması üzerine belediye önünde halay çekerek kutlama yapan binlerce çalışan, önümüzdeki süreçte hak kayıpları yaşamadan, aynı iş güvenceleri ile görevlerine devam edecek.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.