Dolar 32,4243
%0.14
Euro 34,6282
%0.12
Altın 2.385,690
%0.23
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Büyükşehir'de başkanlar zirvesi; Soyer'den flaş açıklamalar

Büyükşehir'de başkanlar zirvesi; Soyer'den flaş açıklamalar

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Millet İttifakı cephesinde 25 ilçe belediye başkanını davet ettiği başkanlar zirvesi 4 saat sürdü. Soyer, toplantıya neden Cumhur İttifakı'nın başkanlarının çağrılmadığı, CHP'li belediyelerdeki işçi krizi ve toplantıda konuşulan diğer konularla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Büyükşehir'de başkanlar zirvesi

  • Ege Postası
  • 03.07.2019 - 12:29

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, 25 ilçenin belediye başkanını davet ettiği ve 4 saat süren toplantının ardından önemli açıklamalar yaptı.

Koordinasyon toplantısına ilk olarak Millet İttifakı cephesindeki 24 CHP ve 1 İYİ Partili belediye başkanı davet edildi. Ayrıca ilerleyen günlerde Cumhur İttifakı'ndaki 4 AK Partili ve 1 MHP'li belediye başkanının ise Soyer tarafından ağırlanacağı öğrenildi.

Büyükşehir Belediyesi Çetin Emeç Salonu'nda saat 13.20 sıralarında başlayan toplantıda kentin sorunları, yeni dönemde yapılacak projeler masaya yatırıldı.

Zirvenin Haziran ayı belediye meclis toplantısında sunumu yapılan stratejik plan kapsamında hayata geçirilecek fikirler, projeler ve kampanyaları içerdiği ifade edildi.

Toplantıda CHP’nin yerel yönetim stratejisini belirlemek ve kurulma aşamasında olan Yerel Yönetim Koordinasyon Merkezi’yle uyumlu çalışmalarını sağlamak amacıyla Temmuz ayı sonunda gerçekleştirilecek tüm belediye başkanlarının katılacağı kampın detaylarının da ele alındığı aktarıldı.

Başkan Soyer’in ilçe belediye başkanlarından gelen talepleri de dinlediği ve istekler doğrultusunda programlama yapılacağı belirtildi.

Toplantıya Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ,  Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Karaburun Belediye Başkanı  İlkay Girgin Erdoğan, Gaziemir Belediye Başkanı  Halil Arda,Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, Beydağ Belediye Başkanı  Feridun Yılmazlar, Tire Belediye Başkanı İYİ Partili Salih Atakan Duran katıldı.

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un daha önceden planlanan şehir dışı programı nedeniyle toplantıya katılamadığı öğrenildi. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da gün içindeki planlanmış yoğun ziyaret ve toplantıları nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtildi.

‘NELERİ ORTAKLAŞTIRABİLİRİZ ONLARI KONUŞTUK’

Toplantı sonunda gazetecilere açıklama yapan Başkan Soyer, "Yaklaşık 4 saatlik güzel bir toplantı oldu. Özeti çalışmalarımızı, yani ilçelerin çalışmalarını bütün İzmir’de nasıl koordine ederiz. Türkiye'ye yönelik nasıl yeni bir İzmir algısı yaratabiliriz onu konuştuk. Pek çok başlık konuştuk. Stratejik planı konuştuk. İzmir vakfını konuştuk. Yapabileceğimiz çalışmalardaki ortaklaştırmaları konuştuk. Örneğin imar ruhsatı İzmir’in her yerinde aynı olmaılı gibi ya da sosyal hizmetler aynı koordinasyon içinde yürümeli. Sokak hayvanlarıyla ilgili ilçelerin yaptıkları çalışmalar mutlaka koordine edilerek tek bir orkestrasyon yürütülmeli gibi çok çeşitli başlıklarda neleri ortaklaştırabilirizi konuştuk. Gelir artırıcı yöntemleri konuştuk." dedi 

NEDEN 30 İLÇE DAVET EDİLMEDİ'

Toplantıya neden İzmir’deki 30 ilçe belediye başkanının tümünün davet edilmediğiyle ilgili soruya yanıt veren Soyer, “Bu toplantının 30 ilçeyle yapılacak bir ayağı daha olacak. Yarından sonra 11 ilçeyle yapılacak bir toplantı da olacak. Yani toplantının gündemine göre davet edilecek başkanlar değişecek. 11 ilçeyle konuşacaklarımız var, 25 ilçeyle konuşacaklarımız var, 30 ilçeyle konuşacaklarımız var" dedi.

‘ONLARA SORMAK LAZIM’

CHP’li belediyelerde yaşanan işten çıkarmalar hakkındaki soruyu yanıtlayan Soyer, “Her ilçenin kendine özgü bir takım dinamikleri var. Büyükşehir olarak bizim müdahil olmamız çok yakışık almaz. Başkanların takdirlerinin arkasında mutlaka bazı gerekçeler var, bir kısmını biliyorum, bir kısmını bilmiyor olabilirim, ama bu onların takdiridir, onlara sormak lazım” dedi.

BAŞKAN'DAN İLGİNÇ DAVET

Öte yandan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, toplantıya özel olarak hazırlanan davetiyelerle geldi. Başkan Sengel, Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 7 Temmuz Pazar günü Belevi’de düzenlenecek olan Şen Şeftali Şenliği'ne başkanları davet etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.